1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да се справите со некој што постојано се лути?

Дискусија во 'Психологија' започната од milicka19, 19 јули 2011.

1. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    ќе ги игнорираш тие што се лутат секој божји ден ама ако живееш со нив тешко дека ќе можеш да ги баталиш и да не се замараш ,мене ме нервираат такви луѓе да мислиш дали да прозбориш или да премолчиш за нешто оти ќе се налутат за без врска уживај во животот не си го губи времето на тумрење бог да чува по природа сум личност која попушта ај да не е од мене кавгата и не се лутам може да се изнервирам во моментот за нешто да се скарам со некој за нешто да се издерам и се тоа ама после тоа како да не ни било продолжуваме со животот се си е по старо а не сега ке се лутам ке се тумрам зошто? лутењето според мене е тешка глупост

2. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Нема лек. Зборувам како човек кој се лути :). Неможе никој да се справи со мене. Малку само дечко ми успева.

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    Се зависи од блискоста на таа личност.И јас бев порано лутко ]:) но тоа е мојот карактер.Во суштина прифаќам шала на своја сметка но не од секого .Деф несватливо ми е кога одредени ХхХ луѓе ке си дозволат таков луксуз да преку шала сакаат да кажат нешто што неможат (или немаат) храброст да го направат тоа на соодветен начин и во вистинско време :@ .За таквите секогаш ке бидам :devil: .
    Факт е дека сите нешто се лутиме и навредуваме ,но блискоста си го прави своето и полека човек се опушта и станува :angel: :P

4. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    По природа сум оптимист и многу толерантна.Имам неколку колеги на работа кои се лутковци и навистина ме уморуваат со нивните карактери.Да пазиш што ќе кажуваш, аман бре.....Возрасни луѓе па се дуваат како мали деца.Разгалени едни....

5. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Не ги перцепирај кога ќе ти се налутат и готово ;) секако не можиме на сите да му погодиме околу нас,така да кулирај

6. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Едноставно не можам да се справам со вакви луѓе.Ги имам неколку во фалилијата и ме нервира што треба за пазам за секоја работа пред да кажам.За да не се налутат треба да не зборувам,па и престанав да зборувам со нив,многу ретко.Сега пак што не сум зборувала со нив,никако не можам да погодам.

7. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    Успевам да ги толерирам ама ако претераат ќе се закараме нема што друго, ми одат на нерви таквите луѓе :devil:
    Не знам што ќе им успее со толку лутење за се и сешто |(
    Понекогаш ги игнорирам |(

8. ABeautiful

ABeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Тој што си е лутко,лутко си е цел живот.И треба таков и да го прифатеме(ако веке имаме некој околу нас таков,а секој има). Едноставно не му обракајте внимание и ке се смири ...ке сфати дека греши.

9. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    го игнорирам.

10. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Леле една од другарките одкако стана популарна ми го пука филмот секој ден. И порано беше таква па се смени едно време ама сега пак по старо. Фати дечко и стана популарна и мнооогу се смени и ги доби сите лоши особини ама темата е за лутината. Еве денес ми се „издра“ затоа што и реков дека има зелени тренерки адидас и дека би било подобро да си купи зелена маичка адидас за да може да и иде и со тренерките а не розова. Абе кога ми свика „Ти си инат, никој не може да ти докаже“ :fubar: просто не се праве муабет за се се луте СЕЕЕЕЕ!! :swear: Просто не се поднаса веке :@ Гледам да ја одбегнувам и да чекам КАРМА, едно време мислев да разговарам со неа, ама кај? Па со неа не се разговара ако не се смене за некој период ќе ми пукне филмот и се ќе и изнакажам жими се. Од сега ќе гледам да ја игнорирам што е можно повеќе |(

11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    55.227
    Јас сум најголемата лутка на светот,нема со мене справување :lol: знам дека не е должен никој да те моли,да ти се прасвда за нешто макар и да не е виновен а ти да го гледаш само под око,ама јбг карактер,не се сменува човек лесно,не е само лутината маана јкај човек,не мора да значи ако некој ич не се лути нема други маани,со тоа си се вадам бе :P

12. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Едноставно избегнувај разговор...
    Јас лично со такви личности ни добар ден имав роднина на се мана и едноставно и реков срце светов не се врти околу тебе....проста си смриш и досадна си ко мува одмини ме кога ке се научиш да бидеш пријатна за во друштво Ок....Долги години не комуницирав со неа и на свадба да сме биле заедно поглед не и упатував бидејки беше страшно со неа да се разговара како енергијата да ти ја цица....такаречено енергетски вампир...пу пу
    И пред некое време случајно ни се сретнаа погледите и таа прва проговори демек како сме? онака ладно реков добри а вие?
    Добро поздрав дома!
    И возвратив со зборот ИСТО
    Јас пак би сум комуницирала со неа но не можам да и дозволам да ми ќине живци се лутела....терај работа јас не те трпам кој сака да нервира од тебе .....нека повели....јас никој не трпам,што сум фина и ти ќе бидеш ако не.....немаме ништо заедничко па што и ако сме рода!!!

13. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Според мене тоа се искомплексирани личности со кои колку и да се трудиш џабе, исти ќе си останат. Јас имав една таква другарка, од мали се знаевме и во средно бевме заедно, но на крај бев принудена да го прекинам секој контакт со неа затоа што душава веќе не ми трпеше, без разлика што ми беше жал бидејќи ми немаше ништо лошо направено за да ја откачам скроз. Ама несакајќи ме гушеше со тоа што беше таква љутка и љубоморна на моите други другарки. Плус, јас сум личност која постојано се шали и на своја и на туѓа сметка и сите го гледаат тоа како моја позитивна страна, тебе бисерот да не ти се рони од моите шали?
    Не сакам да озборувам, со еден збор ќе кажам јас почнав да ги тргам од мене таквите личности, ми ја црпат позитивната енергија а јас сум си на прво место, колку сака некој нека ми е близок.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.739
    Се лутам и тоа многу. Само на тие што ми се блиски. Многу многу ретки се тие, што и се имам испонашано и налутено од надвор. Некогаш и за ситници, ако се чувствувам повредено. Премногу сум осетлива. Лутината брзо ми минува. Ќе се налутам ама за 5 мин исто како ништо да не било. И не се расправам, не викам ништо на никој, едноставно се повлекувам и си ќутам. Јака му душа на дечко ми, како некогаш ме истрпува. Порано ќе ми речеше нешто, ама сега кога ќе ме примети лута и ме игнорира.

15. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    Ни најмалку не ги сакам оние кои се лутат од ништо. На некоја шега ќе се налутат, еден грешка збор и се лутат. Имав и таква другарка, се лутеше за ситници. Мислам устата ми отекуваше од извинувања.
    Не јас тие што се лутат ги сметам за лигави личности. Со извинување до некои од вас.

А како да се справите со некој што се лути? Па нормално, кажете им дека претеруваат. Можеби тоа пали кај некои. Ако не друго чаре нема, такви си се личностите. Не верувам да се променат, а уште потешко е да се справиш со некои такви.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  16. coralin-e

coralin-e Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2013
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    98
    Кој се лути нека му стои. За секоја ситница дигање носови, тоа ми е крајно безобразно и детинесто, и нема што да си го губам времето со такви.

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.435
    Допаѓања:
    180.169
    Карактерно сум личност која е премногу емотивна па така одалеку осекам и доволно е еден збор да ми речиш кај мене цели филмови се развиваат
    Не сум премногу лутка онака ептен коа ке се осетам предадена тогаш бунтувам

18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.636
    Леле, во врска бев со таков... :tmi:
    Абе се лутеше за се и сешто, не знаев веќе како е паметно да постапам и што да направам... Зошто сум додала некој на фејсбук, зошто сум објавила некој статус, зошто сум лајкнала слика, зошто не сум се јавила, зошто зошто зошто... секој ден за нешто се бунеше и се лутеше и знаеше со денови да не ми пишува ниту да ми се јавува. Дури од фејсбук неколку пати ме избриша. Јас ако се побунев за нешто исклучуваше телефон, а кога бевме заедно знаеше и да стане и да си замине. Будала, не се свестив навреме кој дебил е.
    Ама и јас имав еден таков период во 4та средно. Човек накриво да ме погледнеше ќе збеснев. Сите шали кои претходно ги прифаќав тогаш ме бодеа. Ама помина и тоа.
    Како би се справиле... јас секогаш се обидувам да ја најдам и извлечам добрата страна кај луѓето ама ако кај некои не можам да го пронајдам тоа тогаш не вреди да го губам моето време со нив. Негативни, токсични луѓе не ми се потребни. Јас со мојата негативност се изборив па нема пак да дозволам нивните темни облаци да ми врнат и над мене.

19. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.255
    Допаѓања:
    50.848
    Јас многу ретко се лутам не е тоа моја особина, но дечко ми премногу се лути има некои периоди што скоро за се се лути морам да наоѓам соодветни зборови само за да не се лути да не избие караница, а онака се си е супер,сака ме, добар е не би го оставала за тоа
    Секогаш се обидувам да не го налутам да ги избегнувам тие работи, постапки, зборови кои што би го налутиле.

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Нема справување со овој тип на луѓе. Секогаш нешто ќе им фали во мозокот.
    Најкултурен начин да се справиш е да ги пратиш каде што повеќето одат УПМ :)

На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.