Како да се справиш со најдобриот другар на дечко ти

Дискусија во 'Врски' започната од delvi, 30 јануари 2010.

1. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    Zdravo na site. bi sakala da mi kazete mislenje kako da se odnesuvam koga so mojto decko se naogam vo triagolnik.stie imaat problemi od ljuboven triagolnik jas od drugarski. so decko mi odime 6g, i non stop imam eden problem.ne sum tolku ljubomorna da go vidam so nekoja zenska da stoi, otkolku sto sum ljubomorna na negoviot drugar sto se od mali zaedno. rabotata e sto negoviot drugar nema drugi drugari i samo mojot decko go priznava za drugar, pa kako da se natprevaruva so mene koga da izlezat sami so decko mi. i toj si ima devojka i ona e vo ista situacoja. i koga izelguvame vo parovi namesto nas d ani obrakat vnimanie, da se pokazat dzentlmeni oni kako da ne se videle 100g, samo si muabet nas ne ne reckat od kaj sme. a obicno vo nedela deka sme site slobodni drugar mu brza uste rano rano da mu se javi na decko mi za da izlezat samina kafe oti znae deka pokasno jas ke si izlezam so decko mi. vo nedela den za odmor site sakat da si pospijat, no drugar mu use 11-12c mu se javuva za na kafe da odat. ili tempirat vreme obicno za vikend da sedna dvajcata da se opijat i sami da izlezat. se e ok sum probala i da ne sum ljubomorna i da mu navestam deka mi preci so tolku nogo mu ode po kefo, i deka treba da znae koj mu e prioritet, ne koga i da mu se jave drugaro da trce da izleva a mene da mi otkaze. od druga strana pa drugaro si ja gleda zenskata i koga e so nea otkazuva na site. i da sme bile dogovoreni da izelvame vo parovi ako negovata g-ga nejke ili i stane loso odma si odat, bez da te pitat dali ti si otkazal nekoi raboti samo i samo za da izlezes so nih da se druzite. me nervira toa sto se natprevaruvam so masko za mojot decko. neznam mi preci mnogu nivnata bloskost i neznam kak da se spravam barem malku da se distanicrat ili barem da se povlece jasna linija deka veke ne se deca da lumpuvat zaedno, deka veke mislat idnina da gradat so nas i da zaboravat na detskoto odnesuvanje. ok e da izlezat ednas dvapati nedelno ne im zabranuvame toa ic, ama sekoj den se zaedno i koo ke treba da odluce so kj da izleze mojo decko izbira so drugaro ili pa ke ti kaze emiela i ti, a jas sum si planirala sami da si bidame.mzoebi i malku nejasno se opisav no sum nervozna i ednostavno morase negde da se olesnam malku.pozdrav

2. barbiegirl

barbiegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    49
    Јас мислам дека ти би требало да си направиш еден искрен муабет со дечко ти. Секако без да му го кажеш сето ова, бидејќи сите знаеме колку машките се ранливи на нивните другари. Едноставно кажи му како ти се осекаш. Дека не сакаш да си втор план, дека вие двајца треба да функционирате како едно и првенствно договорите да паѓаат меѓу вас. Знам во каква си ситуација бидејќи еднаш и јас бев во слична, затоа некако од искуство ти зборам. Секако не можеш да му забраниш него што да прави со другар му тука некако од околу обиди се да му дадеш до знаење дека тоа тебе ти смета. Очигледно многу те нервира тоа негово такво однесување па си имаш право да се побуниш. Мислам дека најискрен муабет би ти помогнал само без навреди и забрани кон другарот. Сепак чим се од мали заедно нема да дозволат ништо да ги раздели. Плус мислам би ти помогнало доколку и ти почнеш повеќе да се дружиш со другарките. Тогаш и тој би осетил како ти е тебе сега. Знам дека навистина ситуацијата ствара нервози но обиди се да играш по рамнодушно. Со нервоза само може да почне да ти води инает. Се надевам ова нешто ќе ти помогне!! ;)

3. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.646
    Допаѓања:
    4.517
    и јас имав сличен проблем на твојот........трпев се за мене омаше само пола саат да одвои да седиме на само и одма идевме да ја дружиме неговата другарка од детство која во тоа време само што и раскина дечкото.....трпев и трпев се додека не ми пукна филм и му реков дека ми е преку к*р ја ја титнтра толку а јас и он сме сами само кога имаме односи и слично ........после неполна недела почна се повеќе да се гледаме сами и да седиме сами и после некоја недела се испокараа и еве пола година не комуницираат веќе.........заклучок:кажи му нешто што ќе го здоболе и ќе почне да ти обрнува внимание

4. anastasija19

anastasija19 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    51
    јас мислам дека треба да зборуваш со него искрано и се надевам ке се реши ваква ситуација јас не би издржала ни една недела камоли пак...

5. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    nemozam veke se probav ama on si prodolzuva po isto..vazno mu e drugarot..cela nedela se zaedno pa sega sakat i sabotaa da mi ja zemat da izlezat zaedno...negoviot omilen drugar naredanta nedela cela nedela po 24c ke bide zaedno so negovata devojka..a mojot ne mu e gajle so nasata vrska se odviva samo vikend, zasto rabotam vo drug grad, i deka samo vikend imame vreme da siposvetame eden na drug,drugite denovi ni se slobodni za da vbideme so drustvoto.mi s eupropasti vikendo.. nogo pati razgovarav so nego deka mi prece tolku cesto so se druzat, deka nesakam da mse u trojka u vrskata, deka s ecuvstvuam kako da se natprevaruvam so negoviot drugar za negovoto vnimanie, i on na seto toa mi kazuva dosadna vsi veke on mi e drufgar ti si mi zenska, neog og znam 26g tebe te znam 6 g, ne mesi babi i zabi nejakm d agovoras i da me sprecuvas da bidam so drugaro i dosadna si so tie muabeti veke..ke puknam od nervoza..a drugar mu nikojpat ne e predlozil koo negovata devojka e tuka da izlezat sami so mojot, oti si ja gelda zenskata.. neznam stvarno veke so da pravam, samo se nerviram se karam ama dzabe e, a od druga strana nemozam da s epomiram,,

6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    delvi stom taka si tera on i ponatamu..stavi go na ignore nekoe vreme ne kazuvaj sto i kako ednostavno bidi malku ramnodusna i ke vidis kako ke se zamisli ako navistina te saka...probaj pa kazi sto ke se slucuva..pozz :)

7. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    kazi mi na so tocno mislas kak da bidam ramnodusna..sprema nego ili negovio odnos so drugarot

8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    da bides ramnodusna t.e. da deluvas ko nezainteresirana za situacijata vo koja ste..ni da mu ukazuvas na toa sto ti smeta niti da kazes deka se e toa ok..ednostavno poladno odnesuvaj se...i ti isto pronajdi si nekoja drugarka za ke imas poveke vreme a za nego ne..znaci so isto i ti na nekoj nacin vrakaj,pa ke vidis

9. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.349
    i jas mislam da prekines veke da mu komentiras za drugarot,zasto gledas deka toa ne pomaga tuku samo vie se karate poise. a kako bi bilo ti da npravis eden diskreten muabet so devojkata na drugarot?

10. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    ke ve poslusam makar so veke see probano ama pak ke probam:)Ч) за проба пари не се дават.. а инаку за дискретен муабет со девојката на другаро у иста ситуација сме и двете се нервираме прааме маабет как да ги разделеме усмисла не да ги скараме туку помалку време да минат заедноама не ни успева..ај мојо барем ми казува оти ке се собира со другаро, ама па другар му од шо знаа дека женсакта му е нервозна и се лјуте ептен за тава не ја ни известува м,кмски праа работите а после и казува..

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.349
    jas mislam malku vie dve da pocnete da gi nervirate, vie idete si sami na kafinja setajte i slicno :) vo pocetok sigurno ke im odgovara nikoj da ne im zui nad glava ama za nekoe vreme ke vidime...

12. Gab4e22

Gab4e22 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    искрено не познавам девојка која бар еднаш не се пожалила дека и смета другарот или друштвото на дечкои и јас го имав истиот проблем а и го имам ама се трудам да не мислам премногу на тоа и се обидувам да се спријателам со другарите на дечкоми особено со еден кој има премногу влијание врз него, секогаш и секаде се заедно освен коа се на работа и кога спијат или пак кога другарму треба да се види со девојкаму е тогаш ние сме сами заедно, би излажала коа би рекла дека тоа не ми смета, дури и некои ситници ми сметаат како што кога ќе го видам другарму како седи на совозачкото седиште во кола и нема осет да стане,кога ме испраќа до дома мора и другарму да дојде со нас, кога збори глупости без разлика дали јас сум тука или не и ред други работи, одпочетокот мн се нервирав и му зборев на дечко ми но сфатив дека нема полза од тоа, секогаш кога ке спомнев за другарму и неговото друштво како ми пречи тоа што не сме на момент заедно, одма избувнуваше кавга и испаѓаше како јас сум крива, дека сакам да го разделам од другарите, дека јас сум против нив итн. сега се обидувам да излегувам со моите другарки со ги запоставив за да излегувам со дечкоми и неговите другари и да слушам глупи муабети, а исто така и се обидувам секогаш кога сме заедно да отворам теми што не интересираат нас тројцата :) и колку толку да се спријателам со него, пошо факт е тоа дека другарите секогаш имаат големо влијание...така да немој повеќе да се караш полошо ќе си направиш, тој ќе испадне добриот а ти секогаш лоша само поради тоа што тие потребно бар трошка внимание од дечкоти, излегувај сама со другарките, биди весела, позитивна, не мисли на тоа и не оптеретувај туку остави работите да си дојдат на свое место....

13. celebrity

celebrity Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    isti sme. ni pomalku ni poveke. kako 6o dobivam jas dobiva6 i ti. od strana drugo izgleda ama toa e toa. ko ke se stavat kartite na masata toga6 moze da se vidi 6o e ona 6to oni krijat...
    situacijata e takva 6to...zavisi od karakterot... vo istata taa situacija jas pla4am i rikam, a ti go stava6 na ignore i go pu6ta6 da vidi6 do kaj ke odi... zalno e. aj, belki ke se sredi se... 6o poskoro...

14. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    imase period i jas koo rikaah..ama veke nema sestro zlatna...so saka neka prave... kako so on si gi cuva zivcite i ne se zamara so nisto..isto i jas...nema veke nervozi..na taj nacin uste tolku im go podgrevam egoto i oni se sitat i smejat na nasite nervozi, oti smetat deka za dzabe se nervirame....taka da ne im go davam veke tava zadovolstvo da gledat kak se nervirame za nivnio odnos

15. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Офф...знам како ти е!Кога се фатив со дечко ми два месеци бевме нон-стоп сами ама после тоа :evil: ко што е нормално си излегуваш и во друштво ама он нон-стоп со другар му! Попиздував ама на почетокот ништо не кажував, ми беше без везе ...сама не знаев што ми се случува...осеќав љубомора кон човекот, после плус тоа и почна да ме нервира , не можев да го поднесам...кога ќе излезевме јас 3-4 саати дури сме заедно толку ќе се напнев, ми идеше косата да му ја искубам и очите да му ги извадам :twisted: ама појма немаш...типот немаше девојка (и сега нема) и овој од сожалување да не искача другар му сам ...се со него излегувавме, ко под дифолт! И тек после коа се помирив со ситуацијата му кажав дека не можам да го поднесам и да не ме вика коа ќе излага со него...да не се нервирам барем...ако треба дома ќе седам ама бар смирена а не нервозна! А овој мојов намерно ...ќе се договори со него или ќе акаат заедно цел ден и наместо да го откачи коа треба со мене да е, он ќе го земе со нас...ваљда мислеше дека ќе не зближи...кога ќе го видев,како кукла ЛЕЛЕ ...ама директно ништо не сум му покажала,малку сме си р`желе еден на друг ама не сме се карале! И после имаше некое разочарување, доживеа од другар му, мало ама сепак за него важно и малку се оддалечија неколку месеци ,се гледаа ама не беше тоа-тоа! Ама сега е се по старо (скоро се) -меѓу нив! Ама кај мене не е иста лутината,љубомората па дури не ме нервира! Пробувам да стојам добро со него а факт е дека неможам да бидам блиска со него никогаш ама се трудам да не го гледам како мета за убивање :lol:
    Мое мислење е дека ако дечко ти не смета дека треба за викенд, времето да го поминува со тебе-сами , кога сте и двајцата слободни, тогаш речиси ништо не можеш да направиш...се додека он не го сваќа тоа како проблем,како ти што гледаш на тоа, он ќе си тера по свое! Едина работа што мислам дека може да помогне е да почнеш малку инат да водиш ама на фин начин...т.е. да му откажуваш излегување ко он на тебе , за да се видиш со другарки и сл. или да не се гледаш константно со него подолг период...за он да свати дека му недостигаш и дека сака да биде со тебе на само ама не само за односи туку онака да си се романтишате малку заедно! Така малку да го запечи срцето...понекогаш и тоа е лек :D

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.351
    Допаѓања:
    200.687
    Делви, па и ти направи му го тоа, ако не се разбира со збор, па нека види како е... откажи му неколку излегувања, оддалечи се малку од него... ако тој тогаш не сфати што е работава, тогаш дефинитивно треба да го баталиш и да си најдеш друг, подобар, кој ќе ти обрнува внимание и ќе те третира како што треба... тешко е да се оддалечиш, знам, ама мораш да го направиш тоа, пред се заради себеси!

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.040
    Допаѓања:
    66.624
    Се сложувам. Мене не ми е јасно како ако имате можност да си бисете на само он да го мкне и другар му :?
    Јас тоа не би го можела. Некој ќе оди или јас или другар му :mrgreen:

18. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    сфакам те како ти е било..ама работата е шо децко ми е добар фин мило се однесува спрема мене кога сме сами...ама романтиката му е ногоо слаба страна, а и женските чувства..он не мозе у никој случај да разбере зашто се лјутам за другар му..не гледа едноставно причина..немозе да ме свате...за негоо се е или цнро или бело нема друга боја...или пак е премногу реален и не сака ама ич да се замара да се потруде околу мене..јас сметам дека сега кога помина 6години од нашата врска..сега треба да бидеме поинвентивни..поромантицни да се труде да ми привлече внимание да ја задрземе страста, да не ни стане се навика..ама он си вика јас те сакам ти ме сакасш и нема што да се замраме со романитки и такви глупости..и му говорам да гледа од филомвоите да уче или барем некоја моја романтична постапка да ја копира, вазно нешто да направе, ама он си вика јас сум таков и немозеш да ме сменеш:)во врскаta си имаме целосна слобода коо не сме заедно секој мозе да излева кога сака со кој сака и до колку сака, само се разбира да не пагат неверства, и има преголема доверба мегу нас.ама најного ме боли тоа што јас секој викенд трчам да си идам да не се чувствува запоставено се малтретирам по патиштата , а он не го цене тава и ми упропастува викендот..ама си решив веке да не бидам толку посесивна и да му показувам колку ми е битно да бидма со него..ако сака арно ако нејке пак арно..зивците не си ги тросам посебно не заради другар му

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.349
    delvi, mnogu mi se svigaa tvoite posledni recenici... :D

20. taznickaimilicka

taznickaimilicka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    super tema kade moze da si ja olesnam i jas dusata...vo potpolna ista situacija sum so delvi....i mnogu se nerviram..bukvalno probav so site metodi..i ignore, i razgovor, i druzba so drugarkite...ama ne pomaga mnogu...dvajcata se nerazdelni drugari..ne gi interesira nistoo...i samo napadot im e najdobrata samoodbrana.mislat deka sakam da gi skaram..a jas samo barama malku poveke oni da me pocituvat i da ne mi se mesa drugar mu vo moite izleguvanja so decko mi...duri mislam veke sekogas koga ke go vidam drugar mu kozata mi se ezi..i kolku da sum pozitivno raspolozena mi se gubi celoto raspolozenie..duri i se trudam i muabet da mu pravam ama nekako nemozam srceto me stegaa i mi bie od nervoza od negovot prisustvo i so i da pravam vo idnina ke bide samo od lice nisto drugo i poci od mojot deckoo....teskoooooooooooooo mi eeeeeeeeeeeee zasto nie mozeme celosno da im se predademe ..a oni nemozat pred drugarite da im kazat sakam da sum so devojkata i nemozam sega so vas...sko mu e tolku dobar i veren drugar ke go razbere i nema da mu se ljuti