Во Космо тинекс треба да го има, јас го користев ама мн оддамна пред 10 години супер ми извади црна фарба од косата
Со ова не, ама имам пробано да вадам фарба (црвена) не успева или ќе успее ама сјајот ќе остане. Најдобро не пробувај дома, оди на фризер
Како да го тргнам сивиот/среврен прелив? Се шатирав скоро но бидејќи косата природно ми е со топол тон, сребрениов прелив премногу дречи. Дали можеби кафен колор шампон би помогнал?
Само миј ја косата, ќе падне после 3-4 миења. Не експериментирај со други нијанси да не почне да ти менува боја косата накај некои чудни портокалови или па зелена како кај мене
Зависи колку ти е долга косата,толку нланш ке ставиш. Битен е соодносот. Значи ако ставиш 100 мл хидроген 6%+ 100 мл регенератор рљзреден со вода. Ќе додадеш бланш да биде компактно. Ко фарба кога мешаш. И мачкаш од долу од врвовите спрема нагоре.Накај коренот последно. Проверуваш. Кога ке добиеш некоја гадна црвенкаста кафена бакарна,миеш. После ставаш фарба ама чист број пр.6 или со 1. 6.1 Едит После купката во водата кога ја миеш стави пола лимон во водата ,да се затвори влакното.
Јас два три пати, ама на фризер , мој совет не се мачи дома оди си да те средат. Има деколоранти, ама не ја вадат убаво бојата како бланшот
Не воопшто. Хидрогенот со овој сооднос доаѓа на 3%и со бланшот не прави оштетување. Само мораш фарба преку тоа што ке искочи.
Девојки морам да ви кажам со витамин ц таблети и шампон ја извадив црвената боја од косата поточно бургунди нијанса.Ми испадна кафеава со портокалов сјај