Мајка ми ја вадеше со толчен Ц витамин во шампон, од катран црна, уште на првото миење почна бојата драстично да пага, отприлика за 2 недели и падна бојата. Членка беше пишала дека станувала многу сува од Ц витамин, мајка ми нема суво влакно па за тоа не можам да потврдам, не осети промена на косата. Ама доколку имате ептен сува коса веднаш по миењето ставајте на косата некое масло што не се одмива за тој период.
Како не не ширете дезинформации јас имав кна црна еднаш ставив па престанав и со текот на времето со самото шампонирање испадна цела кна сега е мојата боја
Значи не е тој муабетот, туку ако ставиш кна да ја извадиш одма, пред да искоментираш прочитај за што се работи. Секако дека со тек на време ќе се извади, но не толку лесно како што се измива фарба.... Таман работа ако не се измива... ама друго беше прашањето
Пробај во шампон стави витамин Ц таблети , стави на влажна коса 20 мин и би требало да ти излезе бојата , мене веќе во 3 обид ми излезе цела црна тегет фарба
Почувствува промена во квалитетот на косата? Викаат дека витаминот Ц ја суши многу косата. Планирам и јас да го пробам овој метод па да видиме дали ќе ми успее.
Пробав денес со витамин Ц за растворање, од ќесичка и нема никаква промена во нијансата. Ќе пробам пак со толчен витамин Ц.
Мене не ми успеа со витамин Ц во прав. Можеби направив нешто погрешно. Го држев околу пола саат. После тоа не забележав никаква промена во нијансата.
Нема сосема да ја извади бојата, ама ја осветлува косата доста. Може зависи и од влакното, не знам. К'на мислам не вади. Не паметам колку ја држев, ама темно црвена ми ја осветли до бакарна нијанса како што сакав за да можам после да ставам друга боја.
Здраво Косата ми е фарбана црна веќе 3 години, кна немам ставено веќе 2 години а се немам ни со фарба фарбано 4 месеци, сакам мојата природна боја да ја вратам ( светло кафена) но без да ја оштетам косата. Која е најдобра варијанта да ја израснам, или пак некој третман но да не е бланш. Имам слушнато за некој третман со киселина ( која наводно не ја уништува косата) ама не секој фризер ја прави, читав на форум и за тоа со Ц витамин но некако мислам дека тоа нема да осветли црна коса. Некој совет