1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да ја извадам фарбата од косата?

Дискусија во 'Коса' започната од lady-17, 6 јули 2011.

1. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.253
    @anggell ако знаеш кажи колку витамин Ц во колку мл. Шампон??

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.207
    Допаѓања:
    12.034
    Јас денес ставив 10 апчиња Ц витамин од тие на ленти што се во 300 мл шампон и да ти кажам одма се приметува разлика. Пред повеќе од месец дена ставав Ц витамин во капки, ставав 3,4 пати имаше минимална разлика во бојата, се осветли ама малку и баталив. Сега решив плавуша да се правам :D и денес викам ај да правам како мајка ми што ја вадеше, имаше разлика која бааги се приметува. Е сега и бааги сум шарена додека не испадне ама ќе терам така некое време. Само обавезно од стандард Ц витамин, не како мене да се зафркнеш со оној во капки.
    А каква боја ти ќе вадиш?
    Мајка ми вадеше црна, и после си се исфарба сива. Може и до влакното зависи ама сепак од искуство паѓа бојата. За 2 недели ќе пишам резултати ако не заборавам.

После каква боја ставаше, дали посветла, и мене накај светло бакарна ми оди а сакам нешто на плаво да ја правам.

На 24.07 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.909
    Strawberry blonde нијанса ставав, пак е црвена, ама посветла црвена е таа, накај плаво. Сосема плава не сакам оти не ми стои ни шатирана, камоли скроз да ја осветлам.
    А кога не сум во црвена фаза, ставам од натурал блонд боите, нијанси меѓу 6 и 7 кај повеќето фарби. Конкретно последно се фарбав со Syoss Oleo Intense 6-10 бидејќи природната боја ми е нешто како темно плава накај ептен светло кафена. Црвените нијанси ептен ми одговараат на тенот, ама ми се тешки за одржување, па се трудам да се вратам на природната боја.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.253
    Сега видов дека си пишала, незнам зошто не ми стигна известување. Фала ти, ќе пробам од денеска, ќе се мијам секој ден за побрзо да ми падне бојата.

Кој ѓавол ме тераше на плава да ставам темно кафеава излегов црна.
    Еве скоро недела дена си ја носам дома се навикнаа да ме гледаат, ама јас сеуште неможам во огледало да се погледнам.

На мм иста сум му била секако фарбана дали плава или црна не му менувало. Дете вели плава поубава сум била

На TutiFuti и anggell им се допаѓа ова.
  5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.207
    Допаѓања:
    12.034
    Ти црна, ама јас црвена, имав убава виолетова ама многу брзо пага и решив да ја менам и сега со месеци сум црвена. И јас почнав сега со Ц витамин да ја вадам, ќе видам колку ќе успеам, мајка ми за 2 недели црна извади, ќе видам кај мене како ќе оди јас имам поцврсто влакно и погуста коса, мислам дека потешко ќе оди кај мене :|

На 24.07 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Baby2022

Baby2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    205
    Zdravo ženski ve čitav site jas sum za vađenje na crvena boja. Nemozam da ja izednacam nikako cela da e crvena pa sakam da ja smenam bojata na kosten nesto. Citam na priroden način bez blanz i hidrogen pa procitav deka so vitamin C se vadela. Ke ve zamolam da mi kazete sto kako podetalno i ako imate sliki od tie što ste bile crveni kolku ste ja osvetlile kosata. Vi blagodaram na site ubav vi den

Zdravo moze da pises postapka za smesata za vadenje na crna boja

Dali bi sakala da mi kazes za kosa do ramena kolku blans i hidrogen sa stavam i cela postapka. Imam crvena kosa sakam da ja osvetlam ve molam za pomos

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.207
    Допаѓања:
    12.034
    Многу тешко се вади црвена, јас и не бев црвена ама со пагање на бојата станав црвена па со толчен Ц витамин како медова боја ми е сега. Ама не сум задоволна сеуште од резултатот, сакам плавуша да се правам. Имам ставено слика во темата за бојадисување каква ми е моментално.

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.900
    Допаѓања:
    108.047

Уф таа црвена најтешко се вади да знаеш. Во домашни услови нема да можеш, ќе имаш секогаш црвен отсјај се додека не ја ишишаш, било каква да се офарбаш. На фризер што не си отидеш еднаш да те средат па потоа дома продолжи си сама
    да се фарбаш

На Baby2022 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Baby2022

Baby2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    205
    Ne e bas žar crvena, samo na vrvot se poznava crvena a nadolu sum kako visna boja nesto i nikako da ja izednacam zatoa sakam da ja smenam cela boja. Pred dve godini ja blansirav na frizer mi se ošteti mnogu i mi se iskina kosata zatoa nesakam pak da ja upropastam i onaka mi e do nad ramenici kratka :(

10. Romina

Romina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    232
    Во ДМ се продава средство за вадење на фарбата од косата. Ако сте го пробале пишете како сте задоволни.

11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.143
    Допаѓања:
    257.943
    Ана во каков шампон стави вит ц? Битно е или не? Денес ќе пробам и јас.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.909
    Не е битно, тој што го користам во моментот го ставам. Ама витамин Ц во прав е подобра варијанта, полесно се раствора во шампонот. Од таблетите остануваат поголеми парчиња колку и да ги дробиш и не е ефектот ист.

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.143
    Допаѓања:
    257.943
    Во ДМ го има така? И во колку мл шампон се става? Тој ли е?
    IMG_3235.jpeg

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.909
    Да, тој е, јас мерев по 2-3 супени лажици за коса до рамена, тоа внатре што е дозерчето е многу мало. И шампон ставаш да се направи ко паста и мачкаш на цела коса, стоиш со тоа 20 минути, и миеш нормално.
    Јас вака црвена боја вадев, многу убав резултат имав, ми доаѓаше како нијанса strawberry blonde.

На TutiFuti и Baby2022 им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.143
    Допаѓања:
    257.943
    Јас сакам да ја осветлам, светло кафеаво со црвени прамени и шатирани бели. Што посветла сакам. Ај ќе пробам денес. Фала.

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.143
    Допаѓања:
    257.943
    На мокра коса мачкаш?

17. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    34.217
    Само што дојдов да прашам за прашокот од Дм 8).
    Слика у коментар пред две години каква бев прва слика некоја шарена нијанса утната "бајалаж" правен со бланш и шампон и хидроген дојдов до слика бр два таква бев скоро две год. Сега кога бев трудна купив фарба без амонјак и наместо дункел блонд ја дункел браун земав 8)
    Брз да приметам.
    GridArt_20250328_075955142.jpg
    е сега ја сакам пак да ја вратам како да направам со овој прашок и кој шампон има ли врска ?
    И го купив ова од Дм ама после едно прскање косата слама . Screenshot_20250328_080502_Gallery.jpg

18. Baby2022

Baby2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    205
    Decki helou eve go mojot rezultat od vadenje na bojata od temna crvena t.e visina boja. Neznam dali ima nekoja razlika ama na svetlina ima nekoja posvetla nijansa. Vo prilog stavi od ovaa boja posle blansiranjeto. Ama sakam malku posvetla da ja napravam od sega što mi e pa dajte sovet so kakva da prodolzam da se farbam a da ne bidam šarena niz kosata sega ima nekoja nijansa na korenot na smegja no nadolu seuste ima crvena nijansa no ne tolku primetna. I dali mozam sledno farbanje da probam so vitamin C i regenerator. Valjda izleze dobro neznam ama zadovolna kako za prv obid i najgolema sreka so ne mi se iskina kosata kako na frizer koga se pravev

Прикачени фајлови:

19. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    34.217
    Iskreno prvata i poslednata mi se skoro pa slicni.

20. Baby2022

Baby2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    205
    Na svetlina se primetuva poveke razlika ima osvetluvanje. Sega kakva da prodolzam da stavam neznam