Ова е само купка,нема да ти изгори.За фарбање ставаш 6% хидроген,овде 3%. Како сакаш ,твое е,не сакам да те убедам,но друг начин да ја извадиш нема. На фризер може да ти мешаат бланш со 9% или 12% и да ја направат пепел.
колку бланш се става и колку време се држе на косата..?ако разбрав убаво 50мл хидроген 50мл регенератор а бланш??? немам го пробано тоа ниту јас но фризерот никогаш нема да каже ок е тоа пробај дома..тоа му е работа да те убеде дека не е ок фризерот знае што како па на џебот 2-3000ден кај нас има осветлување без оштетуванје од 3000ден нагоре док си таму косата свила дома пепел....
Па јас и реков да ми гарантира а за пари не беше проблем.Проблемот беше што ми рече џабе парите од бланшот пепел косата ке ти се направи.
@Cosmi колку време треба да стои смесата на глава за вадење на фарбата? По колку време се измива купката и како се суши косата дали веднаш по тоа теба да се фарба уште иатиот ден? Имам темно кафена скоро накај црна коса сакам да ја осветлам во домашни услови дали ова ќе.ми помогне и кои регенератори бланш и хидроген да земам? Како се спрема сево ова и колку се става од бланшот?
Остави еден месец да ти подрасне малку и машинката на 4че Не те дриблам Јас пред многу години го направив тоа и бев вчудоневидена од тоа колку убаво ми стои кратка коса
Јас имам црна коса фарбана,ама не ја фарбам веќе два месеца зашто сакам да ја ишатирам вака како на сликава.Но сите ми викаат дека вакви прамени за да се добијат најубаво е на прородна не фарбана коса,но незнам како да ја дораснам црнава без да ја бланширам.Имате некој совет како да ја добијам побрзо ?
Koja firma ti e dostapna, takva zemi. Sledi go receptot, blans stavi da bide kompaktna smesata. Ako ti e crna na vrvovite a kafena na korenot, pocni so kupkata obratno prvo vrvovite pa korenot, odozdola nagore,proveruvaj ja cesto. Ke dobies nekoja gadna boja,posle toa isusi ja pa posle farbas.
@Cosmi те тагнувам тебе за купкиве Накратко, ме фарбаа како на првата слика, бојата избледе, сега сум како на втората. Основата ми е како на третата слика. Дали купкава во мој случај ќе има поента? Сакам да ја извадам сината, после да си ја направам сива косата. Спојлер
Јас би ти рекла да пробаш ,зошто не,ако не ти се допаѓа синото,би требало да се тргне со купкава и пробај сива,само што малку држи сивата,се вади брзо.
Знам, бев сива. Јас правам смеса од маска за коса, ехотон мешавина голубје сиво+пепеласто сиво, ја ставам на глава и ја држам пола саат како фарба. Најубава до сега така ми испаѓала и доста долго држи сивото, многу повеќе него било кој шампон. И друго - погоре косата ми е ептен светло фарбана, ако и таму ставам од преливот, и таму ќе ми осветли?
Добро штом си нашла финта за сиво тогаш не експериментирај со друго. Инаку Да ,ке ти осветли и таму,стави само каде што е синото.
Јас си купив colorb4 и од тегет ми ја направи плава кај коренот дека ми беше никнат портокалова надоле. Па после морав да се префарбам и ставив кафеава боја и од септември до сеа косата ми е шарена..кафеавата боја ми паѓа и имам портокалови светли прамени.
Морам да ти заблагодарам за овај совет.Повеќе од 10г сум со црна теѓет боја фарбана,на секои две недели корен фарбан.Со бланш купката црната се исчисти,минимално дури и не се заприметува,односно како темно чоколадна е.Добив многу убава нијанса,значи не е портокалова,и косата не е оштетена,а два пати во три дена ставив.Флизерките ме убедуваа дека еднаш црна секогаш црна,или некои солени суми како предлог ми даваа.Да напоменам дека не ми осветли до плава,секако не ни очекував,но и ова е супер,црното го нема
имам црна виткана ..ја фарбав со кна ..ми се здосади црната боја а несакав да ја горам со фарби хидрогени и бланш. прочитав на некој форум за цимет со кокосово масло ..значи 3-4 л. цимет и една голема л. кокосово масло ја мачкас косата како со фарба и седиш 4-5 часа.За 4-5 третмани значи за црна коса збораме ќе добиете светло кафеава..презадоволна ..се е на природна база.
Јас денес ја осветлив и искрено не се префарбав после купката супер боја фатив и плус не ми е оштетена косата бидејќи имам многу здраво и цврсто влакно. Користев хидроген 9%