Здраво девојки, имам едно tiny проблемче. Бидејќи косата ја бојадисувам со црвена боја, џиш црвена , имам проблемчиња кога случаааајно некаде околу косата ќе нанесам фарба и на кожа. Нема шанси да се измие ! Пробував со пепел да тријам, ама не бива (ми кажаа дека така излегувала). Рацете катран си ги сторив од пепелот ! Помагајте, зошто треба за некој ден да се фарбам, а два дена по фарбањато тргнувам на одмор. Не сакам да сум црвена у главата ко да ме трескал некој по чело или темето xD
Да појдеш да си прашаш во некоја фризерница, или некоја фризерка ако има на форумов може да ти каже како се вика тоа средтство, знам 2 пати кога бев на фризер да ме фарбаат, потоа со некое средтство ме помина,со памукче,немаш поим како излезе фарбата од челото.
може да поминам до некој салон да прашам, а не е на одмет и некоја фризерка ако прочита случајно, да пише солуција
инаку за друг пат можеш да пробаш, но биди внимателна, помада намачкај на уши чело,врат, но пази темето кај косата да не го допреш зошто после нема да ти фати бојата.
Знам дека е смешно ама јас кога се правам лом од фарбање ако немам пред тоа ставено помада на челото, флеките ги бришам со ацетон не е здраво ама барем се бришат ама не го препорачувам таквиот начин
сум пробувала и со ацетон, ама Red Booster-от од Еволушн не се предава така лесно ! xD следниот пат ќе пробам со крема да се намачкам,па ќе пишам резултати.
Само помада му е мајката. Намачкај се убаво по лицето, челото и ушите Јас кога се фарбав така порано секогаш правев
Јас со оцетна киселина или со ацетон ја отстрануам. Излегува. Можеби не чини со ацетон... ама јас морам. Подобро така отколку цела шарена во челото.
Sakate da kazete,pred da se zeme cetka vo race za farbanje da se nanese pomada,sigurno taka,zosto za potoa pomada nepomaga :\
Јас се фарбам темно кафена ама на фризер и пред да ме фарбаат секогаш на оние критините места фризерот ме мачка со една паста која ептен е ефикасна, распрашајте се можеби ги има во продажба или пак може да се купат од некое фризерско студијо.
Мене фризерката ме мачкаше со крем најпрво (на критичните места) и после фарбањето се ваѓа лесно. А што крем беше не знам, мислам обичен за лице
За кожата под косата, кога ќе се исфарбам, два пати ставам шампон и се мие. А за кожата на лицето, по краевите, челото со влажни марамици, ќе потрљам малце и се чисти. Само зависи и од фарбата. Палете фарбите се најлоши, ништо ми се чини не ги вади. Па тоа цела недела после имам на патецот црвена боја бљак затоа и прекинав да ги користам.
Јас пред фарбање ставам крем на лице, малку подебел слој. После фарбање, од кога ќе ја измијам косата, се чистам со влажни марамчиња или повторно со салфетка и крем. Досега ми успева .