Еве ви лесен начин, без многу труд и со минимално топлина, за 5 минути. За подолга коса е, јас не сум пробала, до рамена ми е косата. Ако некој проба, чекам фидбек
Спојлер Погадна виткана коса од оваа нема, со плетенки да ја извиткаш косата отсекогаш ми било гадно! Подобро ќе си ја извиткаш со преса, него вака!
Генијална идеа, абе цел ден не можам да и се изнагледам на косава. Вчера пребарував за да ја виткам со чорап и го видов ова, викам што ќе се мачам да виткам ќе пробам ќе ја соберам. Станав сабајле ја пуштив од репчето абе локни, некои ситни, некои крупи, па поткрената не спласната-дека горе го врзав репчето-, прснав малце лак и еве ја уште е поткрената. Локните се малце спласнати, ама мојава коса како сакаш виткај ја исто е, СЕКОГАШ. Така да женски ноќеска сите да спиете со неправилно врзани репчиња.
истиов ефект можеш да го постигнеш и со цевки за пиење сок, оние најобичните само што на овој начин не си ја уништуваш (гориш) косата ама па и не смееш неколку саати да се појавиш пред некој пошто нели ке го извадиш од памет Инаку сакав да прашам, како тоа ја виткате со игли бе? А ова со чорапи е уствари истото како со крпчиња м? Редакт, моја грешка мислела на фенот го додава делот со игли, омг помислив како девојчево си ја витка косата со игли?
^^ Аууу,ама убаво ти испаднала,само со еден чорап ли ја правеше,колку време ти стоеше,и водена ли ти беше кога ја завитка?
Не не .. Имав околу 5-6 чорапи , и косата ми беше мокра ги ставив чорапите и така легнав .. Утрото ги пуштив
Devojki imam prava kosa a sakam d ami bide onaka krupno izvitkana sakam d aprobam kako za promena,sakam na frizer da ja pravam za d ami ostane podolgo vreme nesto kako ladna,ama onaka krupno kako iskrsena ,,,pisete mi ako ima nekoj takvo iskustvo i kolku cini i kade thanksss ))
ладна не би ти препорачала, во почетокот убава може ке те.. ама подоцна ке имаш повеке проблеми и во одржувањето и ке мора нонстоп да ја правис оти како што ти подраснува твојата коса ти иде права коса.. а надоле брановдина и врвките подигнати.. Можеш нешто на природен начин да наприаш.. да земеш твистери, витлери, со крпчиња, плетенки, пења и лак.. и баш убава фризура испаѓа, ако не ти се свига миеш коса и средена работа.. Сепак одлуката е твоја, а не чини многу скапо.. кај 500 ден, зависи од должината на косата, позЗ
Јас ставам ладна веќе 2-3 години. Имам права природна, ама од секогаш сум сакала виткана. Ако многу имате желба за виткана коса, нема да ви биде проблем одржувањето, туку задоволство. Нема ништо посебно тешко во одржувањето За големините на локните, се договараш со фризерот! Многу е битно да најдете добар фризер кој знае да работи со ладна! Поздрав
И јас го пробав ова со чорапите сега. Тукушто ми е измиена косата, уште ми е влажна. Ја замотав со 4 чорапи целата коса, па ќе видам утре каква ќе ми биде. Ако е ок, ќе постирам слики
^^ http://www.youtube.com/watch?v=3FV-YO46E8Y&feature=player_detailpage http://www.youtube.com/watch?v=CzJKdHglFck&feature=fvwrel И двата начини сум ги пробала но со првиот некако поубави локни испаѓаат.