Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до виткана коса?

Дискусија во 'Коса' започната од Barbie-mwa, 25 јуни 2010.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.244
    Абе ај да не кажувам,ама сум купувала чарапи специјално за оваа намена! :D
    Си влегов у чорапара и си пипкав материјал на чарапи за да немам електрицитет,па да бидат тро подебелки,абе циркуз. Јас на вториот начин виткам. Ми ја исправа косата и ми прави ВС локни.
    Ама ме заинтригира првото,не се гледа како почнува да витка од горе. Па некоја кадарна да објасни тро подобро,мојт?!

2. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Што се нема да видам на форумов.Корисни работи кои ми користат.
    Фала оваа со чорапи,одам да ја виткам сега.Многу ми се засвиѓа....
    Совршена е. :!:

3. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Еве уште неколку начини за виткање на косата без фигаро или било каква топлина:

Лилит еве како се витка косата во чорап:

Сликите се големи затоа се во спојлер.
    Среќно девојки со правењето локни и бранови! Мене најубаво ми функционира методот со ластик околу главата :)

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.757
    Природно ми е прекршена косата и до пред некое време беше супер, но сега се расипа. Не знам што и е, но не е ни П од прекршена него е ко бушава. Постојано ми е врзана зар има тоа некаква врска?
    Купив пена за коса на тафт зелена и сега ја направив ама не иде и не. Дали не ја нанесувам правилно, ставам малку- многу ама не е убава.
    Помош :(

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Лилит, не мораш со чорап. Може, успева и со оние дебелите стегачи за коса што се, ама треба пак да си пробаш како ќе ти се допадне повеќе. Јас си ги правам со стегач и океј ми се, не сум ни приметила дали има некаква разлика помеѓу оние со чорап. :D
    Ќе ги пробам мотенициве на Спанко при следното миење на косата, ме интересира дали ќе ми испаднат убави. :wasntme:

6. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Јас ја виткам со пегла, но кога немав пегла со прталчиња. Многу се витка но за да биде поубаво извиткана треба да отстои со прталчиња околу 5-6 часа отприлика :?:.
    Иннаку мене мајка ми ми ја виткаше, таа знае најубаво да ми го собере праменот во прталчето. :lol:

7. LuDaChA22

LuDaChA22 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    29
    Имам виткана коса, природна. Ама од страните (и напред) ми е виткана, а одпозади само прекршена :( Кога ќе ја измијам, ја чешлам (некако, зашто одма ми се витка штом ја избришам со крпа) и ја гужвам со рака. И напред(од страните, кај ушите) ми се витка на средни локни, а позади не. Зошто? А не и ставам пена, зашто мн ми се мрсни косата од пената. 3 сменив и пак е исто.
    И дали да ја правам со ладна. Да не е штетно за 15год.? Или да си ја пеглам, ама поубава ми е виткана ;( И заради тоа што позади ми е никаква не ја носам виткана, или мн ретко ја носам така.

8. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Јас ладна ставам од 13 години :) Ако многу сакаш да ти е целосно виткана, ке си ја одржуваш правилно и нема да имаш проблем :)

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.742
    Допаѓања:
    11.134
    девојки да ве прашам вие со ондулација каква пена за коса користите ? мене ми е природна на поголеми локни но веке 2 год ја правам со ондулација на поситни па некако неможам никако да најдам соодветна крема за виткана коса фала ви многууу :*

10. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Го пробав ова. Ќе ја оставам вака 45 мин., до 1 час, па ќе видиме како ќе излезе на крајот. Се надевам како на сликава :)

11. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    ^
    Најчесто читав дека девојките преспивале со таква коса или ја носеле од сабајле до вечер, ама ако имаш коса што лесно се витка тогаш и за саат ќе има некакви резултати. Ако имаш можност сликај ја косата од позади да видиме :)

12. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Па не ми се витка баш лесно, но за саат и пол ќе излегувам. Ако имам време ќе ја сликам и ќе ви покажам :)

13. aquarius34

aquarius34 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    99
    Мене природно ми е виткана косата и имам убави кадрици, но уште поубави се кога им ставам Хоби... Го има во некои парфимерии, не во сите, ама ептен сум задоволна од него...

Прикачени фајлови:

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.742
    Допаѓања:
    11.134
    што е разликата помегу лилјаковото и портокаловото, јас го имам портокаловото но многу ми ја сплеснува косата, а освен тоа повеке го нема никаде ми кажаа нема да го произведуват

15. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Еее лесно ви е на вас,на едни права на други виткана.А мојата (сра*е у боја) Кај слепо очниците имам две три локнички,шишките навиткани на покрупна локна одоздола зад ушите уште по некоја покрупна локничка,другото право и по некое праменче накршенко.Во пубертет сум и може ќе ми се навитка бидејќи татко ми имал кадрава коса а и мајка ми мислам.Дајде некое чаре што да правам , неќјам да ја горам и затоа дајде некој добар совет ве молам очајна сум :( :(

16. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Портокаловото е за виткана, лилјаковото за права :)

17. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    А го има некоја користено Хоби лилјаковиот?

Имам права коса но некако во внатрешната страна почнува да ми се прекршува. Сакам да пробам со овој, па да видам дали ќе ми биде поправа косава.

И уште нешто, колку пари е шишето и каде може да се најде?
    Пофалби, критики, мислења .. што и е за шампонов - кажете, да знам што да правам. :D

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    L-enna, а да пробаш со Орзене?
    И јас имав проблеми со косата, доле врвовите ми се извиткуваа нанадвор и тука-таму имав по некое брановидно перче.
    Шампонот нема врска што е за мрсна коса, јас не приметувам некоја разлика во мрсењето, ама разликата во тоа колку мојата коса е права е повеќе од очигледна, а не користам преса. :)
    Ем права, ем сјајна и мазна. Пробај, може ќе ти се погоди.

19. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Деновиве ќе го купам па ќе видам како ќе ми делува, и така веќе ми е при крај другиот шампон. Мене баш ќе ми одговара и да е за мрсна коса, бидејќи косава на секои 2-3 дена убаво ми се мрси. :doh:

Се надевам дека ќе има резултати, многу ме нервира сега косава. До пред пола година некаде ми беше права, сега и текнало да се витка. |(

Фала ти многу. :*

20. Anicka.B

Anicka.B Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    16
    Мојата е права накај малку виткана, но јас најмногу од се сакам да ми биде виткана. Сакав да одам на ладна ама имам премногу ретка коса и многу тенко влакно и досега ниедна фризерка не се нафатила. Ко си ја правам дома ја виткам со оние „смоки“ витлери од Орифлејм што беа пред некоја година преубава ми испага