Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до виткана коса?

Дискусија во 'Коса' започната од Barbie-mwa, 25 јуни 2010.

1. invincible.06

invincible.06 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    21
    Used/Worn in this video:
    John Frieda Frizz-Ease Serum with Thermal Protection - Target

ова пишува (под видеото) дека ставила... некој серум (не верувам кај нас да го има :| ) .. ама и без тоа излегува убава косата ;)

2. Jessie-J

Jessie-J Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    61
    Искрено јас несакам виткава коса т.е не да е локни само онака малку :D . А до виткана коса со фигаро или витлери :D :D

3. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    не ги читав сите постови можеби овој совет го има предходно ама јас да си кажам. ;)
    моја препорака се оние железни витлери од времето на адам и ева, мајките и бабите што ги користеле, со ластичиња што се прицврстуваат. мој совет ако можеш спиј со нив и сабајлето има да бидеш што да ти распраам или два три саати на мокра коса по можност, после ќе им стаиш лакче по малце како ги вадиш едно по едно. стојат многу долго време, додека не измиеш коса. јас имам природно виткана и бушава а сестра ми права ништо виткано и мазна и она со тие се прави, додека со пегла не и стојат ни еден ден.

4. bibi1984

bibi1984 Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    девојки незнам дали е за тука прашањево,ако не е се извинувам.кажете ми некој туторијал за виткање коса со фигаро?јас пробувам ама не ми ја прави таква како што сакам....фала однапред ;)

5. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Мојата коса воопшто не соработува со мене, особено кога ја виткам. Имам пробано со секој трик тука ама никако да успеам. Тогаш пробав еден стар трик. Во топол свеж чај од камилица (количината зависи од густината на косата, мене ми е многу густа, а јас користам 2 литри, го правам со 4 кесички за чај) ставам малку јаболков оцет (за црвена коса вински) отприлика една мала шолја за кафе. Од кога ќе ја измијам косата го истурам на главата и не го плакнам. Ја замотувам во фротирска крпа (некогаш може и да се извалка) и со неа ја гмечам и виткам целата коса. Потоа или ја оставам да се исуши природно или ја сушам со фен без да ја чешлам или да и правам било што. Резултатите се неверојатни. Мирисот не е проблем бидејќи не останува во косата, само крпата смрди, па не би ја оставала многу на главата. Камилицата ја негува косата, а оцетот ја зацврстува и дејствува како задржувач. Исто така тие две состојки заедно ја осветлуваат коста за некоја нијанса.

6. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    може да се проба баш сакам малце посветла коса, а не разбрав баш добро, коа ќе ја напраиш вака косата кога ќе ја извиткаш повеќе ти стои или станува искршено виткана? :emo:

7. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Полесно се витка (гмечењето со крпата ќе ти ја навитка, можиш и со прстот да виткаш) и останува така подолго.

8. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    I kolku vreme ti trae odpilika /
    ?

9. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Ја пробав со молив. После 2 часа ги извадив ништо :^). Мене влакното ми е дебело и тешко се витка после пробав пак ама ставив спреј(гел) по 2 часа извадив и бев ко КЛОВН у главата косата ми дојде до ушите(по должина ми е до цицките) :)

10. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Мојава коса моментално е оваа должина, од напред, а позади ми е пократка, што и не баш важно....
    Како да ја извиткам вака??
    Ова не е со фигаро, пробав и ефектот не е тој. Ако некој знае, нека кажува зошто ми се здосади од права коса :)

[​IMG] [​IMG]

11. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Јас ја виткам со виклери обложени со сунгер. Одамна ги имам купено, ама многу ми се покажаа.

Прво ја мијам косата, па виклерите ги ставам на полусува коса. Чекам околу 3 часа, пред тоа ја фенирам, да се осигурам дека е сува скроз, па ставам лак за коса и ги отпуштам.
    Потоа пак ставам лак. :)

Ако сакам покрупни локни виткам поголеми прамени во виклерите, а за обратно помали.
    Некогаш ја виткам до корен, а некогаш до над ушите, зависно од каква фризура сакам. ;)

Со крпчиња не ме бидува да ја виткам, еднаш ја правев и скроз се заплеткав.

Ретко ја виткам со плетенки, пред легнување ги правам, одутро ги пуштам. :)

(Бидејќи не го сакам лакот и слични препарати, не го ставам секогаш, туку само кога фризурата мора да ми издржи за некој повод) :!:

На sweet.time му/ѝ се допаѓа ова.
  12. aquarius34

aquarius34 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    99
    Ја има во стоковната куќа, кога ќе влезеш, на втората тезга... и знам за на уште едно место, малку подолу од трговскиот... нели има стопанска банка па под неа има едно дуќанче дрогерија или сешто сл пишува на излогот :D како парфимерија е нешто... не знам дали ме разбра...

13. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Да те разбрав, фала :) и колку чини едно пакување ??

14. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Вечера сакам да ја виткам со фолија, не како на видеото туку со поголеми парчиња и на пола коса. Дали испаѓаат вакви локните?

15. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    За што е оваа крема,за ако имаш виткана коса да си ставиш или од неа ти се витка? :D

16. aquarius34

aquarius34 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    99
    Кремата е ако имаш виткана или брановидна коса, да ти обликува некои кадрици... Не може ако имаш права коса, чири-бу - чири-ба, да ти ја навитка... :D Сепак си зависи и од самата коса, ама пак, многу добар производ е!
    lovelygirl39 110 денари е... :)

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Да така испаѓаат само внимавај на големината на прамените затоа што ако се тенки ке испадне поситно витканото.
    kosa/kako-do-vitkana-kosa-t2242/240.html#p1002939

18. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Како со фолија можам да ја навиткам косата? Незнам каде да го барам видеото,па ако не ти е тешко просветли ме :lol:

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.635
    Јас имам права коса и тешка е за виткање - ако ја навиткам со фигаро или витлери за 2 часа ке се одвитка :|
    Најубаво ми испаѓа со крпчиња , но работата е што мајка ми ми ја виткаше порано , а сега нема кој :!:
    и незнам како сама да се навиткам али еве денес ке пробам па ке ви покажам како ке испадне :)