Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до виткана коса?

Дискусија во 'Коса' започната од Barbie-mwa, 25 јуни 2010.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    лелеееее суперр колку добро испаѓа на крај косавааааа ауууу лудница :inlove:

2. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Прејако испаѓа, ама колку време треба да стојат? Јас со чорапи кога ќе ја виткам ја оставам преку ноќ, сува.

3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    ^ Јас ова со фолииве сакам да го испробам на косата на сестра ми, ама проблем е што она има многу долга, густа и тешка коса. Па не знам колку ќе успее...

Јас го имам пробано ова
    http://www.youtube.com/watch?v=rDgd4gR9ZfM
    Со тоа што, наместо да цепам маица, јас искористив стари влажни марамчиња кои убаво ги исправ.
    И убаво испаѓа, мене ми беше повеќе прекршена, можеби затоа што косата ми беше скроз мокра, а крпчињата ги држев додека косата не ми се исуши целосно.

4. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Порано имав многу убави локни, ама ми се исправија. Сега ми е ни права нит виткана.. за нигде. И затоа да ми биде убава си ја виткам на ’детски’ начин. Кога ми е полумокра косата (после бањање, убаво ќе си ја избришам со крпа) си ја делам најчесто на 5/6 дела и си ја виткам ако полжавчиња. Затоа е детско, ама се бањам кога немам обврски и сум цел ден дома, па затоа не ми претставува проблем да се шетам низ дома со пожавчиња. :P И после неколку саата земам фен, ја сушам сосе штипките (онака зберана во полжави) и една по една штипка ја вадам и ги сушам со фен. Накрај ги разделувам по малце (да не ми биде разделена на тие 5/6 дела косата) и си ставам малце пена за коса.
    И тоа е тоа. Имам прекрасни локни се’ до наредното миење на косата. :)

5. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Брзо се формираат и после 1 саат веќе имаш супер виткана коса со малку загревање со фен ама колку повеќе ја држиш така, толку се потрајни. Јас еднаш пред спиење ја правев и од кеиф да видам како испаднала ја пуштив, прекрасна беше али кога легнав веќе сабајлето не беше тоа тоа :(
    Затоа од сега си легнувам навечер со фолии и после тоа неколку дена ми е баш како што сакам брановидно виткана ама ја делам на помалку делови мојата коса за да не испадне така ситно како на видеото.

6. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
  7. The.Complicated

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Ако неможам да преспијам со фолијата, убаво ли испаѓаат кадриците ако како на видеово пред да ја ставам фолијата испрскам на секое посебно парче лак и после само да ја исушам косата?

8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    И ништо да не испрскаш, а косата ти е тазе миена и полусува пак ќе ти излезат супер.
    Од кога ќе ја измијам косата, ја сушам со фен или ја оставам да се исуши до степен кога е скоро сува, а сепак се осеќа малку влага (ако е многу мокра ќе и треба многу време да се исуши, а нема потреба) и ја виткам со фолиите. Ако ми се брза повеќе ја грејам со фен како на видеото, фолиите се загреваат така и за 1-2 саати е супер виткана косата :) , ако не ја оставам преку ноќ да си седи.
    Ако не ти е миена можеш малку прамените да ги испрскаш со вода пред да ги завиткаш на фолијата. Не сум сигурна дали ќе е добро да има лак напрскан :^) мене би ми било страв да не ми излезат како залепени прамените. Отпосле за да се задржи формата би било подобро ваљда..

9. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Не знам дали е спомната оваа метода, со чорапи.
    Како и да е, ја испробав еднаш, супер испадна косата, малку поопуштено изгледаше.
    http://www.youtube.com/watch?v=CzJKdHgl ... plpp_video

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Дечки, јас си го најдов чарето - твистери. :)
    Си купив вчера и ја навиткав цела коса. Ми испаднаа прекрасни локни, како со фигаро правени и ми држеа скоро цела вечер. Пак ја навиткав пред спиење и еве цел ден сум таква пудлеста, а локните абер си немаат од растурање.
    Готово, веќе не експериментирам. :D

11. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    девојки , имате ли правено трајна фризура со локни ? баш ме интересира колку време стојат, каде можат да се направат иии некои инф..

12. i-am-who-i-am

i-am-who-i-am Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    17
    Феминки да ве прашам како да си ја извиткам косава вака ?

Прикачени фајлови:

13. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    сакам да ја извиткам косата вака...како??? :wasntme:

Прикачени фајлови:

14. i-am-who-i-am

i-am-who-i-am Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    17
    мислам дека може со големи витлери али не сум сигурна :?:

15. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Спирално виткање на повеќе начини

Со твистери
    http://www.youtube.com/watch?v=lkWcJN05vZg&feature=related

Со фигаро
    http://www.youtube.com/watch?v=FipR4A4LE2s

Со моливи и маркери
    http://www.youtube.com/watch?v=NxfllJNdqxQ

Со фолија (ама на поголеми прамени)
    http://www.youtube.com/watch?v=AXqZy3l6jAg&feature=related

На DeMelo и i-am-who-i-am им се допаѓа ова.
  16. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Значи вака. Имам ни права ни виткана коса, што многу ме нервира. До сега ја фенирав права да ми биде, ама чим заврне или некоја температурна промена се случи ми се навиткува и пак е таква - ни права ни виткана :D Сакам да почнам со дифузер да ја виткам, па при тоа, препорака за некоја добра пена за коса? Мислам најубаво би било со пена за виткана коса, па ај препорачајте некоја од која нема многу да ми се стврднува косата :)

17. Angus

Angus Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    На taft има пена за виткана коса, пакувањето е плаво со портокалово капаче на опаковката пишува curly look, јас ја користам и одлична е не ја прави леплива и не ја стврднува косата. Се надевам ти помогнав.

На Ann.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. The.Complicated

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Ај вечерва ја виткам косава со фолија, како на видеото, ќе поставам и слика ако испадне како што очекувам.

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Девојки јас ја навиткав косата со фолија вчера и ептеен убава ми излезе а и убаво ми стои. Пробајте ;)

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vesna555

vesna555 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0