Има многу добри методи, ама за Вртенките, капа симнувам. Незнам на македоснки како се вика, на англиски е Rope Braid. 1. Ја поделуваш косата на 3 дела. 2. Зимаш еден дел, го делиш на два прамени. Вртиш еден прамен во една насека. На пример, накај лево. 2. И другиот прамен накај лево заврти го. 3. Потоа го зимаш левиот завртен прамен и го ставаш над десниот, и така го вртиш околу. 4. Тоа правиш, со сите 3 дела. 5. Зацврсти сите дела со стегач и така нека останат за неколку саати, најубаво е да си заспиеш. 6. Извади ги стегачите. Сабајлето косата ќе ти биде преубава!! Како ќе изгледаат Вртенките И како ќе игледа косата откако ќе ги извадиш стегачите / Мора да се проба, мене ми се допадна многу
Колку време ја држеше косата така со фолија и добро е да е полу-влажна косата или сакам да ја извиткам така ама малку на покрупни локни ја правеше според видеото што е поставено неколку страни наназад м?
Како да ја навиткам косава,ама баш вака како што е на сликата локните да ми испаднат? Пробав со фигаро,со пегла,со преса,ама вакви никако неможам да направам
ова е со крупна четка неможе ова со крпчиња,ниту со преса или фигаро со тие три ако правиш ке ти излезат дефиирани или строги а овие се лелеави(да речам)тоа само со четка
И јас сакам многу да имам виткана коса.Се сум пробала фигаро,четки,витлери само немам пробано со шампон за виткање па ве молам ако знае некоја дали ке ми успее и дали прави убави карици
И јас имам скроз права коса за која сите мислат дека е пеглана. Мојава е долга и тешка и успевам да ја навиткам само со фигаро. Не ја виткам често така да со оштетувањето немам проблем. Сум пробала да ја виткам и со витлери и со твистери и со што ли уште не но едвај по 2 саати ми трае така. Обиди се и ти можеби кај тебе ќе има подобар резултат.
и мене ми се допадна..морам да пробам вака...само незнам дали ќе можам дека степени имам на косата, но сепак ќе пробам инаку и јас има права коса, како пеглана да ми е а кога ја виткам, прво ставам лак на праменот а после со фигарото ја виткам
Јас пробав со прамени вака да навиткам..ама се испобркав се уплеткав и не ми успеа -.- може ли некако со пунџички да ми се наввитка косата?како? :/
јас правам пунџа со чорап и преку спиење ми стои, а после го отстранувам чорапот и ми излегуваат локни
доколку имате накршена коса..брановидна да речам..ви препорачувам да користите орзен шампон и орзен регенератор.. јас ја измивам косата со шампон ја чешлам потоа ставам од регенераторот нормално само на врвовите и не ја измивам потоа туку во крпа ја завиткувам косата ..така ја оставам да ми престои некаде 20 мин а може и пократко и откако ќе ја испуштам косата ми е виткана и така се бендисувам.. ова го препорачувам на оние кои имаат нормална коса затоа што ако имаат мрсна тогаш исто како масло да имате рснато на коса.. аа и + информација "орзен регенераторот ја штити косата и не дозволува врвовите да се оштетуваат" пробајте нема да зажалите
E баш ми фалеше ова! Ептен проблематична коса имам , ни виткана ни права а кога ја виткам за 15 минути ми се прави лом еднаш пробав вака - http://www.youtube.com/watch?v=3FV-YO46E8Y али не ми испадна нешо најј ..