За виткана коса без горење треба косата малку да ти биде мокра па да сплетеш плетенка и еве..Мојата е виткана ама кога сакам уште толку да ми е виткана тоа го практикувам..
sm1zla : Така доаѓа како прекршена а не виткана .. пак ќе речам најубаво со крпчиња , не да ја гориш косата со фигаро а каква афро фризура се добива хехехе
За виткана коса , ако сакаш да ја гориш хаха тогаш фигаро. Иначе можеш мокра коса да ја сплетеш во плетенки ( бројот зависи од тоа колку повеќе сакаш да ти е виткана или брановита ) Јас ја користам и кремата Хоби , ми се допаѓа изгледот на косата со него.Меѓутоа приметив дека малку ја суши косата и тоа не е во нејзин прилог па поретко го користам.
^ А ги има на друго место или само таму? Ми изгледаат добра замена за моите твистери. И да - и мене ме интересира каде се наоѓа Базаро.
Базаро имаш во Соравија најгоре, а има и во Лисиче мислам ама не сум одела на друго место така да не знам точна локација.
Јас кога ќе ја направ со крпчиња, обично после капење , многу ми иди виткана до горе скрозз , а не ми е кратка косата , дали дека после капење
demilovato4ever : Да до горе стои виткана ама за неколку саати спласнува и како природни локни изгледаат ..
Јас колку што знам идат заедно, па тоа е како коплет, едно без друго неможе. Баш и јас сакам да си купам такво, многу убави локни прави без да си ја гориш косата.
Биејќи решив да не ја горам косата скоро месец ја немам малтретирано со пегли,фигара, фенови едноставно кога ми е малку влажна косата си правам пунџичка со чорап и преспивам така наутро си имам убави кадрици
Со плетенки, како накршена доаѓа! Мене ми се допаѓа така И со пунџички понекогаш А и со оние плетенки како `јаже` што се убави кадрици се прават!