И јас сум таква , макар што мене ми е таласеста малце . Сонувам за ваква барем еднаш да си ја направам: Eве некој пример како : http://www.youtube.com/watch?v=ho03t3OAAag
Девојки косата е преубава и кога се прави со ретро преса, незнам како да прикачам слики но на гугл напишете retro presa и ќе видете. Јас ја имам правено така и преубава е а и долго време стои.
девојкииии преги случајно имав само саат време да се спремам за излегување,а требаше да се бањам,потоа си ја исушив косата и бидејќи ми е долга ја фатив во ниска пунџа-на тилот.Само пола час ми стоеше и кога ја пуштив имав преубави локни.Штета што не им ставив лак.Следното миење здравје обавезно пак пробувам.Ништо не ме кошта.Пробајте и вие ако сакате. Спојлер Се извинувам што отупев со раскажување
Јас за да ја навиткам мојава коса не користам никакви жешки алатки. Само плетенки! Обични две плетенки после миење на косата и преспивање со плетенките и вуала! Имате прекрасни бранови! Може и со плетенка рибина опашка! Сплетете ја, спијте со неа, сабајлето можете и така да си ја носите, како растурена плетенка, а може и да ја пуштите и ќе имате мали виткани праменчиња. Колку подолго ја оставите,толку по изразен ќе биде резултатот. Јас ја оставив мојата плетенка скоро 24 часа. Ја сплетов во 6 часот попладне вчера, и ја пуштив денеска во 4. Прекрасна беше, таков ефект со преса или фигаро не се добива. Исто испробајте две јаже плетенки, ист принцип, спијте со нив и другиот ден пуштете ја, раздвојте ги плетенките и имате еден вид на цврсти локни. Испробајте ги триве плетенки, стварно се супер!
Јас мојава секогаш си е виткам на природен начин или со крпчиња,фолија или пак со чорапи. Ама бидејќи ми е речи си густа косава,па ми е срам да е виткам. Последно кога е виткав со фолија како некоја пудлица бев А и тогаш тазе ми беше скратена,абе почнав дури да плачам.Немојв ни да е соберам ни ништо,за малку и нашколо немаше да појдам А кога си е викам со чорапи ми е доста добра. А кога е правам со крпчиња ми идит како да ми е природно виткана. Иначе ја виткам и со плетенки.Две внатрешни плетенки и совршена виткана коса. Мада може и со обична плетенка и со рибина коска
Може со фигаро да се извитка нели тоа сите го знаеме, потоа може да се врзуваат мали пунџички на полумокра коса и така да преспиете, иако нема да биде баш пријатно спиењето Може и на они дебели ластици некој што си ги ставаат да си ги покријат ушите, да наместите прамен по прамен целата коса и така исто бргу се витка, со крпчиња, со внатрешна плетенка или ситни мали плтенчиња..тоа ми текнува во моментов
А за да ја навиткаш косата со фолија треба да имаш и пегла за коса или? Јас немам пегла и затоа прашувам
Нема потреба од пегла ако ја виткаш со фолија, види го видеото. Дури и фен не ти треба ако преспиеш со фолиите или ако ги држиш подолг период од денот.
Што и да е сигурно го нема кај нас , а и не е којзнае колку нужно било што да се прска на косата. Бидејќи многу често го употребувам тој начин на виткање, практикувам да го применам на тазе миена коса кога е сосема малку влажна при крај на сушењето. И без употреба на топлина и без дополнителни средства резултатот е супер.
да и јас сакав да прашам што е тоа што ја прска девојкава но , и се мислам дали да ставам лак и да преспијам со фолиите , не сакам одма дам и се исправи , мојава коса многу тешко се витка единствено со крпчиња до сега сум била задоволна , а ако ја виткам со фигаро за пола саат пак се исправува.
Мислам дека можеш да прснеш малку лак ама не премногу за да не испаднат после прамените како "скаменети"... И не мора толку многу и толку тенки прамени да виткате ако не сакате баш афро фриз како на девојката. Инаку ако добро го разбирам типов од видеото спрејот го кажува како blow dry lotion..ако грешам нека ме поправи некој.