Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до виткана коса?

Дискусија во 'Коса' започната од Barbie-mwa, 25 јуни 2010.

1. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    Не можам да се решам за ова, затоа што не ми се знае крајот. Де сакам виткана коса, де сакам права.

2. Iki.Olsen

Iki.Olsen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    115
    Jaс за вечер ке се праам виткана :lol:

3. yanna

yanna Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    леле женски значи и јас го имам истио проблем. косата не ми е ни малку виткана.. единствено одкога ќе ја измијам ми се прекршува и тоа само од едната страна :| колку грдо и бедно и одвртано.. со крпчиња имам пробано али секако тоа зависи од влакното, некогаш ми успеваа некогаш не али мн е мачно и досадно да ја виткам секој ден со крпчиња косата зашо мн ми е густа.. дали да правам мини-вал?=/ ке ја изгорам мн косата? ми викаат дека сум мала за уште од сеа да ја горам ..

4. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Кога ќе ја измијам косата и кога ќе го видам внатрешниот дел имам некои локни,но и не се низ цела коса и може да се каже дека не можат да се видат бидејќи горниот дел на косата ги прекрива.Ја имав виткано со фигаро уште многу од дамна и ми стои.Како мала цел време со крпчиња ми ја виткаше мајка ми,но сега од дамна не ми била виткана добро е штоја видов темава ќе ја терам деновиве :lol: . Иначе имав коса до рамењата и ја навиткав со крпичиња и ми се навитка до горе нешто како афро фризура беше :D .Како и да е сега ми е до под рамената така да ќе успее :)

5. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Пред спиење намокрете ја косата и направета една внатрешна плетенка ама почнете ја од високо.....сабајле ке бжви биде виткана и ке ви трае цел ден па вечер пак....ама нема да ви биде со локни туку искршена....нешто во Тејлор Свифт стил....мене ми се свига сега зависи каква сакате

На Belieberka666 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vacetana

vacetana Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    do vitkana kosa.... da se napravi blag minival so krupni lokni (ne kako porano ko merino ):)znaci sosema malo prekrsuvanje na kosata koe potoa ke se dodefinira so sretstvo za guzvanje t.est za definiranje..... ova moze da se pravi na kosa koja prethodno nema blans ni vo tragovi....na se ostanato mozi i super izgleda 2 varijanta samo so sretstvo za vitkanje i difuzer 3 varijanta vitleri od sekakov vid i tip*i normalno najlesnata varijanta zakazuvas na frizer i toj ti ja vitka kako sakas i kolku sakas....poz

7. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303

И мојата коса е иста...внатре се витка а горниот дел абер нема ...само се бушави....пред некое време случајно најдов една маска после миење ставам од неа низ косата [додека е полу влажна]на исти начин кога и ставате пена онака ја гмечам со рацете ...И ми стои така искршена малку локни ова она...вечер пред легнување ја ставам во бушава несмасно фатена пунџичка ..и сабајле повторно виткана..btw заборавив што е чешал.. :lol: :lol:

8. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    Да ви позајмам од мојава коса,од кадрици од двај се чешлам....Но јас сакам права коса умирам...........Ч))

9. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    386
    А кога ти е ни права ни виткана...бушава, прекршена, густа, ни ред ни крај не можеш да и најдеш :(

10. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.748
    Убаво виткана коса со средно големи локни.Јас вака ги правам врвовите (добро не баш врвовите туку негде малку помалку од средината на косата) сигурно претпоставувате како.
    Земете прамен,ставете малку пена или гел и извиткајте со твистер.Целата коса така направете ја и ќе ви излезе како права во делот кај што не сте ставале твистер,а надолу ќе паѓа витканото со твистер.Нека ви постои така и потоа отпуштете и ставете лак.Многу убаво стои :)

11. Lady-Sweet

Lady-Sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    90
    :^) И јас имам накршена коса и никако не ми стои :(
    ме интересира како ја виткате така со крпчина? првпат слушам и баш сакам да пробам...
    од пеглање и од шишање си ја уништив цела коса... :|

12. D.a.N.c.E

D.a.N.c.E Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    nema potreba od krpcinja cim imas nakrsena i talasesta kosa mozes da probas..posle banjanje dodeka ti e vlazna da ja izguzvas malku so Hobby ili Sansilk... i malku so prstite da ja navitkuvas i da ja guzvas istovremeno.. a potoa da ja ostavis da se isusi ke dobies ubavi loknicinja..kosata ke ti izgleda mnogu prirodno za razlika od krpcinja... jas sekogas taka pravam...

На jadran4eto и Lady-Sweet им се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Лесно и едноставно, ќе ви ја дадам мојава коса, па справете се |( Нема да ви текне да посакате виткана коса :D
    А за парталчиња мене не ми се допаѓа, некако бапски ми изгледа, кога ќе се дигне косата како трајна фризура е :worried:

14. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    ама оффи не треба толку да ги стегаш парталчињата и после ќе добиеш убави спиралички.......после некое време тие скроз се опуштаат и добиваат лелеав ефект ;)

15. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Многу милувам да имам виткана коса. И тоа од вчера :D Си ја виткам косата со големи витлери. Задоволна сум со изгледот.

16. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Со парталчиња излегува по ситно навиткана и се поткрева. Со крупни витлери е убава.
    Може да пробате и со внатрешна плетенка, кога се пушта косата е таласеста.

17. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    мајка ми има едни витлери (ги има во сите продавници што продаваат такви ситнории) со средна големина се, а внатре имаат вода, треба да се стават во тенџере да се топлат околу пола саат и после ги намотуваш и ги зацврстуваш со една бела пластика како во форма на витлер, (таа се продава зедно со витлерите) јас не сум пробала со нив, затоа што имам брановидна може да се каже виткана коса, но а мајка ми и е скроз права, а на неа и траат можеби еден ден .. утредента не се познаваат, но косата и малце подигната од нив (како да си фенирана)
    инаку ако сакаш виткана коса за долго време може да се андолираш (кај фризер, и тоа го прават со ситни и поголеми витлери, за да добиеш локни какви што сакаш) .. ;) :*

18. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34
    Многу сакам виткана коса,
    ама сега ја скратив и немам што да виткам
    инаку ми се допаѓа

19. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670

ЈАС СЕ БИ ДАЛА ДА ИМАМ КОСА КАКО ТЕБЕ :sweat: :sweat: ...
    слободно би ти ја "дала" мојава .. доолги и крупни локни :envy: :devil: :devil:

ако не ти помага фигаро и слични ствари препаратите како пена за коса..гел и сл. ич нема да ти помогнат...
    плетенки можеби :)) пробаај ! :*

20. mar17

mar17 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    108
    девојки,една познаничка си направи трајна да речам за 2-3 месеци кадрици со киселина.Значи косата и преубава и многу мека,а кадриците се ситни и многу убаво изгледа.Ја прашав дали и е изгорена и ми рече дека ниту метил ни па првут има до сега.Платила 700 денари ама косата и е кратка а јас имам долга и мннннннн сакам да си направам,ама ми е страв да не си ја уништам и после треба да ја кратам.
    Ако знае некој или ако имате искуство пишете !! :)