Ако е од видеото , мислам дека дечкото сам кажа дека треба косата малку мокра да биде, значи може на влажна коса со фолија па или ќе преспиете или со фен да се исуши
Ова со фолијата можи и со крпчинја да се напрај, стари мајци искинати на ленти сечиги така се вртат исто и после се врзва сто пати можиш да ги користиш за разлика од фолијата.
Начинот на вртење на прамените на фолиите е клучниот момент. Убаво се гледа како се вртат прамените околу фолиите. На крпчиња јас не успеав така да ги навртам прамените, се пуштаа. А фолијата некако држи, како стапче е права и околу неа се мота косата. Ваков начин на виткање на Yt имам гледано и со маркери и моливи. http://www.youtube.com/watch?v=NxfllJNdqxQ
Само што ја направив косата како оваа на видеото ке ги дрзам 2 или 3 саати па ке видиме шо ке испадне бај д веј од секогаш сум сакала виткана коса и сум пробала многу нацхини и ми се извиткала косата али никогаш добро како што ја сакам или е премногу или е премалку виткана никако златна средина !!!
Чекаме резултати и од тебе и од koritsaki Не сум пробала како на видеото со моливи и маркери ама како што кажав начинот на замотување на прамените и резултатот е како со фолии.
Ги одвиткав и беа виткани али дека дрзев само 2 саати и + мојава коса е многу тешко да ја навиткаш не беа многу виткани и плус косата беше усхте мокра затоа за дриг пат поише ке ја дрзам .Инаце ја направив сега косата сега на друг начин па ке ви казам утре како испаднала
еве сум и јас ја навиткав косата по видеово со фолиите , па мнооогу виткана ми излезе мене инаку косата ми е степенасто ишишана али ипак сум задоволна виткана коса мнооогу сакам. Еве слики што успеав да направам сега сабајлево Спојлер за ова блузава не ми се смејте али пижама е
За природно виткатните со мака: има во Керфур, 100 денари отприлика се тие таквите за виткање коса. Секаде ги има уствари. Заборавив како се викаат на англиски, а на македонски не ни знам дали имаат име. Мене убава ми ја прават косата и баш им се радувам зашто колку толку ми ја спастрија главата. Никаков препарат не ми помагаше и решив конечно да мотам такви во главата и фала богу што се решив. Поука за друг пат немојте да се успиете со нив..14 саати со тавки во косата и се разбудив со виткана боб фризура. Ако некој има помирна коса нека проба плетенки да си плете додека е уште мокра косата...И со тоа преспивав, и држеше, имаше резултат ама не си се допаѓав таква.
јас ја виткам со витлери оние што се за вриење,и баш убаво ми излегува и ми стои цел ден убаво виткана,а си ја сакам и другиот ден,само накршена благо таласеста ќе ставам слика од витлерите за да видите за кои витлери зборувам а еве на ју туб најдов интересно видео за виткање на косата без да се изгори малце е долгичко за гледање и изгледа како да одзема подолго време за да се извитка косата,ама на крајот многу убава и испадна https://www.youtube.com/watch?v=RAPHSAPshJE
Сефора, да не мислиш на Твистерите? Долги, тенки, лесно витливи. Ама објаснив. Мене само тие ми се спасот, АМА ако отспијам со нив на глава, или ако ги држам од утро до вечер, па така да излезам. Многу меко влакно имам и тешко ми останува косата навиткана подолго време, тоа ми е проблемот. А ужасно добро ми стои виткана коса, дури и повеќе си се допаѓам таква, отколку пеглана.
Тешко виткање на косата Мојава коса ми е многу тешка и густа. Сум пробала со виклери, фикаро, преда, фен. И ништо Косата ми е долга мазна права и многу си ја сакам, можам да правам разни фризури, ама сакам еднаш да ми е убаво навиткана, некако имам мерак за виткана коса, барем 2-3 пати во еден месец. Некое советче за полесно и доготрајно виткање, помогнете ве молам и ако случајно има дупла теме ке ве замолам да не ја бришете
Тешко виткање на косата Ра тешка ти е косата затоа и не стои. И мојата е. слична на твојата но јас кога ќе ја извиткам ќе ми рпадне на тсред вечер.Без разлика колку лак ставам.
Teшко ти се витка зошто ти е влакното такво, генетика. Ако сакаш мнооооогу да имаш виткана коса, оди ладна нека ти направат, патем ќе ја изгориш косата со киселина, ќе ти седи така неколку месеци, а ќе си платиш зависно од должината на влакното. Вака еднократно ќе ја оштетиш. А може и дома со фигаро или фолии или метални витлери да ја навиткаш, само ова ќе треба да го правиш почесто и сепак иако на рати, пак ќе си ја оштетиш косата.
Тешко виткање на косата И јас имам тешка коса и ништо не ми се фаќа.Единствено кога ќе ја навиткам со крпчиња стои малку повеќе,неколку часа. Инаку,за мојот роденден,фризерката ми ја навитка косата со фигаро,но малку поинакво и ми стоеше неколку дена,значи мене само тоа ми помогна косата подолго да ми остане виткана.
Мојата коса не е ни права ни вртена. И ја вртам со твистери, ги купив во парфимерија 6 за 60 денари. А ме интересира какво е тоа виткање со фолија ?