Како до виткана коса?

Дискусија во 'Коса' започната од Barbie-mwa, 25 јуни 2010.

1. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Ако е од видеото , мислам дека дечкото сам кажа дека треба косата малку мокра да биде, значи може на влажна коса со фолија па или ќе преспиете или со фен да се исуши :)

2. Assassin

Assassin Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Ова со фолијата можи и со крпчинја да се напрај, стари мајци искинати на ленти сечиги така се вртат исто и после се врзва :) сто пати можиш да ги користиш за разлика од фолијата.

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Начинот на вртење на прамените на фолиите е клучниот момент. Убаво се гледа како се вртат прамените околу фолиите. На крпчиња јас не успеав така да ги навртам прамените, се пуштаа. А фолијата некако држи, како стапче е права и околу неа се мота косата.
    Ваков начин на виткање на Yt имам гледано и со маркери и моливи.
    http://www.youtube.com/watch?v=NxfllJNdqxQ

На simpaticnaa, Mishela и loveeeeeeeeee им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.885
    Допаѓања:
    107.940

ајде утре ке пробам ке преспијам со нив па ке ставам слика од резултатот :D

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Како до вакви кадрици?

На natasa31 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Со фигаро и искусен фризер/ка, поинаку не верувам дека можат да се направат вакви кадрици :)

7. loveeeeeeeeee

loveeeeeeeeee Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    Само што ја направив косата како оваа на видеото ке ги дрзам 2 или 3 саати па ке видиме шо ке испадне
    бај д веј од секогаш сум сакала виткана коса и сум пробала многу нацхини и ми се извиткала косата али никогаш добро како што ја сакам или е премногу или е премалку виткана никако златна средина !!!

8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Чекаме резултати и од тебе и од koritsaki :) Не сум пробала како на видеото со моливи и маркери ама како што кажав начинот на замотување на прамените и резултатот е како со фолии.

9. loveeeeeeeeee

loveeeeeeeeee Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    Ги одвиткав и беа виткани али дека дрзев само 2 саати и + мојава коса е многу тешко да ја навиткаш не беа многу виткани и плус косата беше усхте мокра затоа за дриг пат поише ке ја дрзам .Инаце ја направив сега косата сега на друг начин па ке ви казам утре како испаднала :)

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.885
    Допаѓања:
    107.940

еве сум и јас :) ја навиткав косата по видеово со фолиите , па мнооогу виткана ми излезе :D мене инаку косата ми е степенасто ишишана али ипак сум задоволна виткана коса мнооогу сакам. Еве слики што успеав да направам сега сабајлево :D

за ова блузава не ми се смејте али пижама е :D :D

На vilma му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Епа , да , вчера, јас “паметната’’ ја направив со фолија, и сабајле- резултат:

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

На monni.t, girl.9, viktorija.manevaa и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    За природно виткатните со мака: има во Керфур, 100 денари отприлика се тие таквите за виткање коса. Секаде ги има уствари. :D
    Заборавив како се викаат на англиски, а на македонски не ни знам дали имаат име.
    Мене убава ми ја прават косата и баш им се радувам зашто колку толку ми ја спастрија главата. Никаков препарат не ми помагаше и решив конечно да мотам такви во главата и фала богу што се решив.
    Поука за друг пат немојте да се успиете со нив..14 саати со тавки во косата и се разбудив со виткана боб фризура. :D

Ако некој има помирна коса нека проба плетенки да си плете додека е уште мокра косата...И со тоа преспивав, и држеше, имаше резултат ама не си се допаѓав таква. :)

На anabel-a и Oxymoron им се допаѓа ова.
  13. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    јас ја виткам со витлери оние што се за вриење,и баш убаво ми излегува и ми стои цел ден убаво виткана,а си ја сакам и другиот ден,само накршена благо таласеста :) ќе ставам слика од витлерите за да видите за кои витлери зборувам

а еве на ју туб најдов интересно видео за виткање на косата без да се изгори ;) малце е долгичко за гледање :worried: и изгледа како да одзема подолго време за да се извитка косата,ама на крајот многу убава и испадна
    https://www.youtube.com/watch?v=RAPHSAPshJE

Прикачени фајлови:

14. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    На monni.t и viktorija.manevaa им се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.645
    Сефора, да не мислиш на Твистерите? Долги, тенки, лесно витливи. Ама објаснив. :wasntme:
    Мене само тие ми се спасот, АМА ако отспијам со нив на глава, или ако ги држам од утро до вечер, па така да излезам.
    Многу меко влакно имам и тешко ми останува косата навиткана подолго време, тоа ми е проблемот. А ужасно добро ми стои виткана коса, дури и повеќе си се допаѓам таква, отколку пеглана. :)

На Sephora му/ѝ се допаѓа ова.
  16. qxwy

qxwy Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    5
    Тешко виткање на косата

Мојава коса ми е многу тешка и густа. Сум пробала со виклери, фикаро, преда, фен. И ништо
    Косата ми е долга мазна права и многу си ја сакам, можам да правам разни фризури, ама сакам еднаш да ми е убаво навиткана, некако имам мерак за виткана коса, барем 2-3 пати во еден месец. Некое советче за полесно и доготрајно виткање, помогнете ве молам и ако случајно има дупла теме ке ве замолам да не ја бришете :) :wasntme:

17. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    911
    Тешко виткање на косата

Ра тешка ти е косата затоа и не стои. И мојата е. слична на твојата но јас кога ќе ја извиткам ќе ми рпадне
    на тсред вечер.Без разлика колку лак ставам.

На qxwy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Teшко ти се витка зошто ти е влакното такво, генетика.
    Ако сакаш мнооооогу да имаш виткана коса, оди ладна нека ти направат, патем ќе ја изгориш косата со киселина, ќе ти седи така неколку месеци, а ќе си платиш зависно од должината на влакното. Вака еднократно ќе ја оштетиш. А може и дома со фигаро или фолии или метални витлери да ја навиткаш, само ова ќе треба да го правиш почесто и сепак иако на рати, пак ќе си ја оштетиш косата.

19. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Тешко виткање на косата

И јас имам тешка коса и ништо не ми се фаќа.Единствено кога ќе ја навиткам со крпчиња стои малку повеќе,неколку часа.
    Инаку,за мојот роденден,фризерката ми ја навитка косата со фигаро,но малку поинакво и ми стоеше неколку дена,значи мене само тоа ми помогна косата подолго да ми остане виткана. :)

20. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Мојата коса не е ни права ни вртена. И ја вртам со твистери, ги купив во парфимерија 6 за 60 денари.

А ме интересира какво е тоа виткање со фолија ? :$