najdobro e na frizer so presa ali ako sakas da si ja napravis po doma so lazicka loknite se preubavi i najmnogu izdrzuva zavitkaj ja kosata okolu lazickata i zagrej ja so presa srekno
ja zamotuvas znaci kosata okolu lazicka i ja pritiskas so presata da se vzesti,okolu 20 sek.ke vidis kolku sakas da e vitkana samo ne preteruvaj ne ja cuvaj mnogu za da ne ti se osteti zemaj pomali prameni za poubavo i pobrzo da se viitka
Женски има ли некоја видено од овие витлери некаде кај нас и цена? Во последниве денови главата ми се запали по нив многу јаки локни излегуваат и многу се лесни за употреба
Може да нарачаш на странава http://www.pismo.mk-host.com/magicni-vitleri/ и јас сакам ама страв ми е некако да не е лага
Со аломинумска фолија (незнам точно како и беше името) се витка косата околу тоа, после тоа излегуваат многу добри лонки. Јас имав пробано, баш убави локни.
Јас вакви си купив од колектива пред 1 месец, 350 денари, ги немам упте пробано, вечер планирав да пробам. Еве видео, многу е лесно http://www.youtube.com/watch?v=yLtkYQgB ... 5B&index=8
хехехех будалче да не сии тии!!! јас имам права коса и стварно си ја сакам нејчам јас виткани коси а ја имам виткано со крпчиња и со едни ко сунгерчиња шо се хихихихи ме изнасмеа
И јас многу сакам ама немам време, исто и многу ме мрзи. Имам слушнато дека може со оние траките за коса. Ќе ја ставиш малце пониско, потоа прамен по прамен косата ќе ја поташ околу траката, така ќе спиеш и следниот ден ќе имаш локни. Ама на сестра ми пробав, и на спиење и се растури излега не сум ја стегнала доволно. Ќе пробам да ја најдам сликичката. Еве видео: https://www.youtube.com/watch?v=BLeSKaPaUOA
Јас имам виткана коса ама сакам да пробам со парталчиња да ја извиткам за уште по виткана да ми биде Може ли да ми каже некој дали е тоа добра идеа или пак некое вакво искуство?
Баш ќе ја пробам идејава,ама како бе да спијам цела ноќ со трака ? Ај сепак ќе пробам. Јас знам девојчиња кои така се виткаат и навистина добро излегува. Јас никогаш не сум пробала така да се виткам,но еве знам како на други им излегувало.
Јас пробав неќна иии... подобро да не знаеш. Африкански Був. Ни самите прамени не знаеа колку се виткани
Го испробав ова денеска...Катастрафа!!! Сабајле ја ставив траката и косата околу неа и седев скоро цел ден така,ама кога ја извадив траката.... Косата ни малце не ми беше виткана (можеби едвај едно праменче беше) ама подоцна сеуште чувствував дека имам трака на мене ,како 3 дена да сум била врзана со тракиштето.За џабе ја носев цел ден. Јас на никоја не би го препорачала овој начин,видеото гарант е лажно бидејќи во никој случај не би можело така да и излезе косата. Подобро горете ја косата со пегли отколку ова-без ефект.
Кога бев помала мене баба ми ми ја виткаше со крпчиња. Ќе го ставиш крпчето на тој дел од праменот од кој сакаш да ти почнат локните, да кажеме од средина, па го моташ праменот околу крпчето и на крај го заврзуваш јазол. После чекаш околу 5-6 саати, да кажеме ќе спиеш така, па кога ќе сакаш да ги пуштиш само ќе го одврзаш јазолот и ќе го извадиш. Мене баба ми вака ми ги правеше, сега не знам..