Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до виткана коса?

Дискусија во 'Коса' започната од Barbie-mwa, 25 јуни 2010.

1. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Некој ?

2. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Извиткај ја со фигаро, остави ја косата да мирува 1-2 минути за да се излади и потоа исчешлај ја со мека четка.

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.297
    Допаѓања:
    17.828
    http://www.youtube.com/watch?v=yqfN1wAbsrI
    Лелеее вакво имаше на фб од некои мак дистрибутери изгледа и чинеше 12.000 мислам дека. Премногу, ама многу убаво. Дали знае некој како да го најдам за поевтино?

4. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Векичке еве ти имаш на Аликекспрес, јас првиот предлог го ставив, можда има и поефтини прочачкај и види.
    Само мене ова језиво ми делува, да ми влезе цел прамен во дел со топлина а јас да неможам да видам дали ми чури косата или не, би ме фатила параноја да не си останам без коса. Плус ниту виткањево не го прави нешто кој знае какво, со преса или фигаро и малку умешност веројатно истата фризура би се добила.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    Еве ти видео на една јутуберка.... Додека го користеше, косата многу и се заглавуваше во апаратот :x
    http://www.youtube.com/watch?v=yt2txqEriJA

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Јас вчера пробав со фолија и излезе виткана но не баш како на видеото (можеби е до мајсторот хахахах :D ).А денеска ја извиткав со плетенки и преубаво се извитка, па од сега вака ќе си ја виткам косата.

7. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    јас пред да спијам се капам и дур ми е косата малце водена ( не цела ) ја виткам во twists и така спијам и сабајле кога ке ја отпуштам многу убаво изгледа ;) иначе ако нејќеш така моѓеш да се купиш витлери ако сакаш поубави локни

8. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Абе никако, ама баш никако не успеав да ја навиткам косата баш како што сакам. Изгледав милион јутуб туторијали и не ми успева. Косата ми е правилно истрижана, па локните би требало да изгледаат совршени а не задоволително убави :| Моите изгледаат само...истуткани.
    Имам фигаро, имам преса, витлери...

http://www.youtube.com/watch?v=KmBkQ-gy5V0

Во моментот кога најтрпеливо и најпедантно на свет ќе пробам да го тргнам фигарото, косата се растура и никако не успевам да го свиткам праменот како прикажано. Едноставно неможам !

Помош ? :?:

9. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Сторнгер за тоа каков резултат ќе имаш на косата најмногу зависи од самата структура на влакното и колку ти е оштетена косата. Конкретно на ова видео колку што можам да видам девојкава има доста ретка коса со меко влакно па веројатно и затоа така лесно и се обликува.
    Незнам каков тип на коса имаш па не гледам зошто и не би се обликувала, прво што ми паѓа на памет како можна причина е јачината на фигарото. Јас на пример имам густа и тешка коса со ептен цврсто и круто влакно и не можам да ја виткам со било какво фигаро, туку ми треба некое појако т.е. со повисока температура или витлери ако ставам треба да ги оставам по минимум 6-7 саати за да се навитка. Свекрва ми на пример има доста слична коса ко девојкава, и нејзе со витлери за саат време и се прават совршени локни, кај мене за саат време апсолутно ништо не се познава освен некое прекршување.
    Пробај да ја зафенираш малку, да се исправи а потоа стави некој спреј и нареди витлери остај ги што можеш подолго и види како ќе излезе тогаш. За горниот дел (оној што го викаат круна) виткај ги на прст и закачи ги со мали шнолички, слично како овој на видеово што праи само без фигаро. Мене вака на прв поглед ми делува ко да нема потреба од првинично виткање со фигаро туку дека може и со витлери, ама не можам со сигурност ништо да тврдам.

Такоџе можда така да ти се тутка и ако ти е премногу оштетена.
    Незнам колку ќе ти биде од корист ова, али е единствено што ми паѓа на памет како солуција и причини.

На XstrongerX му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.823
    Допаѓања:
    23.461
    Ма јас имам вртенка коса,и многу ја нејќам.Може да се пегла ама за саат време одма на исто се враќа.Секогаш за нигде е,неможеш ни да ја средиш,увек од страна некое вртено влакно ке ти биде рокче. |( А вака на права коса можеш што душа ке ти сака да и правиш,и да ја вртиш и се.

На Maria.Vampire му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    5.887
    Дами,госпоѓи,госпоѓици и сите што се чувствуваат така ;)

Ми треба видео за ваква фризура
    (со фигаро,преса,витлери)

Прикачени фајлови:

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    5.887
  13. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Порано имав природни кадрици крупни, ама после толку пеглања и фенирања се изгубија.
    Сега приметувам дека откако ќе ја навиткам со фигаро ( имам на philips) локната не стои ни 15 минути. По виткање посебно на секоја локна шприцам лак taft ама пак не држи.
    Како да ги одржам локните навиткани барем 2 часа, нормално при домашни услови на виткање со фигаро?
    Можно е да ми е премногу меко и тенко влакното и ради тоа да е ова?
    Бидејќи досега не ми е ниту шатирана, ниту фарбана, и навистина имам мека и "свиленкаста" коса, а влакното не е јако.

14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.195
    Допаѓања:
    139.477
    Ги има ли некој магичните витлери?

http://magicnivitleri.com/

Се мислам дали да ги земам, ама не сум слушнала никакво искуство, па меинтересира дали се добри.

Имам само од самолепливите витлери, ама не ми бркаат работа, морам да земам нешто друго.

15. LoVeRkA

LoVeRkA Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    11
    Баш се добри јас ги имам и редовно ги користам :)
    Ми вршат работа :D

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    112

tea4e оваа првата фризура е на некој начин од оние Old Hollywood style, може да се направи со обично фигаро. Целата финта е во тоа што откако ке ја намоташ цела коса, со обични локни, после тоа треба да ја чешлаш со не многу густа четка или најдобро со чешел со забци, се додека не дојдеш до посакуваните брановидни локни. :*

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
  18. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    како да ја направам вака сама..и да ми остане таква подолго време,многу ми е мека косата и брзо ми се исправува :(

На Jovana.P му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jovana.P

Jovana.P Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    22
    Една моја другарка ја витка косата со моливи. Навуткува праменче на моливот поминува со пеглата одгоре и прска со лак. ИНаче многу виткана станува така :)

20. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    Ваква коса се прави со фигаро, ама не обично туку има доста поголеми :) ама ретко кај нас ги има таквите работи. Во Нептун видов нешто слично на нив, но незнам за квалитетот.

На MalaMedena му/ѝ се допаѓа ова.