Што им ставате на локните да не се отпуштат при спиење? Јас имам виткана коса ама кога ќе станам сабајле на едно место виткана, на друго права, на трето таласеста.. и никаква ми е. Несакам со лак пошто не ми е природен изгледот.. А кога ќе ја извиткам со витлери си остануваат и по 3 дена локните. И ај сеа, кажете некое чаре
ааа сега и јас направив вака ама со две пунџички (си се вратив 10 години наназад ) и ќе видиме што ќе испадне. Ќе ви пишам за резултатот
Како да ја навиткам со пунџички? Горе да ги врзам или подоле? И на сува коса или..? Ако може линкче некое
Девојки!!! не е секогаш проблемот во костата- и мојата коса е права . . имам употребувано со витлери, со плетенки и дури и со парталчиња да ја завиткам коста .. и кога таа стане виткава ма тотално е без везааа Значи немора сегогаш да биде виткава зависи сеа каква флизура ке направиш.. Понекогаш само една плетенка е доволда за да имаш добра флизура и за да изгледа уште поубаво ставете капа или пак некој стегач.. " Најубави се оние кои имаат природна коса " Затоа не мачете се да ја упропастувате коста туку напреавете нешто убаво од неа и користете ја правилно !!! " Твојата коса е твојот живот "
Jaс ги имам тие зелените витлери од Орифлејм, порано имав подолга коса и права скроз сеа ми е пократка од тогаш шо и сеа ми е долга, тогаш постојано ја виткав со тие кје ја измиев косата и кје ја ставев во тие спиев со нив и ми стоеше 3-4 дена а сега па си плачам по правата коса сакам и виткана и права ама оваа бранопвидна и плус кога ми е ваква бањана ни пеглана ни фенирана ни ништо ми фаќа електирицитет :Р ке се утепам глупава коса правата кхм коа ја пеглам ми се витка од потење а коа ја виткам нз одамна не сум ја виткала :Р а со фигаро се виткам сабајле вечер ми е права
Баш ваков ефект дава фигарово Вчера ја навиткав косата за 10мин ја ивчешлав , лак за коса, ќе ја носам 3 дена сигуно
Девојки дали може на мокра коса наместо пена да се стави малку восок да се собере косата во пунџа и кога ќе се пушти да излезат убави кадрици..има некој искуство со вакво нешто?? Пошто со пена имам пробано и убаво излегува но моментално немам пена па дали може со восок и дали траат локните??
Јас конечно најдов фризерка која прави трајна со крупни витлери и нешто вака испаѓа. Да видам после која цена е и дали ке ми ја оштети бојата на косата (дека ми е црвена) па ке ти кажам што како утре
Виткање со фигаро или преса е само горење на косата...најчесто правам помали или поголеми пунџички или пак неколку плетенки
Ја виткам со витлери или преса или пунџа,сега си ги стајв новите витлери па да видиме какви локни ќе испаднат
Јас отакако ке се избањам ке се исушам со фенот и откако ке ми се исуши косата си ја фаќам во пунџа следниот ден кога ке станам ке си ја растурам косата и целата ми е виткана но откако ке се исчешлам за никаде БУФ
^^ Јас постојано така ја правам и излегуваат преубави локни Уште мокра кога ми е, прскам со жолтиот спреј за коса глис и ситни прамени виткам околу траката. Ова 100% функционира, а можеби да не си зела преголеми прамени ?