@Elence93 прашај во некое фризерско студио од каде ги набавуваат можеби ке можат да ти помогнат каде да најдеш
Јас имам природно брановидна коса и убаво ја виткам со пегла( имам Remington ) исто така понекогаш и со фигар на Babyliss пезадоволна сум но во последно време несакам многу да ја оштетам од топлината па ја правам откако ке се избањам на мокра коса не ја чешлам ставам пена и косата надолу со дифузер ја сушам прекрасни локни имам
Имам вакви витлери и навистина се убави. Ем не ја горите косата ем убави локни излегуваат. Јас земам покрупни прамени и од пола надолу ги ставам витлерите, исти локни излегуваат како со преса. Спијам некогаш со нив меки се не сметаат, а и ке имате фризура 2-3 дена. Ги зедов од тезгите на битпазар околу 200-250 денари , внатре има 15 витлери и едно ‘‘стапче‚‚ за истргување на прамените. Тоа розевото пакување го имам. Еве резултат, не е нешто нај сликата ама се познава колку толку.
Можеби повеќето од вас знаат за оваа техника на виткање на косата,но еве линк за оние што не знаат. Многу лесно се прави,а и не се отпуштаат локните веднаш,мене веќе 2 дена ми издржа косата и задоволна сум,природно изгледа. Може да се направи и без фолија,неколку прамени пробав и така да ги навиткам и успеав.
Потребно е преса за коса, чечкалици за ражнич.. можи и налив(стило, пенкало) ххахаха. Време, трпение и малце повеќе живци. Поз
Девојκи κај можам во Сκопје да ја најдам κρемата Хоби? Има неκој сρетнато? Баρав во ДМ,Веρо,Ρамстоρ и во паρфимеρија Автоκоманда ама не ја најдов. Неκој што сега бρзо κупил или здогледал?
помош девојки... ја скратив мојата коса мислев дека е лесно за одржување но сепак бара внимание, можи некој да ми кажи како до ваква фризура односно брановидна
Mislam deka pena za kosa bi ti ja napravilo vakva Jas imam epten prava kosa i cvrsta i koga ke stavam na vlazna kosa pena vakva mi izleguva
Јас мојава ја опраев откако купив дифузер за коса. После миење прскам од балеа тренд ит ап и ја сушам. Резултат: сува и неразлетана коса.
Пробајте на мокра коса да ставите пена и да ја сплетите во плетенки. Ако сакате на поситни бранови да е,сплетете 2-3,ако сакате да се покрупни само една внатрешна. Оставете ја преку ноќ така и следниот ден кога ќе ја отплетете преубаво изгледа. Ја имав така направено завчера,еве веќе 3 дена така ми стои, но да немав ставено пена за коса веднаш ќе се исправеше,не ми држи виткано многу долго. Ja користев оваа: http://beautycosmetic.biz/images/taftcurlflexmousse.jpg