Како до коса со убав мирис?

Discussion in 'Коса' started by Slim-Shady, Oct 23, 2011.

1. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Па ваљда си се избањала од тогаш! А ако мислење нешто од тоа што си пушела да иде преку крвоток, па преку жлезди ако мислеше на такво нешто сложено не може.

2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Дај сменете го насловов на темава не можам да го глеам, смрдлива коса??

Обично косата мене ми е со непријатен мисрис ако седам во просторија каде се пуши па пошо сум непушач и страшно ми смета миризбата на чад од цигари не можам тогаш да си ја поднесам косата и веднаш ја мијам.

пробај како што ти кажаа маски спрејови, ако и тоа не пшомогне оди на лекар провери си ги жлездите

Alesii and Linn1 like this.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Пробај да ја миеш тогаш косата секој ден,со детски шампончиња,Бекутан,Косили....ги има еден куп.Џабе ќе ти биде да се шприцаш со парфеми-кои не се препорачуваат да се шприцаат на коса,и спрејови...така уште погрдо ќе ти мириса косата кога ќе се измеша нечисто со парфем :doh:
    Во меѓувреме,појди на лекар,па да ја откриеш причината зошто би можело така.

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

А да пробаш да ја миеш косата со млака вода а не со жешка, јас имам осетено така кога сум ја миела со врела-жешка вода(што ретко ми се дешава), стално ја мијам со млака вода и немам гајле ;) види пробај ништо не губиш

5. girl.23

girl.23 Истакнат член

На зима најверојатно од чадот....

За девојчето
    : Иначе, можеш да пробуваш секакви препарати, ама мирисот порано или покасно ќе исчезне. Види дали се работи за некој внатрешен медицински проблем, кој избива така на површина...., дали пушиш и седиш во простории во кои се пуши..., а можеби и тебе ти се чини дека така смрди :lol: , а ако ти се мрси многу брзо, ништо чудно да се засмрдува побрзо...

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Проблемот е во потни и лојни жлезди, сигурно настанал некој дисбаланс кој е предизвикан од храна.

7. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Јас сепак мислам дека е од пушењето од чадот што се испушта и се лепи за косата и затоа мириса , а исто така може да ти мириса од готвње доколку ти готвиш дома :?: Но, мислам дека не е некој сериозен проблем за да одиш на лекар.Миј ја косата на 2-3 дена , користи соодветен шампон и прскај си некој спреј што мириса убаво , барем денеска има какви што сакаш. Практикувај го ова одреден период и миризбата ќе исчезне од косата ;)

8. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Абе воздухов е влажен и од самото тоа така мириса + и многу брзо ми се мрси :!:

9. MacaLove

MacaLove Популарен член

На некои не им мириса така... :worried:

10. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Мене многу ретко да ми мириса косата грдо незнам како мислите во зима ми мириса в лето не? разбирам од чад од цигари и среќна сум сто во дискотеките се забранети цигарите и таа реа а и јас сум пусач ама многу ми е грозна миризбата коса си идам дома се ми мириса но од годисното време ?

11. slim

slim Истакнат член

Јас мислам дека дури и за тоа треба да се оде на лекар, затоа сто телото дава разни сигнали па макар и мрсна,смрдлива коса мозе да се работе (во краен случај) и за хормонално пореметуванје значи не треба бас туку така да прогледаме низ прсти и да менјаваме шампони се прскаме со спрееви итн

12. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Не сум слушнала досега за ваков проблем :o
    Има миризливи спрејови од авон, може нив да ги кориситш. Се надевам ке помогнат :*

13. Sanniii

Sanniii Популарен член

И јас како и сите феминки погоре првпат слушам за ваков проблем. :^)
    Решение незнам некое особено. :?:
    Пробај како што ти кажаа погоре со спрејчињата на Авон.
    Јас го имам ова и и дава многу пријатен мирис на косата.

Исто така можеш да пробаш да прснеш парфем на чешелот и потоа да ја исчешлаш косата. ;)

14. lovelife

lovelife Популарен член

девојки ...значи веројатно овде спаѓа ова...значи ја пеглам косата ( али со обична пегла за алишта хаха затоа што поубаво ми пегла) али као и да е ова ми се случува веќе 3 пат послем неколку месеци и сега значи послем 2 дена од кога ќе се избањам косата ми мириса буквално на нешто ОДВРАТНО да не речам расипано јајце :D и сега значи неможам незнам што да правам...ја мијам со 200 шампони џабе...помош? :angel:

15. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Како да не ти мириса, кога ја гориш едноставно ја пржиш косата со пегла за алишта. И со 500 шампони да ја миеш ти ја изложуваш на толкава температура не си играј еден ден ( не дај боже да ти се изгори).

16. drugarka

drugarka Популарен член

И јас мислам да не си играш, нема полошо нешто од тоа, доволно е фен ем ќе ти е оформена ем ќе ти изгледа бујна, а и не е така во мода веќе рамна праз коса! :)

lovelife likes this.
  17. Look

Look Истакнат член

Ццц абе кај ви текнува со пегла за алишта? :x
    Имав една другарка така правеше и ми идеше пеглата да и ја залепам за лице. :fubar:
    Ќе ги барате еден ден косите ама касно ќе биде.
    И кај не ќе ти смрди уште се прашувам после ова...

18. lovelife

lovelife Популарен член

Фала на сите што ме направија будала ај ко да не знаев дека ради тоа што е изгорена...и тоа што јас си праам е моја работа јас побарав од вас помош и не сум будала да ја пеглам секој ден...1 у месецот ја пеглам косата и прашав да не знае некој и да не му се случувало истото па да користел нешто.Чувај боже мрдната ќе те напраат ако прашаш

19. Lux

Lux Форумски идол

Што се чудите за пеглите за алишта, многу така се пеглаат и покрај тоа што сега има ефтини пегли за коса.
    И ја се има пеглано со таква пегла еднаш во животов и не ми се оштети, можеш и на даска и на земја, ја бев на крпа на земја легната, а таа што ме пеглаше нормално со пеглата, прво ме исчешла и многу побрзо и дојде, за мојва коса 1 саат и повеќе треба со обична пегла за коса да се испегла.
    Да не забегува оф-топик смрдлива коса всушност не е проблем, туку косата замирисува.
    А има повеќе причини, ако седам во просторија кај што се пушело одма ми се одразува на мирисот на косата и чадот од цигари можам и на коса да го осетам после, исто и надвор кога е мноуг ладно, чадот од оџаците ми ја сомирисуваат чудно, на чад. Затоа капчето, па колку толку ќе се заштити. :emo:

lovelife likes this.
  20. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Едно мало советче :lol:
    Немој да користиш се еден ист шампон! Менувај ги, користи благи бебешки шампони при такви реакции на косата, зависи уште што јадеш и дали во просториите кај што седиш ... се пуши :) ;)