Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до совршено коњско опавче?

Дискусија во 'Коса' започната од lovely-pretty-girl, 4 август 2011.

1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.303
    Допаѓања:
    5.950
    Јас ни гел ни восок ни лак не користам, а имам многу бебешки влакна, ама ете нејќам да ми изгледа како мрсна косата. И бебешките влакна ги закаувам со шнолки, такви црни :)

2. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Јас секогаш кога правам гел со прсти нанесувам внатре иако не е нешто неопходно, секако ми се прави убаво , уште да не замараа бебешкиве влакна мислам дека најубаво ке беше |( :D :^)

3. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    1. За коњско опавче најдобра е косата која не е измиена еден или два дена. Со пена или гел смирете ги немирните влакна. Ако косата е потполно чиста, нанесете на неа малку шампон за суво миење.

2. Исправете ја косата со пегла за коса или исфенирајте ја со кружна четка за коса.

3. Разделете ја косата на патец, Од двата дела издвојте по еден прамен, почнувајќи од челото и
    сплетете тенки плетенчиња.

4. Остатокот од косата ниско заврзете го во коњско опавче и плетенчињата извртете ги околу базата на опавчето.

4. nikapika123

nikapika123 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    pa jas pred da ja izmijam stavam ricinusovo maslo,evtino i dostapno e a potoa i kosata mi e meka i ne razletana vo kojnsko opavche ;)

На devil-angel му/ѝ се допаѓа ова.