Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до сјајна коса

Дискусија во 'Коса' започната од Lady-Mistique, 29 ноември 2009.

1. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Јас имам пробано со оцетна киселина и вода. Во една чаша се ставаат неколку лажици оцетна киселина и остатокот вода, па пред капење се држи некое време на косата и потоа косата ќе биде многу мека и сјајна :)

2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Е баш денес си купив чај од коприва и после кога ќе ја измијам косата ќе ја исплакнам со чајот.Па ќе видам какви ефекти ќе има.

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.505
    Допаѓања:
    201.487

И јас ќе мора ова да го пробам... не и верував на мајка ми кога ми велеше да си ја мијам косата со шампон од коприва или да ја плакнам со чај од коприва. А сум пробала само чај од камилица за осветлување. И тој дава сјај, мекост и свежина на косата, ама сега ќе го пробам и ова со копривава.

4. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Ајде ќе го пробам ова и јас :) Преку глава ми е да ја запеглувам косава за да добие некој сјај :lol:

5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    и ја измив и ја исплакнав и ништо посебно од ефект нема.Напротив ми е ко разлетана ич не сакам така. :envy:

6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Срцко убаво што ме потсети :lol: . Врзи си ја во репче и остави ја малце така без да ја чешлаш. И после неколку часа пушти ја. Ти сакаш ја миеш се суши и оп :o сјај.
    Не се нервирај, врзи ја па пиши по неколку часа :*

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    А јас откако ја исплакнав си ја замотав во пешкир..И кога ми се подзасуши ја сушев(се фенирам) ама никаков ефект не гледам..поразлетана само е, а ни сјај не гледам некој посебно :(

8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Јас значи ја измив само со шампон, и после ја полив со чајот. Потоа си ја замотав во пешкир и така ми седеше можеби половина час и повеќе. Не ми беше убаво досушена а морав да излезам. Па така неисчешлана ја врзав лабаво во репче. И ја пуштив дури вечерта т.е. по околу 4 часа. И ептен се изненадив од ефектот преубава ми беше. Поубава отколку кога се прскам со тоа од нивеа. А инаку и мене на почетокот пред да ја фата ми беше така разлетана и си помислив ништо од ова со копривата. А инаку не се фенирам, секогаш ја оставам природно да ми се исуши.

9. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    do sjajna kosa? jas ke ti kazam eden lek koj jas go koristam veke nekolku godini i sum mn zadovolna....ke si kupis kna (zapomni kna a ne kana zs kna e dr a kana e dr) ke ja stavis vo nekoja casa ke stoplis ruski caj i ke turis vo casata so kna ama ne mnogu malce kolku sto ke ti treba za farbanje na kosata vo nego isto taka ke stavis i zivo jajce i seto toa ke go izmesas,ke ja farbas celata kosa so ova i poslem eden sat ke ja izmies normalno kako sto se praj so kanata ke zabelezis uste odma kolku mn i ubav sjaj ima kosata ne e nisto stetno ova ja pothranuva kosata i go sprecuva nejzinoto paganje.Ne e skapa okolu 40 den. e ja ima mislam vo 3 boi crna crvena i kafeava..(ama ne sum sigurna za ova) mozebi kosata nema da ti mirisa ubavo prvite 2-3 dena ama ke zabelezis deka e mn korisno ..i da ne zaboravam knata ne e trajna kako farbite celosno paga od kosata za 2-3 nedeli(zavisi kolku pati ja mies kosata)pozzzzz :hai:

На Ana.100000 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    А што да прават оние што немаат црвена, црна или кафеава коса? :^) Ептен ограничува ова со кната бидејќи ја има само ја 3 варијанти, а има толку многу нијанси фарби за коса.
    Како и да е мило ми е што тебе ти помогнало

11. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    има еден спреј од Авон од Advange Tehnologies zelenata kombinacija. Taka go pisuva i vo katalogot sprej za posjajna kosa. Mnogu e dobar jas cesto go koristam i kosata mi sjae taka kako da sum iskocila od frizer pred 5 minuti. Zemete go, ne e mnogu skap a nema da зажалите

12. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8

Се согласувам за ореовото масло но и рицинисувото е спас за косата расти многу брзо ...

13. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    2.949
    мојата коса првин многу имаше сјај и светеше, беше силено мека .. сега пред некое време почна да го изгубива сјајот .. користев секакви шампони .. сега моментално користам бекутан, си велам ајде можеби бебешки шампон ќе помогне .. од бекутан исто нема напредување косата е свилено мека, ама нема сјај ..
    a како ја приготвувате копривата ? :)

14. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    2.949
    изгледа косата ти била разлетана од фенот ... :) и јас кога многу пати ја сушам со фен ми е разлетана како наелектризирана, а косата како што ми е брановидна ... :D барем јас мислам дека е од тоа ;) :*

15. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Шампончево на L'oreal , ELSEVE Nutri-Gloss Light и блескате од далеку ;)

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    5.194

На simona45 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Да ве прашам за тоа со копривата , кога ја миете косата освен шампон може да се става маска , регенератор...? :^) Дека гледам сесилија напишала дека само со шампон ја миела... :)

18. simona45

simona45 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Ve molam pomognete mi! Jas imam dolga i bujna kosa no taa e nikakvaa kako perika da nosam i vlaknoto i e premnogu tvrdo i mnogu e bujna ve molam nekoj da mi omogne kako da ja sprecam bujnosta i ne sakam da mi bide kako perika!! :worried: pomoss itnoo ;( :sweat: :worried:

[mod-kirilica:16x6gjvg][/mod-kirilica:16x6gjvg]

19. 2manydjs

2manydjs Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    11
    Свеки моја многу го фали овој шампон од коприва, имаше она некој проблем со лупење на кожата на глава и само овој шампон и помогна, иначе ја еднаш по случајност миев коса кај неа дома и освен коприва немаше друг шампон, немаше ни регенератор, така да само со шампон ја измив и се изненадив колку ми беше убава и сјајна косата (а си помислив леле сега кога ке ми се распавта на сите страни :D ) а за регенератор или маска мислам дека ке биде само плус ако се стави, нели имаат некои состојки што ја подхрануваат косата.
    Btw ја пробав маската со жолчки и маслиново масло има многу добар ефект, е сега штета што неможе пред секое миење да се прави, али најверојатно со тек на време и косата ке си го врати сјајот.

20. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    А ставаш регенератор, маска, нешто...?