Да,читав дека помагал за флеки имам ситни флеки и црвенила па затоа сакав да пробам,се надевам ќе помогне
Здраво би сакала да прашам каде во Скопје може да најдам 100% чисти масла за лице, конкретно ме интересира масло од шипка. Еднаш прочитав @Biodevojka пишуваше за нив. Дали може да ги најдам во Скопје?
Јас ќе ти досадувам пак, но ти си експерт за кремиве! Дали ја имаш користено Bioderma Sebium AKN кремата?
Порано кај нас имало масло од шипка на брендот Bare Origin, но сега не можам да најдам никакво инфо. Веројатно ги нема веќе тука. Повеќето што користат масло од шипка го имаат нарачано од интернет она на The Ordinary.
Ме интересира, дали по некое време докторката ти ја намали дозата која што треба да ја примиш, или сè уште ти е иста? Затоа што и јас моментално ги пијам и пред некоја недела кога бев на контрола ми ја намали дозата..
Jas primav pred 2 godini. I da na kraj treba da namaluva poleka. Ne bev srekjnik ne me iscisti roakutan Samo pari , vreme i psiha izgubiv ☺
Цело време сум на 10 мг (по едно апче). Ми рече дека нема да ја менуваме дозата. Јас сум презадоволна, меѓутоа кај секого е индивидуално.
Хаха, никакво досадување За жал, не сум ја користела таа, од Биодерма ја имам користено таа покривната (како пудра што е, не е лоша, 4/5) и Compensating care - таа за кожа исушена и дехидрирана од третмани и е супер, 5/5. Верувам дека е добра и таа, само Биодерма ми се доста слаби како креми мене - немам нешто пречувствителна кожа, а ефектите на нивните креми ми се побавни од на пример Еуцерин или Uriage. Се надевам (колку толку) помогнав
Zdravo devojki sakam da vi spodelam edno moe pozitivno iskustvo. Imam 24 godini mrsno lice so nekolku crnki povekje pori i retko po nekoja akna pred ciklus. Od slusanje muabeti za tretmani nikogas nemav hrabrost da odam da mi go iscistat liceto zasto jas stvarno imam mnogu mrsna koza. Slucajno me ubedi majkami no bas so sila da odam na tretman zasto smeniv 1000 pudri i dzabe nikoja nemozese so masnotijata moja. Bev vo derma plus na klasicen tretman 1500 denari kosta stiskanje dermoabrazija i hemiski piling. Posle 2 dena imav stvarno efekt namalena masnotija porite namaleni liceto po belo. Sestrata me ubeduvase deka mi treba i derma pen i jas dobro da razmislam odma na google citav deka dosta ne bile zadovolni ama jas sepak se resiv da pravam. I eve edna nedela od tretmanot jas kozata nemozam da si ja prepoznaam porite mi gi snema nekoi mali luzni izbledeni kozata sjae masnotija mnogu malce crnki nemam voopsto. Jas sto ne sakav da pomislam na vakvi tretmani eve sega od dvaj go cekam vtoriot derma pen. Devojki obavezno probajte nema da zgresite.
Navecer stavam niacinamide na polu vlazna koza,potoa airol krema pa posle 15 minuti Fleurance aloe hidratantna krema
@Rose96 Знам дека ти го користиш Pixi Glow тонерот па да те прашам дали е нормално да пецка? Го ставам само навечер. Првo го мијам лицето со CeraVe cleanserot, го нанесувам тонерот, по него ставам Vichy 89 серум и на крај CeraVe ноќна крема и пак како затегнато си го осеќам лицето. Инаку само 3 дена како почнав да го користам ама одма како да ми се стеснија порите или ми се причинува.
A dali kremata airol ti ja preporaca dematolog?Sakam da ja zemam bidejki imama na bradata vospaleni bubuljici.Neznam sto da zema dali ovaa , Sona ili Skinoren.
Dermatolog mi ja preporaca sona,mene ne mi pomogna nisto.Na svoja raka zemav skinoren nikakvi rezultati i posle toa airol.Potrosiv nekolku pakuvanja prezadovolna sum No toa sto mene ne mi odgovaralo ne znaci deka i kaj drug ke bide taka,znam mnogu zadovolni od sona i skinoren.