Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како основате мислење за други личности?

Дискусија во 'Психологија' започната од angel92, 29 ноември 2011.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Луѓе со кои треба да работам ги ценам и засновам мислење за нив според:

Начинот на комуникација
    Спремност и спретност
    Степен на култура и образованост

Луѓето со кои приватно се дружам мора да имаат душа
    Друго ништо не барам од нив, и ќе си ги сакам какви и да се.

На Mese4ka92, Matotheja, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Очите, чевлите и првичните изговорени зборови.

3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    За да основам мислење за одредена личност треба таа личност да ја запознаам. При првата средба можам да проценам за каква личност се работи и дали таа личност ми одговара за понатамошна комуникација или не.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Доволно да ги видам во живо или на слика.

5. Iva 94

Iva 94 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    93
    Јас неможам да оценам личност на прва средба ,па дури и на 5та :^)
    Некако сите ми се премаскирании,све од корист ............па дури незнам ни со кое лице заспиваат!!
    Има мн луѓе, но ректо кој е човек.
    И за тие што по извесен период се покажале како ОК , знаат да изненадат.

На Dadusicka и Batterfly93 им се допаѓа ова.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Najchesto po surat se poznava so kogo si imash rabota.
    Spored nachinot na oblekuvanje mozhesh da procenish intelektualen kapacitet.

На Makedonka007 и Аliсe им се допаѓа ова.
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Од самото ракување може до некаде да се заклучи за каква личност станува збор -говор на тело
    Ако има цврсто ракување со цела дланка станува збор за личност од доверба
    Ако ракувањето е нежно, без цврстина- емотивна личност
    Ако се поздрави и притоа ви ја сврти раката станува збор за личност склона на измами
    Ако неговата рака е над вашата- сака да покаже надмоќ
    Едно од поинтересните предавања на факултет :)

На Makedonka007, sugarlips, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.785
    Допаѓања:
    169.666
    Разговорот и погледот.
    Погледот на соговорникот ми е пресуден, еден поглед многу кажува. Разговорот ги отвора само деталите, лесно се препознава ако некој е слаткоречлив, прикрива нешто, ако е лажго, ако е сосем искрен, ако има кус фитиљ и слично.

На Someonespecial, blonde_supergirl и sugarlips им се допаѓа ова.
  9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Според пристапот, начинот на комуникација, стилот на изразување ( не да е висок стил ама култура да има), според тоа дали се позитивни, ведри, расположени за дружење и слично. За почеток тоа, а изглед, ситуираност и што работат, тоа не го земам во предвид кај добронамерни луѓе.

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    Јас секогаш гледам да започнам муабет со секого без разлика дали е на фб дали овде и никогаш не гледам другите што ке кажат.

Мада во последно време некако на лугево не им се праве муабет и не сакаат да шират познанства па така не можиш многу многу да разбереш за нив, па камо ли да стекниш некое мислење па мораш да потслушнеш нешто и од другите но секогаш гледам моето мислење да владее за некого или некоја личност а не од другите.

А и овде имам започнато разговор со некои личности но слабо вракаат нема да зборувам ништо во врска со тоа.

:P:P:P:P:P

11. Dark artist

Dark artist Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Коцката има 6 страни, 24 внатрешни агли со по 90 степени, уште толку надвоешни агли со по 270 степени, 8 темиња и сл. Некои т.е. скоро секој човек си дава за право да оформи мислење на основа на тоа доколку видел само мал дел од коцката без разлика каков/кој и да е тој дел. Тогаш што да правиме со остнатиот дел?! Ние знаеме само неколку факти за одредена личност и се дрзуваме логички да ги поврземе тие факти така што имаме веќе оформено "вистинско" мислење. Ммхм да....како да не! Гледате во 3D. 8) :wasntme:

На MarigoldA, Makedonka007, Feather и 3 други им се допаѓа ова.
  12. blonde_supergirl

blonde_supergirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.132
    Секогаш сама донесувам мислење за некоја личност. По поглед, по насмевка, по начинот на кој ги третира понесреќните од себе. Можам да заклучам дека некој е интелигентен на пр. но ако не е широкоград и длабок апсолутно губам интерес за личноста но не ја оцрнувам пред други. Сакам таквите мислења да си ги зачувам за себе освен во случај ако моето мислење би помогнало некому кој имс контакт со таа личност.

На Dark artist и Someonespecial им се допаѓа ова.
  13. Vitomir2

Vitomir2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    755
    личности ги ценам по делата што ги прават,а не по тоа што зборат,демагози колку ти сака душа.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Многу едноставно, обично кога се запознавам со нова личност, ете конкретно пред некое време со дечкото на другарка ми, оставив тој да избере тема на разговор.
    Седевме тројцата и тој почна да зборува како тие што учеле факултет три години биле глупави, а негов другар сакал такви за тој да бил главен. За овој човек ако живееш во одредена населба, во која не живее тој си селанец/ка. Овој дечко мисли дека е Бог, а другите луѓе се обични смртници. Тој сакал да го надогради своето знаење и да запише докторски студии зошто никој не е попаметен од него.
    Личи на морж и има говорна маана.
    Зошто е другарка ми со него ? Изгледа се пали на материјални работи, а не знам како ќе е интимна со него.
    После тој муабет беше многу едноставно да се заклучи дека дечкото има некои комплекси, не е реален, а сака да е од големото добро утро.
    Тип на човек со кој ја не би се дружела, а не па да бидам нешто повеќе со него.

15. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Според мислењето кое го имаат оформено за другите . Јас сум тип на човек што не сака да оговара многу , па најчесто кога некој озборува јас мудро си ќутам , можеби ќе се надоврзам со некој збор , ама претежно ќутам . Кога имавме собиранка со колеги и колешки на мм во викендичката , гледав со сите да имам тема на разговор , само со еден од колегите некако не се снајдов најдобро . После излезе дека детево е т.н вртелешка :D си врти како нему му одговара во секој поглед :D мило ми беше што немав муабет со него :D

На Dark artist му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Зависи за кого, најпрвин слушам различни мислења за личноста која планирам да ја запознаам.
    Ги слушам туѓите мислења, не за да го градам своето врз нив туку бидејќи верувам дека за иста личност, различни луѓе имаат различни мислења.
    Првин слушам и пратам, после тоа се запознавам, разговарам на одредени теми преку кои можам да заклучам каква е личноста.
    На крај правам summa summarum, сите заклучоци, мислења и впечатоци ги процесирам и оформувам мислење за некого.

17. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Според начинот на изразување , според начинот на облекување.

На Dadusicka и Herrera им се допаѓа ова.
  18. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.490
    Допаѓања:
    5.090
    По 15 минути константен разговор со личноста во живо.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    11.472
    Инстинктивно.
    Како се чувствувам јас покрај нив.
    Инаку не знам зошто, секогаш попријатно ми е друштвото на луѓе што другите потешко ги доживуваат. Ако чујам нешто лошо за некој што уште не го знам, а коментарите ми звучат неосновани, знам дека во живо ќе ми се допадне човекот.

Секако, колку подолго познаваш некој мислењето варира. Сум проценувала по облека и обично сум била грешка.

20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Одличен мајндсет за проблематични врски. „Јас не сум како другите, јас гледам нешто друго во личноста што останатите не можат да видат" ти го храни егото дека си поинаква и на крај ќе заглавиш со погрешни линости.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.