1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    мене шампонот ми е од 250 мл, а ќе ставам 1 кесичка (инаку 1 кес. содржи: Б1,Б2, Б6, калциум, никотинамид и е голема ко кесичка пудинг :lol: :lol: ), и денеска зборев со една фармасеутка и таа ми рече дека нема проблем што не ми дале раствор, тоа се употребува на пр. во инфузија, е правот нема како да го ставиш...затоа треба раствор (леле почнав сега медицина :D :D ) позз

2. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Аааа, Трендафилче, и мојот е 400 мл, значи уште утре купувам уште три :D . А да ти кажам право од толку што сум оптимист, мислам дека помека и посјајна коса не сум имала од денеска откако ја измив :lol: Ах, пуста психа, што не прави :$ :lol: . Ќе има резултати, верувам, ама на нас плавушите се кратка ни е косата (барем мене од како знам не ми расте, а коренот ми е по два сантиметри пораснат за три недели :lol: )
    П.С- ич не те замислував ко русокоса, а ти некаде по темите така рече. Добре дојде во клубот ;)

3. Chic

Chic Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Купив рицинусово масло . таман сакав да се напраам во тоа употребата читам да стои еден саат и да се исплакне ? стварно ли треба ова ? и кажете ми како да го нанесам низ цела коса или само на врвовите? ?

4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    што ќе нанесуваш на врвови и на цела коса кога е битен коренот :^) логично дека само на коренот е потребно

5. shy

shy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Имам слушнато дека шампонот од бреза на ,,Алкалоид,, во кој има истолчено витамин б давал одлични резултати!!

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    302
    и кај мене се случуваше истото,секогаш си велев дека ми е кратка косата,а коренот пораснал 2цм за месец дена,а од фарбата ми се проретчи косата ама имав трпение па си ја исчував мојата коса
    п.с. за плава коса мислам дека секогаш треба дооолжина :D

7. lady-gaga

lady-gaga Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Jaс би го препорачала Шампонот "Fitoval" што е за против опагање на косата.Одсекогаш сум имала проблем со растењео на косата бидејки претерано ми беше третирана од фарбање,пеглање,надградби на коси и што уште не косата ми остана безживотна без сјај и веке истата должина ја носев подолго време никако да ми порасни.Ставав секакви препарати на косата се што ке слушнев и ставав но немаше никаков ефект.После почнав да го користам шампонот "Fitoval" за многу краток период ми порасна ептен косата ми стана побујна и сите што ке ме видат мислат дека носам надградба а уствари мене ми порасна косата за многу краток период :D Затоа на сите што имале ваков проблем со растење на косата купете си го шампонот има ефект !Поздрав...:* :* :*

8. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    После толку испробувања како да ми расте побрзо косата....научив нешто......
    Немој да мислиш на неа, да се гледаш секој ден во огледало колку ти пораснала косата........ :emo:

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    :y: :y: :y:

На BondG1rl007 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    девојки јас од кога замина дечко ми....и после една недела се вративме одма од фак,фактички постојано сум веќе два месеци дома.и на косата не ставам ништо ама баш ништо само ја мијам и дирекно во пуфче ја оставив малку да дише...бидејќи кога излегувам или постојано ја пеглам,ја виткам,де со прталчиња де со фигаро,па ја фенирам...се и свашта...и некна викам чекај да ја средам требаше да одам на матурска...и си ја испеглав си ја средив се тоа ТОП.....и кога ќе си ја видам костата порасанат wowouu....си викам леле значи колку значи само да не ја малтертираш костат остави ја да живее и она сама ќе си порасне а не ние секакви препарати.....ама сеа кога ќе си дојде дечко ми пак со исто темпо пак виткање,пак пеглање.... ;)

11. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Same here.....hehehehee

12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    маскава ми се допадна , ке почнам да ја користам :)

На Stefani095 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545

бев пред малце во аптека , прашав за ФИТОВАЛ и ми рекоа дека има за сува и оштетена коса и против опаѓање на косата.Јас сакам побрзо да ми расте така да би требало овој вториот , тој против сува и оштетена беше 180 ден а за опаѓање 375 ден ми рече таа ...

Вие од кај го земате ? :)

14. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    а јас ке ви кажам дека повеке нема да користам шампони за побрзо растење |( користев еден месец и сега знаете како ми е гадна косава... ми изникнале бебешки влакна насекаде и ми штрчат од коренот на косата :@ гадно ми изгледа едно натака едно навака влакненце + како виткано некако извртено неможам да ги скротам ме нервираат.. подобро да не користев таков шампон :tmi:

15. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    А кој шампон го користеше ?

16. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    на рецепт тој за опаѓање... :@

17. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас па планирав да го земам тој на фитовал , се фалеа мн од него.А така на крај неможам сеа да излезам од бебешките влакна , виткана коса имам ама не претерани локни ... и коа ке ја соберам ми иде да ги запалам тие едни бебешки влакна што ми стрчат од секаде :@ долга ми е косаата ама сакав уште малце да си ја пораснам таман за матура плус ...
    И незнам сеа дали да го земам овој шампон или некоа друго решение да барам за побрзо да ми порасне .А си купив и рицинусово малсо пред некој ден . Дали некој што користел од ова масло може да ми каже колку често да го користам ? аман веќе и од коса и од се :D

18. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Рецептот на Енца е дефинитивно успешен :!: :) И се заблагодарувам што го сподели со нас, еве јас речиси месец дена користам шампон со додадени ампули Б витамини, и никогаш не сум имаал толку брз раст. Мене одприлика за месец дена нормално ми расте 1 санитметар, по коренот забележувам најмногу бидејќи сум плава, ама еве сега ми е скоро 2, значи дупло. И тоа неполн месец така. Ми беше доста скратена, сега ми паѓа на грб. Прекрасно :clap: :D Фала Енца :*

19. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    а каков шампон користиш, и колку ампули ставаш во него ?

20. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    karina душо мислам дека од било што да ставаш на косата за побрзо да ти расте ке почнат бебешки влакна да штрчат.. :@ така да јас веке не би користела ништо слично за растење... нека си расте сама најубаво... а не после да се нервирам кога ке се погледнам во огледало за антените :D :@