Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. elizabkica

elizabkica Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    :) sakam da prasam i jas kako da go zabrzam rastot na kosata i da se zgusne bidejki imam retka kosa i sporo raste?

2. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Позз девојки :)....вака тука сум нова ама го читам форумов веќе предолго време, па се зачленив!
    Воедно косата е една од моите поголеми грижи, многу си ја сакам, и сметам дека нема нешто поубаво од здрава и негувана коса, тоа е круна на секоја девојка!
    Јас никогаш не употребувам фен и пегла, порано пред неколку години да, и мојата долга коса стана пепел....и се решив да прекинам со нив еднаш за секогаш...и така до ден денес мојата коса нема видено ниту фен ниту пегла! Ја скратив и почнав од 0 да ја раснам!
    Имам многу здрава, густа и негувана коса...и мн долга до задникот! Пијам мулти витамини, вода, 1-2 пати салата заедно со појадокот и ручекот, кафенце и така :)! Иако не е за мене, ја мијам со Алпецин А1 и користам Елсеве маска тотал репаир! Имам прекрасна коса без многу труд, каде и да одам луѓето ме застануваат да прашаат што правам со мојата коса да е толку убава!..... Значи за долга коса, ви препорачувам витамини и добра исхрана и многу вода, заедно со добар шампон и маска! Тоа е тоа! :rock:

На shururup и LejdiD им се допаѓа ова.
  3. mare94

mare94 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    а какви мултивитамини пиеш и колку време ти беше потребно да ја израснеш косата?бидејки со мојава коса веке не знам што да правам истата должина ми е веке 2 год,а не ја пеглам многу-само еднаш во недела(па некојпат ни толку)

4. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Дали можеби имаш некоја слика? Баш би сакала да ја видам :)

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    да и јас сакам таква коса...еве веке половина ми е скратена од остетена па сега сакам до август да ми порасне да си имам убава долга коса...сто витамини пиесе?? и мислис дека е од сампонот? јас користам сампон против опагајне па мозе ке биде добар растот?.....

6. Fleur-De-Lis

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Пијам Мерц витамини, и кога имам време и од мултивитамините на Кругер, ако се сеќавате на тие што се раствораат во вода! Исто така практикувам барем 2 пати во денот да јадам салата (тоа порано не ми беше пракса, ама за лепота све :rofl: ) и се навикнав да пијам многу вода! Уште првите неколку дена забележав разлика, косата и кожата ми стана многу сјајна! За Алпецин шампонот го употребувам веќе еден месец и не можам да кажам дали делува на растот, затоа што е сеуште рано, само знам дека и даде уште поголем сјај на мојата коса! Косата ја растев 2 години, беше многу тежко да ја опоравам, сепак не можев да ја ишишам на кец па да ја растам, ја ишишав најкратко што можам и почнав да ја раснам, и кога го израсти, го ишишав и преостанатиот дел и веќе почнав од тогаш, квалитетна нега на косата и не зажалив! Од шампоните најмногу ми помогнаа тој од Кам маркет Ла Лиње, и секако незаменливи лореал маските! Шампонот не скап и се чудев но најмногу ми одговараше на мојата коса! Сега решив да сменам и купив Алпецин! Па ќе ви кажам наскоро какви се резултатите во врска со растот!
    Поззз девојки... :D

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    I јас пред 5месеци ја скратив половина коса и до сега само 3, 4 , цм ми порасна. Tи з. Kолку време ја врати дозлината?? Zнаци вода и ивосје и салати повеке?.. :) е од утре обавезно сакала или не обавезно овие работи.... A за мерц колку време ги пиес? I докрор ти препораца или нема стета д. Sи ги купам од аптека?? Sега да направам пауза со пивску квасец оти за два месеца нема нисто габе ги пијам :^)

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    I јас пред 5месеци ја скратив половина коса и до сега само 3, 4 , цм ми порасна. Tи з. Kолку време ја врати дозлината?? Zнаци вода и ивосје и салати повеке?.. :) е од утре обавезно сакала или не обавезно овие работи.... A за мерц колку време ги пиес? I докрор ти препораца или нема стета д. Sи ги купам од аптека?? Sега да направам пауза со пивску квасец оти за два месеца нема нисто габе ги пијам :^)

9. Anastasia94

Anastasia94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    6
    а колку пари се Мерц витамини?јас веке 3 месеца пијам б-комплекс ама не забележувам некоја разлика.а за салата прв пат слушам дека има поврзаност со косата но од утре почнувам и со неа-се за подолга коса :)

10. Fleur-De-Lis

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Било кои мултивитамини можеш да си ги купиш! Јас ги користам тие на Мерц, демек поквалитетни германски! Не ми ги препорачал никој, ги купувам од аптека, сама на своја рака си пијам, нема никаква штета од витамини, еднаш дневно е супер како надополнување на исхраната! Мн е важно вода, дури и ми се чини најбитна е, затоа што 80% од нашето тело нели е вода! Значи 2 години одржувам ваков ритам на исхрана, и сум многу задоволна! За 2 години успеав косата до задникот скоро да ја порастам! Ја кратев 2 пати во годината, и тоа само по 1-2 цм, косата немаше ни едно расцветано врвче зошто не ја фенирав, не ја пеглав ја штитев од сонце и ветар,ама ке ја скратев,за да се освежи! Сепак ако имаш здрав организам, и здрава коса ќе имаш!

11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Aко го користиш Alpecin A1 како што пиша претходно тогаш тој шампон не е за поттикнување на растот туку за друга намена, а тој Alpecin што е за спречување на опаѓање и поттикнување на растот на косата е Alpecin C1 Caffeine ;)

Alpecin Active Shampoo A1
    for normal or dry scalp

The scalp activator helps the scalp maintain and stabilize its barrier function. It protects the hair root and strengthens the hair.

This Shampoo provides the hair with a silky shine and is so gentle that it can be used daily even for dry scalps.

ALPECIN CAFFEINE C1

Caffeine promotes hair growth. It has even been proven to slow down hereditary hair loss. Now you can transport this unique active ingredient to the hair roots during daily hair washing.

Alpecin Caffeine penetrates even though the shampoo is rinsed out. In just a short time (120 sec.), the active ingredient travels along the hair shaft directly into the hair follicles. If the shampoo is left on for longer, the caffeine will also penetrate into the scalp.

12. Fleur-De-Lis

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649

Да затоа напишав дека немам уште резултати од тој шампон, само дека ми ја направи косата уште посјајна! :D ....кој знае може да се покаже и во растот ако е активатор на влакното, затоа што секој кофеински производ за коса го активира растот...колку што прочитав!

13. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Пробајте и со рицинусово масло, мене навистина ми помогна :)

14. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Кафее? Каква врска има кафето со косата..??? Јас по 3 филџани кафе пијам на ден ехех

15. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Епа, кафенце и така :lol: :lol: побрзо расте до задник :wasntme:

16. Fleur-De-Lis

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Таква ми е рутината 8) :lol: ...е сега да не ве излажам незнам може и тоа некако помага, затоа да си кажам јас целосно :)))))!

17. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Не знам дали помага за растење ама многу убава ја прави косата.

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  18. riistova1

riistova1 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Како до долга коса?

Имам виткана коса и имам проблем постојано ми расцветуваат врвовите користам Нивеа шампон и регенератор за врвови сега купив и капки од авон , и можете ли да ми кажете кога да ги ставам? И како да ја исчувам косата долга колку често да одам на фризер за да дојдам до здрава и долга коса ??

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Како до долга коса?

Ако врвовите ти се веќе расцветани, џабе е користењето на било какви препарати, само ножиците се спасот. А ако сакаш помалку да ти цветаат врвовите, што повеќе избегнувај употреба на фен, преса, фигаро, значи не ја изложувај косата многу на топлина.
    Кратење на врвовите се препорачува секој месец, ама мислам дека може и еднаш во 2-3 месеци на пример, ова еднаш месечно мене ми се чини многу често.

20. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    А како се користи ова рицинусово масло?