Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    И некој да не просветли со месечевите мени и стрижењето за подолга коса??
    Бидејќи ништо не разбрав од тоа.

2. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    77
    епа одиш на страната www.lunarium.co.uk и има првото што ти е и демек на тој датум ако ја исечеш косата ќе го забрза растењето на косата.ама па еве овој датум што е сега даден е демек ако на тој датум ја исечеш косата ќе се забави нејзиниот раст .Штознам јас сум скептик за ова но напролет кога ќе ја шишам баш ќе одам според ова па ќе видиме.Ништо не губиме нели ;)
    еве ти поопширно :

Waning

next phase at
    21/02/12 22:34

The waning Moon is most beneficial for matters at a stage of consolidation, conservation and completion. It hampers growth and helps to remove anything not desirable. Cutting hair now will make it grow slower. Plant or replant plants which have fruits under the ground.

3. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Испробав се, од алпецин, рецепт, фитовал, ревитин, ампули во шампон, миење со вода од коприви, пиење Б-комплекс... и не дека немаше резултати, но најбрзо видливи добив кога почнав да користам бебешки шампон со пантенол во комбинација со фен со јони :) . Ем косата почна да ми расти како луда, ем престана да ми се мрси, бидејќи шампонот е благ, не е многу јак.
    Инаку користев шампон косили и во едно шишенце (мислам дека е 200мл, не ме држете за збор) додавам 50 мл пантенол.

ЕДИТ: еве што најдов на нет: http://negakose.blogspot.com/2009/12/ko ... pi-od.html

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Џенцки, ај некоја да ми каже дали користела Алпецин (C1 мислам дека имам, на база на кофеин) и дали има резултат демек за побрз раст ?

5. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649

Јас немам користено Ц1, туку А1 и како демек енерџајзер за коса е....ете еден месец го користам, од почеток се добро.......ми ја прави косата сјајна, ама во последниве две миења забележав дека косата ми паѓа повеќе од нормалното......а се работи за здрава коса....незнам што да мислам! Ќе си се вратам јас на старите добри Ла Лиње и Афродита......А Алпецин, џабе потрошени пари мислам |( :?:

6. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    A1 не е за раст, јас еден друг користев од Алпецин некој S мислам дека беше и не ми одговараше воопшто ама C1 ми беше супер. Престана да ми паѓа косата го користев повеќе заради тоа, приметив нови влакна пораснзти..е околу брзината на растот не можам да кажам дека видов магично растење ама сепак побрзо ми растеше отколку сега кога не го користам. Пак како во многу наврати ќе кажам секој различно дејство може да има и треба малку да се експериментира за да се најде тоа што најмногу одговара.
    Ќе го пробам рецептот на Victorya од погоре и доста е корисна статијата што ја постираше, па може и наместо шампон да направам маска како што е напишано дека може да е поделотворно.

7. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Јас прашав во аптека,демек кој го препорачуваат.Ми рече Фитовал (ама користев Фитовал претходно и немаше ефект) ми го препорача Алпецин C1. Ај ќе видам, за месец дена ако е делотворен, ќе има ваљда ефект па ќе пишам пак :)

8. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Ја имам Alpecin на база на кофеин.Еден две-три недели го користам мислејќи нешто за сјај да дава а оно било за да расте косата.Абе глупача сум.Па не разбирам германски,ебаго.Кај мене нема ефект од Алпецинот.

9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас ја израснав што ја израснав, на крај ми се смачи па и удрив ножиците и ја скратив четири прста.
    Па мука било бре тоа долгата коса! Миј ја, фенирај ја, пеглај ја, пусти ја... Остај тоа, па и трошок е! Колку пари фрлам месечно само на шампони, маски, капки, спрејови, чуда...
    Совет од многу фризерки за брзо растење на коса - шампон Илирија од коприва во комбинација со б комплекс.
    И ќе бидете како типката од Tangled ;)

10. alekcoki

alekcoki Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    31
    next phase at
    21/02/12 22:34
    The waning Moon is most beneficial for matters at a stage of consolidation, conservation and completion. It hampers growth and helps to remove anything not desirable.Cutting hair now will make it grow slower.
    Колку што прочитав косата ке расте побавно ако ја скратиш тогаш а не побрзо |(

11. Angie.97

Angie.97 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    14
    Побрзо ќе ти израсне ако ја шишаш по малце на секои три месеци. :lol:

12. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Немам проблем со растењето на косата, брзо ми расте не знам ни јас од што :lol:
    Само ме нервира што ми се кршат влакната , на пр најдоле кај врвовите ми е мн поретка изгледа како да ја имам ретчено на врвовите. Некогаш ми изгледа мн сува. Некое решение?

13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Решение-почесто кратење, барем на три месеци, само врвовите. Косата ќе ти биде поздрава и поубаво ќе ти изгледа. А викаш и дека брзо ти расте, така да нема проблем. Обавезно користи и регенератор или маска. :)

14. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Од оние кои веке пијат биотин, можи некој да ми кажи дали се гледаат резултати во растот, и како шо се тврди во намалени килограми?:)))

15. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    77
    епа почекај , наредната дата највњероватно ќе биде за стимулирање на растот ;)

16. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Фала ти за советот :) Инаку редовно користам маска за коса и глис спреј за суви врвови.

17. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Ова за еднаш месечно и јас имам чуено ама по два три милиметри...Можеш и сама дома бидејќи косата ти е виткава нема воопшто да се познава.Јас еднаш така направиив и можам да кажам има резултат колку толку...А па ни толку?? хД :*

18. T-cent

T-cent Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    12
    Дефинитивно мене косата ми порасте од користење на шампон во кој ставив ампули што ги содржат сите витамини б ( незнам како се викаат ) :tmi: и после тоа користев шампон Фитовал против опаѓање на косата.

19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Затоа што Трендафлика ме заинтригира со тоа лунарниот календар и шишањето, гуглав цел ден и најдов една интересна табела.

Има посебни денови за зголемување на должината, за зголемување на густината, за посилна коса, за коренот и за разубавување на косата.
    Црвените денови се најефективни.

И плус, кои се НАЈДОБРИТЕ денови за кратење на косата.

Па пробувајте женски!
    Moже ќе се посреќи на некоја. :D

Прикачени фајлови:

• Capture.PNG
      Capture.PNG
      Големина на фајлот:
      23 KB
      Прегледи:
      270
    • Captureh.PNG
      Captureh.PNG
      Големина на фајлот:
      10,9 KB
      Прегледи:
      267
    На Hipster, AnaKarenina, Cence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    А колку чини Алпецин шампонот???