И некој да не просветли со месечевите мени и стрижењето за подолга коса?? Бидејќи ништо не разбрав од тоа.
епа одиш на страната www.lunarium.co.uk и има првото што ти е и демек на тој датум ако ја исечеш косата ќе го забрза растењето на косата.ама па еве овој датум што е сега даден е демек ако на тој датум ја исечеш косата ќе се забави нејзиниот раст .Штознам јас сум скептик за ова но напролет кога ќе ја шишам баш ќе одам според ова па ќе видиме.Ништо не губиме нели еве ти поопширно : Waning next phase at 21/02/12 22:34 The waning Moon is most beneficial for matters at a stage of consolidation, conservation and completion. It hampers growth and helps to remove anything not desirable. Cutting hair now will make it grow slower. Plant or replant plants which have fruits under the ground.
Испробав се, од алпецин, рецепт, фитовал, ревитин, ампули во шампон, миење со вода од коприви, пиење Б-комплекс... и не дека немаше резултати, но најбрзо видливи добив кога почнав да користам бебешки шампон со пантенол во комбинација со фен со јони . Ем косата почна да ми расти како луда, ем престана да ми се мрси, бидејќи шампонот е благ, не е многу јак. Инаку користев шампон косили и во едно шишенце (мислам дека е 200мл, не ме држете за збор) додавам 50 мл пантенол. Спојлер ЕДИТ: еве што најдов на нет: http://negakose.blogspot.com/2009/12/ko ... pi-od.html
Џенцки, ај некоја да ми каже дали користела Алпецин (C1 мислам дека имам, на база на кофеин) и дали има резултат демек за побрз раст ?
Јас немам користено Ц1, туку А1 и како демек енерџајзер за коса е....ете еден месец го користам, од почеток се добро.......ми ја прави косата сјајна, ама во последниве две миења забележав дека косата ми паѓа повеќе од нормалното......а се работи за здрава коса....незнам што да мислам! Ќе си се вратам јас на старите добри Ла Лиње и Афродита......А Алпецин, џабе потрошени пари мислам
A1 не е за раст, јас еден друг користев од Алпецин некој S мислам дека беше и не ми одговараше воопшто ама C1 ми беше супер. Престана да ми паѓа косата го користев повеќе заради тоа, приметив нови влакна пораснзти..е околу брзината на растот не можам да кажам дека видов магично растење ама сепак побрзо ми растеше отколку сега кога не го користам. Пак како во многу наврати ќе кажам секој различно дејство може да има и треба малку да се експериментира за да се најде тоа што најмногу одговара. Ќе го пробам рецептот на Victorya од погоре и доста е корисна статијата што ја постираше, па може и наместо шампон да направам маска како што е напишано дека може да е поделотворно.
Јас прашав во аптека,демек кој го препорачуваат.Ми рече Фитовал (ама користев Фитовал претходно и немаше ефект) ми го препорача Алпецин C1. Ај ќе видам, за месец дена ако е делотворен, ќе има ваљда ефект па ќе пишам пак
Ја имам Alpecin на база на кофеин.Еден две-три недели го користам мислејќи нешто за сјај да дава а оно било за да расте косата.Абе глупача сум.Па не разбирам германски,ебаго.Кај мене нема ефект од Алпецинот.
Јас ја израснав што ја израснав, на крај ми се смачи па и удрив ножиците и ја скратив четири прста. Па мука било бре тоа долгата коса! Миј ја, фенирај ја, пеглај ја, пусти ја... Остај тоа, па и трошок е! Колку пари фрлам месечно само на шампони, маски, капки, спрејови, чуда... Совет од многу фризерки за брзо растење на коса - шампон Илирија од коприва во комбинација со б комплекс. И ќе бидете како типката од Tangled
next phase at 21/02/12 22:34 The waning Moon is most beneficial for matters at a stage of consolidation, conservation and completion. It hampers growth and helps to remove anything not desirable.Cutting hair now will make it grow slower. Колку што прочитав косата ке расте побавно ако ја скратиш тогаш а не побрзо
Немам проблем со растењето на косата, брзо ми расте не знам ни јас од што Само ме нервира што ми се кршат влакната , на пр најдоле кај врвовите ми е мн поретка изгледа како да ја имам ретчено на врвовите. Некогаш ми изгледа мн сува. Некое решение?
Решение-почесто кратење, барем на три месеци, само врвовите. Косата ќе ти биде поздрава и поубаво ќе ти изгледа. А викаш и дека брзо ти расте, така да нема проблем. Обавезно користи и регенератор или маска.
Од оние кои веке пијат биотин, можи некој да ми кажи дали се гледаат резултати во растот, и како шо се тврди во намалени килограми?))
Ова за еднаш месечно и јас имам чуено ама по два три милиметри...Можеш и сама дома бидејќи косата ти е виткава нема воопшто да се познава.Јас еднаш така направиив и можам да кажам има резултат колку толку...А па ни толку?? хД
Дефинитивно мене косата ми порасте од користење на шампон во кој ставив ампули што ги содржат сите витамини б ( незнам како се викаат ) и после тоа користев шампон Фитовал против опаѓање на косата.
Затоа што Трендафлика ме заинтригира со тоа лунарниот календар и шишањето, гуглав цел ден и најдов една интересна табела. Има посебни денови за зголемување на должината, за зголемување на густината, за посилна коса, за коренот и за разубавување на косата. Црвените денови се најефективни. И плус, кои се НАЈДОБРИТЕ денови за кратење на косата. Па пробувајте женски! Moже ќе се посреќи на некоја.