1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    хахахаха со овие бебешки влакна и сателитска ке почнам да фаќам уште малце :D :D :D

На blagica_a му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Плавуша, јас имав и онака бебешки влакна, а од ова сега не сум забележала промена на полошо со нив :?: Битно ми расте косата, и бебешките влакна исто, не ми штрчат сега :)
    Карина8, во шампонот кој си го користиш редовно, било каков, ќе си ставиш ампули со Б витамини, Б 6, Б 12,Б 1, од аптека се купуваат, ич не се скапи, по 15 денари во просек една. Јас во шампон од 400 мл ставив 6 ампули, прво три, ама после додадов уште три, измешај добро, и миј се како нормално. Никакви филозофии. Еве стварно делува. Барем кај мене, а и други се пофалија бре :!:

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    фала ти срцка :) ќе си купам после од аптека ..А сега ги читав претходните постови и гледам овие таблети во прав се , ти ги раствараше во дестилирана вода или дирекно ги ставаше во шампонот .поззз

4. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    ^^Ааа, не јас имав ампули, во мали шишенца бе оние, течни, ама некои од девојките рекоа дека земале таблети. Не е ни битно тоа. Иако се таблети, стави ги директно, ама добро протреси, измешај :)

5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    епа тогаш и јас ќе земам ампули , и ќе си ги ставам дирекно во шампонот ...се надевам ке има резултати ^^

6. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    се согласувам, и мене за еден месец само 1 см ми растеше, а сега, веќе 2 недели почнав да користам шампон со ампули и 1 см ми расте-може и повеќе, само не се забележува многу, бидејќи мојата боја на коса е темно кафеава-а црна фарбата :^) и јас да и се заблагодарам на енца :$ :* :* :*

7. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    јас денес почнав со ова, ама викате 3 малце се? утре ќе купам уште 3 па се надевам ќе има резултат :?: :)

8. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    А колку милилитри ти е шампонот ? :?:

9. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    400, малце се 3 мислам ќе стаам утре уште 3, а можда и поише :P

10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Па ако си ставила 3 , сега додади уште 3 .Како што читав во претходните постови по толку ставале во 400мл .Сега ти како сакаш ако мислиш дека треба повеќе стави си повеќе далеку од тоа да ти се мешам , ама сепак мислам доволно толку :) и од многу некогаш боли глава :D

11. emilija.zmejkoska

emilija.zmejkoska Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    да апчињата од пивски квасец се многу ефикасни.. и оваа маска е ефикасна исто така, еднаш у неделата моеш да ја користиш, го забрзува растот на косата..
    Втриј во коренот на косата смеса од сок од морков и лимон во еднакви делови, нека ти отстои неколку минути а потоа убаво исплакни ја :drunk:

12. sweetly

sweetly Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    a tie ampulite sto gi stavate vo samponot gi koristi nekoj?...ima li nekakov rezultat????nekoe podobruvanje..????

13. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Сакам да прашам тие ампули , штетни ли се или ...? поздрав ;)

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.127
    Допаѓања:
    156.067
    Како може да бидат штетни витамини?! :?:

15. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Па незнам мене многу ми се оштетува косата од се и свашта....така да ... ти благодарам :)

16. TanYa

TanYa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Јас имав проблеми со кожата... и ми ги препорачаја апчиња за коса, кожа и нокти и од нив многу ми порасна косата ама се со пивски квасец и можат да ве здебелат ама многуу малку. Пробајте ги MERZ SPEZIAL DRAGEES! ;)

17. TanYa

TanYa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Во фризерски салони имат шампони за растење коса ама се многу скапи ама би требало да се квалитетни... :)

18. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    дада има шампони за побрзо растење на кене..имам видено и резултати добри на фризерките кои ги користеле ама ставрно се скапи

19. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас и кажав на сестра ми да ми купи Фитовал од жолтиот , што е за растење ... оана зела од црвениот за сува и оштетена :@ а 100 пати и кажав жолт и слика и пратив :x :worried: И сеа пак ништо од растењето на косата изгледа, купив рицинусово малсо ставам , ама шознам можеби е рано за резултати .Ми останува да пробам со ампулите со б витамин , а наредниот пат сама ќе си купам Фитовал .

Може некој што го користел жолтиот Фитовал да ми каже од кај го купил и цената ? И дали има резултати :?:

20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Викендов се видов со братучетка ми која не ја бев видела можеби месец и половина, скоро два, а обично ми ја суредува косата и се запрепасти кога виде колку ми пораснала! :o
    Јас и сите што ме гледаат постојано не забележуваме, но таа виде разлика.

Значи еве и официјално потврдено - косата расте доколку во шампонот кој си го користите истурите 4-6 ампули Б витамин.
    Само јас ставам Б6 и Б12, затоа што Б1 ми мириса многу одвратно на лек, па дури и косата мириса. Ама дури и само со овие два ќе имате резултати, само трпение. :emo: