Како побрзо да ми расте косата?

Discussion in 'Коса' started by skorpija1992, Dec 23, 2009.

1. karina8

karina8 Популарен член

хахахаха со овие бебешки влакна и сателитска ке почнам да фаќам уште малце :D :D :D

blagica_a likes this.
  2. kate21

kate21 Популарен член

Плавуша, јас имав и онака бебешки влакна, а од ова сега не сум забележала промена на полошо со нив :?: Битно ми расте косата, и бебешките влакна исто, не ми штрчат сега :)
    Карина8, во шампонот кој си го користиш редовно, било каков, ќе си ставиш ампули со Б витамини, Б 6, Б 12,Б 1, од аптека се купуваат, ич не се скапи, по 15 денари во просек една. Јас во шампон од 400 мл ставив 6 ампули, прво три, ама после додадов уште три, измешај добро, и миј се како нормално. Никакви филозофии. Еве стварно делува. Барем кај мене, а и други се пофалија бре :!:

3. karina8

karina8 Популарен член

фала ти срцка :) ќе си купам после од аптека ..А сега ги читав претходните постови и гледам овие таблети во прав се , ти ги раствараше во дестилирана вода или дирекно ги ставаше во шампонот .поззз

4. kate21

kate21 Популарен член

^^Ааа, не јас имав ампули, во мали шишенца бе оние, течни, ама некои од девојките рекоа дека земале таблети. Не е ни битно тоа. Иако се таблети, стави ги директно, ама добро протреси, измешај :)

5. karina8

karina8 Популарен член

епа тогаш и јас ќе земам ампули , и ќе си ги ставам дирекно во шампонот ...се надевам ке има резултати ^^

6. bona

bona Популарен член

се согласувам, и мене за еден месец само 1 см ми растеше, а сега, веќе 2 недели почнав да користам шампон со ампули и 1 см ми расте-може и повеќе, само не се забележува многу, бидејќи мојата боја на коса е темно кафеава-а црна фарбата :^) и јас да и се заблагодарам на енца :$ :* :* :*

7. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

јас денес почнав со ова, ама викате 3 малце се? утре ќе купам уште 3 па се надевам ќе има резултат :?: :)

8. karina8

karina8 Популарен член

А колку милилитри ти е шампонот ? :?:

9. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

400, малце се 3 мислам ќе стаам утре уште 3, а можда и поише :P

10. karina8

karina8 Популарен член

Па ако си ставила 3 , сега додади уште 3 .Како што читав во претходните постови по толку ставале во 400мл .Сега ти како сакаш ако мислиш дека треба повеќе стави си повеќе далеку од тоа да ти се мешам , ама сепак мислам доволно толку :) и од многу некогаш боли глава :D

11. emilija.zmejkoska

emilija.zmejkoska Истакнат член

да апчињата од пивски квасец се многу ефикасни.. и оваа маска е ефикасна исто така, еднаш у неделата моеш да ја користиш, го забрзува растот на косата..
    Втриј во коренот на косата смеса од сок од морков и лимон во еднакви делови, нека ти отстои неколку минути а потоа убаво исплакни ја :drunk:

12. sweetly

sweetly Истакнат член

a tie ampulite sto gi stavate vo samponot gi koristi nekoj?...ima li nekakov rezultat????nekoe podobruvanje..????

13. Smilly

Smilly Популарен член

Сакам да прашам тие ампули , штетни ли се или ...? поздрав ;)

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Како може да бидат штетни витамини?! :?:

15. Smilly

Smilly Популарен член

Па незнам мене многу ми се оштетува косата од се и свашта....така да ... ти благодарам :)

16. TanYa

TanYa Истакнат член

Јас имав проблеми со кожата... и ми ги препорачаја апчиња за коса, кожа и нокти и од нив многу ми порасна косата ама се со пивски квасец и можат да ве здебелат ама многуу малку. Пробајте ги MERZ SPEZIAL DRAGEES! ;)

17. TanYa

TanYa Истакнат член

Во фризерски салони имат шампони за растење коса ама се многу скапи ама би требало да се квалитетни... :)

18. Lina24

Lina24 Истакнат член

дада има шампони за побрзо растење на кене..имам видено и резултати добри на фризерките кои ги користеле ама ставрно се скапи

19. karina8

karina8 Популарен член

Јас и кажав на сестра ми да ми купи Фитовал од жолтиот , што е за растење ... оана зела од црвениот за сува и оштетена :@ а 100 пати и кажав жолт и слика и пратив :x :worried: И сеа пак ништо од растењето на косата изгледа, купив рицинусово малсо ставам , ама шознам можеби е рано за резултати .Ми останува да пробам со ампулите со б витамин , а наредниот пат сама ќе си купам Фитовал .

Може некој што го користел жолтиот Фитовал да ми каже од кај го купил и цената ? И дали има резултати :?:

20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Викендов се видов со братучетка ми која не ја бев видела можеби месец и половина, скоро два, а обично ми ја суредува косата и се запрепасти кога виде колку ми пораснала! :o
    Јас и сите што ме гледаат постојано не забележуваме, но таа виде разлика.

Значи еве и официјално потврдено - косата расте доколку во шампонот кој си го користите истурите 4-6 ампули Б витамин.
    Само јас ставам Б6 и Б12, затоа што Б1 ми мириса многу одвратно на лек, па дури и косата мириса. Ама дури и само со овие два ќе имате резултати, само трпение. :emo: