Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Oколу 500 денари.Јас го купив 510.

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  2. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Алпецин е наменет само за машки, се препознава по карактеристичниот машки мирис (што не значи дека е штетно да го користат и женски).
    Од истиот производител има колекција за женски (во зелена амбалажа е, не ми текнува на името).
    Конкретно Алпецинот е против опаѓање на косата и растење на нови влакна (за карактеристичниот машки проблем со косопад).
    Друго е кога сакаш веќе истите влакна (косата) да расте побрзо. :)

Од сите видови масла, маслиновото е на прво место за растење на косата. Може да се стави како маска, но и само да се втрие во коренот барем половина час пред миење. Сите масла имаат некое значење, но маслиновото е бр. 1 за растење.
    Користење на Пантенол, АД капки и Б витамини исто помага.
    И другите средства, дома направени, многу помагаат. Купечките се повеќе рекламен трик и чиста хемикалија.
    Редовното потстрижување на косата е неизбежно. Се чудам кога некоја рече дека не е шишана 7-8 месеци. :o А, сака косата да и расте?? :D
    Пеглањето е смрт за косата. Што сакаш ставај и`, се` додека ја пеглаш косата ќе расте преминимално.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Се согласувам со girl.23 за маслиновото. Косата ми беше ко вуница расплетена од што ми беше премногу сува и пеглата. Ја скратив неколку cm (мислам дека е неопходно доколку претходно имате премногу оштетена коса да не ја ишишате, нема да расте што и да и ставите), почнав со редовна нега со чичково и маслиново и си го масирам сега скалпот. И од двете сум презадоволна, сега косата ми е ко нова и ми е мека и почнува да расте! Шампон со со комбинација Б витамини пробав, но ми ствара првут и многу крута ми ја прави, а како што ми е фарбана ич не ми одговара. Значи заклучок - шишајте оштетеното, масла, масажа на скалпот и помалку стилизирање на косата со пегла и фен! Среќно :D

4. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Јас имав пивски квасец ни нокти ми растеа а апетит ич и косата ми остана мала :lol: :lol: и престанав да пијам ич не ми деловаше и ја имав оставено природно да расте ама има 1 год ја имам скратено три прсти е порастена ;( сега имам купено ампули Б12 и Б6 така мислам се.. во шампон се редат и од ампулите за 1 месец ми порасна 2 прсти :D :D :D

5. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.346
    Допаѓања:
    2.611
    По колку ампули стави во шампонот? :)

6. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    ја па имам едно сосема чудно искуство , косата многу брзо ми се мрси и од како почнав да ја мијам секој ден ем ми е поздрава ем ми расте како луда а и што е најбитно немам распукани врвови како порано :)

7. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    колку чинат ампуливе и Б6 ? или ампуливе содржат и Б6 ? :D

8. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Пред некој ден купив ваков масажер за скалпот. По интернет прочитав дека го поттикнува растот на косата, а плус многу пријатно делува на скалпот :)

Прикачени фајлови:

9. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    од кај го купи и колкава му е цената

10. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Вакви масажери сум видела единствено во Jumbo и не беа многу скапи ама не се сеќавам точно која цена беа.

11. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    120 денари се

12. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
  13. aleks0803

aleks0803 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ve molam kazete mi koja e taa apteka vo skopje kade mozam da go najdam konjski sampon.Mnogu vi blagodaram :D

14. aleks0803

aleks0803 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ВЕ МОЛАМ КАЖЕТЕ МИ ВО КОЈА АПТЕКА ВО СКОПЈЕ ГО ИМА КОЊСКИ ШАМПОН.МНОГУ ВИ БЛАГОДАРАМ

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    па незнам до некое време не го имасе кај нас...а сега не знам............... разпрасајсе во аптеките ако си од скопје и писи за ефект цена и се-поз

16. mare94

mare94 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    ке може ли да ми каже некој што ги користел Мерц Специјални Дражеи витамините дали забележал некакви резултати?сакам да ги купим па да ве прашам-немој да ги фрлам парите за џабе..

17. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Јас ги пиев некое време и почнаа нови влакна да ми растат и тоа многу. Ми се згусна косата ептен. Пијам сега пивски квасец, ама Мерц се најдобри според мене. :)

18. My.Cloud

My.Cloud Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    62
    Не ја шишај :P

На shururup му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880

20. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Па мислам дека 2-3 месеци ги пиев и за брзо време почнаа нови влакна да ми растат. Така на мене делуваа, секој организам е различен. Пример, јас со сестра ми заедно ги пиев, а кај неа немаше такви резултати, така да .. :) Пробај па ке видиш! Среќно ;)