Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Oколу 500 денари.Јас го купив 510.

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  2. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Алпецин е наменет само за машки, се препознава по карактеристичниот машки мирис (што не значи дека е штетно да го користат и женски).
    Од истиот производител има колекција за женски (во зелена амбалажа е, не ми текнува на името).
    Конкретно Алпецинот е против опаѓање на косата и растење на нови влакна (за карактеристичниот машки проблем со косопад).
    Друго е кога сакаш веќе истите влакна (косата) да расте побрзо. :)

Од сите видови масла, маслиновото е на прво место за растење на косата. Може да се стави како маска, но и само да се втрие во коренот барем половина час пред миење. Сите масла имаат некое значење, но маслиновото е бр. 1 за растење.
    Користење на Пантенол, АД капки и Б витамини исто помага.
    И другите средства, дома направени, многу помагаат. Купечките се повеќе рекламен трик и чиста хемикалија.
    Редовното потстрижување на косата е неизбежно. Се чудам кога некоја рече дека не е шишана 7-8 месеци. :o А, сака косата да и расте?? :D
    Пеглањето е смрт за косата. Што сакаш ставај и`, се` додека ја пеглаш косата ќе расте преминимално.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Се согласувам со girl.23 за маслиновото. Косата ми беше ко вуница расплетена од што ми беше премногу сува и пеглата. Ја скратив неколку cm (мислам дека е неопходно доколку претходно имате премногу оштетена коса да не ја ишишате, нема да расте што и да и ставите), почнав со редовна нега со чичково и маслиново и си го масирам сега скалпот. И од двете сум презадоволна, сега косата ми е ко нова и ми е мека и почнува да расте! Шампон со со комбинација Б витамини пробав, но ми ствара првут и многу крута ми ја прави, а како што ми е фарбана ич не ми одговара. Значи заклучок - шишајте оштетеното, масла, масажа на скалпот и помалку стилизирање на косата со пегла и фен! Среќно :D

4. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Јас имав пивски квасец ни нокти ми растеа а апетит ич и косата ми остана мала :lol: :lol: и престанав да пијам ич не ми деловаше и ја имав оставено природно да расте ама има 1 год ја имам скратено три прсти е порастена ;( сега имам купено ампули Б12 и Б6 така мислам се.. во шампон се редат и од ампулите за 1 месец ми порасна 2 прсти :D :D :D

5. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    2.648
    По колку ампули стави во шампонот? :)

6. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.666
    ја па имам едно сосема чудно искуство , косата многу брзо ми се мрси и од како почнав да ја мијам секој ден ем ми е поздрава ем ми расте како луда а и што е најбитно немам распукани врвови како порано :)

7. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    колку чинат ампуливе и Б6 ? или ампуливе содржат и Б6 ? :D

8. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Пред некој ден купив ваков масажер за скалпот. По интернет прочитав дека го поттикнува растот на косата, а плус многу пријатно делува на скалпот :)

Прикачени фајлови:

9. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.666
    од кај го купи и колкава му е цената

10. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Вакви масажери сум видела единствено во Jumbo и не беа многу скапи ама не се сеќавам точно која цена беа.

11. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    120 денари се

12. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.666
  13. aleks0803

aleks0803 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ve molam kazete mi koja e taa apteka vo skopje kade mozam da go najdam konjski sampon.Mnogu vi blagodaram :D

14. aleks0803

aleks0803 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ВЕ МОЛАМ КАЖЕТЕ МИ ВО КОЈА АПТЕКА ВО СКОПЈЕ ГО ИМА КОЊСКИ ШАМПОН.МНОГУ ВИ БЛАГОДАРАМ

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    па незнам до некое време не го имасе кај нас...а сега не знам............... разпрасајсе во аптеките ако си од скопје и писи за ефект цена и се-поз

16. mare94

mare94 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    ке може ли да ми каже некој што ги користел Мерц Специјални Дражеи витамините дали забележал некакви резултати?сакам да ги купим па да ве прашам-немој да ги фрлам парите за џабе..

17. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Јас ги пиев некое време и почнаа нови влакна да ми растат и тоа многу. Ми се згусна косата ептен. Пијам сега пивски квасец, ама Мерц се најдобри според мене. :)

18. My.Cloud

My.Cloud Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    62
    Не ја шишај :P

На shururup му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882

20. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Па мислам дека 2-3 месеци ги пиев и за брзо време почнаа нови влакна да ми растат. Така на мене делуваа, секој организам е различен. Пример, јас со сестра ми заедно ги пиев, а кај неа немаше такви резултати, така да .. :) Пробај па ке видиш! Среќно ;)