Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880

2. 111MAR111

111MAR111 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ne ja peglajte kosata ne koristete preparati koi navodno ja stitat a naprotiv ja gorat i ostetuvaat kosata izmietea kosata so sampon od kopriva i taa ke bide sjajna i ke raste pravilno

3. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Јас си почнав со ланскиот третман кој, не знам од кои причини го прекинав |( , а имаше резултати. Врвовите си ги мачкам со бадемово масло, а коренот со чичково, ги оставам да стојат 1 саат минимум, и потоа косата си ја мијам со незаменливиот шампон од бреза на Илирија. Понекогаш употребувам и регенератор глис за суви врвови, онај во темно розево пакување, ама некако не ми е по ќеф.

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Јас плачам за шишање, ми изгуби форма косава, ама се оптеретив со тоа табелата на Старфиш и сега ќе чекам до 20 март да се шишам, шта чеш, морам да се проба нешто ново!
    Инаку расте со по малку шишање на секои 3 месеци.
    И расте повеќе летно и пролетно време!
    И другарка ми има еден шампон од грчка го зема 30 евра, демек расте побрзо косата, џабе!
    Природно си е природно!

На shururup му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MariaWaldorf

MariaWaldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
  6. MariaWaldorf

MariaWaldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
  7. Arika

Arika Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13
    Решение за опаѓањето на косата и слабеење на влакното, а веќе сте ги пробале сите шампони и ампули и не ви помагаат, посетете го Вашиот гинеколог. Се вели дека полицистични јајници може да предизвикаат растење на влакна, но исто толку големи се шансите и да ви опаѓа косата бидејќи се лачи некој машки хормон. ..Јас пробав се од Алпецин, до Б12 ампули, витамини, рицинусови масла, маска од мајонез, нефенирање, не носење во репче значи веќе 1 година ја третирам косата максимално, но никаков резултат. Бев на преглед редовен и читав многу за полицистични јајници, па проверете. Не е ништо страшно, но добро е да се знае, барем за оние кои веќе се полудени од статусот на нивната коса . убав викенд :)

8. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Имам слушнато и за Бекомплекс апче да го издробиш и заедно со шампонот така да ја миеш косата :)

9. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    Ги купив и јас овие ампули, но незнам како да ги користам .Гледам ми дадоа и раствор ампули за да се растоврат ампулите бевиплекс. Како ги користите:ги растарате со тој растов што ви го дадоа кога ги купивте ампулите или само таа ампула каде што е бевиплексот (како во вид на прав е) ја истурате во шампонот.

10. crazy.butterfly

crazy.butterfly Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Женски денес случајно во тинекс видов шампон од бреза 87 денари,опаковката не изгледа баш убаво,личи како оние ефтини шампони ама е специјално за брз раст на коса .На природна база е .Мислам дека вреди да се проба. :rofl:

11. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    може некој што го користел алпецин ц1 шампонот да ми каже дали мора секојдневно да го користиш....и дали кај вас прави пена кога се мие косата :worried:

12. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не мора, јас го користев како и секој друг шампон на 2-3-4 дена. Инаку на почетокот не прави пена ама после извесно време триење создава пена и со малку ставен шампон, не толку како други шампони но сепак се прави пена.

13. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339

колку време треба да помине за да се забележи дека ти растат нови влакненца

14. miss.ella

miss.ella Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    алпецинот никако секој ден, многу е јак.
    дури можеш едно миење него а наредното со некој поблаг па пак него и така да ги менуваш, ке имаш ефект и вака.

15. steal

steal Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    26
    vo aptekite mozete pivski kvasec da najdete

16. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    :D Баш денес си размислував колку ми растеше косата во должина со Алпецинот, а колку без него. И сега дека има неколку месеци откако не го користам не можам баш точно да прецизирам ама бидејќи се фарбам ,после 7-10 дена со Алпецинот веќе приметував подраснување од коренот. За разлика од тогаш сега мислам дека минимум 15тина дена поминуваат за да пркне.
    И споредбено сега за 2 месеци имам нецели 2cm израснат корен, а со шампонот претходно за исто време добивав 2-3cm 8)
    Е сега нови влакненца се друга ствар, мене доста ми паѓаше косата еден период пред да го користам Алпецинот. Тогаш ми се проретчи, почна да ме заплашува и фризерот ми алармираше дека косава ми забегала...ама Алпецниов ја оправи ситуацијата. Престана да паѓа, па после 6-7 месеци континуирано користење без други додатни препарати веќе приметив дека косата ми се враќа на претходната нормала и посебно кај патецот имаше многу нови влакненца што штрчеа нагоре (како на панкерче :) )
    Сега косата ми е одлична да не ја подречам :rofl:

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    на една моја другарка и помогна...маслиново и рицинусово и сампон бреза со ампули..стварно и помогна...сега и јас си користам маслиново и рицинусово масло :D

18. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Ме интересира и мене за ова бевиплексот. Помош феминки :|

19. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Девојки, користи некоја рибино масло ( во течност) за побрз раст на косата?
    Има ефекти?

20. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528

Има некој искуство со шампонов?