Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Dinamickid

Dinamickid Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    27
    СО БРИТФА ...избричете си ги главите и дупло побрзо ќе ви расте косата,по мене знам јас така се праам ама јас сум машко,ретко кое девојче би сакало и би можело да биде „Скинерка“ ... :)
    Јас искрено не трпам коса..над 10 сантима..секој 5 минути како некој во мозокот да ми вика „ИЗМИЈ ЈА ГЛАВНАТА“ и по 5 минути пак !! хахахах не ја трпам ми се мрси многу секоја чест како издржувате девојките

На Jordanovska-K и Springy им се допаѓа ова.
  2. AneleVarela

AneleVarela Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Не се зафркнувај да пиеш пивски квасец затоа што пивскиот квасец многу дебелее! Оди во било која аптека и купи си Фолна киселина апчиња (јас ги користам оние на реплек од 5 mg) и пиј секој ден по едно апче наутро.Резултати гарантирани! ;) Или земи си апчиња кои содржат повеќе видови на витамини B. Затоа што фолната киселина е всушност витаминот B9. :) Со среќа...

3. i-am-who-i-am

i-am-who-i-am Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    17
    Јас и така сум си слабичка па не ми е проблем пивскиот квасец.Пијам пивски квасец и некои си Б витамин што ми ги препорачаа за најдобри во аптека и сум презадоволна.ги пијам скоро месец и пол и сите што ќе ме видат ми викаат дека премногу ми е порасната косата.и не само што ми е порасната туку и многу бујна и мека ми е сега. :)

4. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Кажи ми колку пати на ден пиеш пивски квасец и Б-витамин?

5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    дали некој го има користено алпецинот шампон еден од најефикасните шампони од други искуства имам слушано дека е исто така го поттикнува растот на косата читав на нет дали некој го има користено и по која цена го најде?инаку овие бабини деветини без навреда пивски квасеци ова она за мене се жива глупост и само во фантазиите наши се поттикнува растот на косата најдобро искуство сум имала со фитовал шампонот друго ништо но алпецинот бил уште подобар....

6. i-am-who-i-am

i-am-who-i-am Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    17
    Пивски квасец 3 пати на ден а Б витамин 2 пати :)

7. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А кои Б витамини ги пиеш?

8. linuska

linuska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    0

Ме интересира во рок од еден месец колку ти порасна косата, затоа што нели во едно пакување на Фолна киселина апчиња има 30 апчиња кои можат да се користат точно еден месец?

9. FeminkaDoKraj

FeminkaDoKraj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    49
    колку ќе ви помогне ова што ќе го напишам незнам....и ако го има некој ова истово напишано извинете :D :) имам некаде прочитано дека за побрз раст на косата било кокосовото млеко.....незнам каде би можело да се купи...проверете си по аптеки....ај хоуп и хелпт а литл бит :D :) :D :) ;)

10. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Јас пијам Б комплекс,се важи или ???

11. Beaty

Beaty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
    Го користам шампонот алпецин веќе подолго време. Јас го користам с1 што е за осетлив скалп на база на кофеин,дерматолог ми го препиша. Инаку мислам дека алпецин е повеќе против опаѓање отколку за растење на косата. Немам забележано побрзо да ми расте само помалку ми опаѓа.Го има во космо тинекс околу 500ден. Јас го купив пред 1 месец 490 беше.

12. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Има и алпецин кој е посебен за забрзување на растот на косата.Провери во еуро фарм,мислам дека таму е нешто поефтин.

13. OnlyGirl1

OnlyGirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    9
    A има ли некаков ефект од шампонот? сепак 500 денари да фрлам за ништо...... :?:

14. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    во мојот шампон си ставив ампули б-комплекс, скоро две недели го користам гледам коренчево малце ми пркнало, арно ама имам и првут а досега не сум има проблеми со тоа, совет, да си продолжам со стариот шампон што досега го користев, или да земам некој за првут специјално што е ?

15. Keryy

Keryy Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    девојки има ли некоја од вас користено шампон за побрз раст на косата од Doctor's?

16. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    4.579
    Само масло од рицинус му е лекот

17. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Е жими се ќе се убијам!!!
    ПРЕд малце се вратив од фризер и косата ми е до под брадата, што ми ли требаше ова сега незнам...а и гасто ми е така да не седи на место на крајот ми шпрчи бидејќи ми е равно стрижано.Дајде некое чаре ви се молам . Пијам б-комплекс и дали би можело тоа да помогне некако а? :?:
    СТварно ми иде дома да си се затворам и нигде да не излегувам.

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    рицинусово масло пред миејне косата..сампон фитовал золт или сампон илирија бреза или коприва со ампули...помага...

19. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас по препорака од една феминка горе почнав да користам Херба шампон од бреза со три бевиплекс. Многу ми помогна, ем ми е погуста ем поголема :)

20. hubba.bubba

hubba.bubba Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    4
    а првут имаш?? мене ми се појави веројатно ампулите мн ми го сушат скалпот, и незнам што да правам, да го комбинирам со некој за првут што е или па да го прекинам скроз