Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Феминки мислите ако нон-стоп правам ваква плетенка како на сликата, но позатегната има шанси предниот дел од косата поспоро да ми расте?

2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    ^^
    Не. :)
    Некаде дури прочитав дека фатената коса побрзо расте, па според таа логика би требало дури и побрзо да расте. Макар што мене не ми се верува ни во ова.

Инаку, не ја стегај постојано вака, затоа што можно е да ти паднат и повеќе влакна од притисокот.
    Дозволи и на косата да се одмара.

3. lalala3

lalala3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Пијте Б-комплекс и Пивски квасец и косата и ноктите ке ви растат како луди од нив :D

4. barbiegirlll

barbiegirlll Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    19
    Нема врска овоа само да ти кажам јас имам пробано и шампони секакви имам користено ништо нема ефект срцка веруј ми секој има различно влакно на косата од шампоните за раст на косата постигнав само бебешките влакна да ми пораснат ко луди па дојдов до стеепен да ги шишам .....

5. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    858
    Јас пијам Б-комплекс и имам чувство дека само влакната на нозите и вегите ми растат.... па стварно се депилирам мн често, а косата иста си е :D

6. lalala3

lalala3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Мене или од Б-комплекост или од пивскиот квасец,ги пијам во исто време ств мн брзо ми расне косата,имам надградба порано ја носев по една година сега надградбата ми е израсната на 6 месеци како за година дена :D и треба да се шатирам на 4 месеци нели за да не ми гори косата ама имам толку мн голем корен сто грдо изгледа па морам на 2 месеца |(

7. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    и мене исто :lol:

8. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    782
    новиот шампон на лореал, црно-лилаково, јас го користам скоро 3 месеци и има видливи резултати ;)

9. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Дали некој знае да ми каже како се користи тоникот за поттикнување на растот на косата од Орифлејм?
    Ми стигна денес ама не пишува на него како се користи :(

10. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Прочитав на некој од форумите смеса за поттикнување на растот косата:

10 тина корени од коприви се варат се додека од водата не се добие густа смеса (ќе знаете дека корените се доволно сварени кога ќе ги допрете се распаѓаат). Ќе ја исцедите течноста и во едно стаклено шише/тегла ке ставите колку чај (течност)толку рицинусово масло, прво чајот потоа рицинусот. Го ставате шишето/теглата затворено на прозор да го пече сонце,стои така се додека рицинусот не почне да се меша со чајот односно да паѓа надолу.Кога се ке биде готово се мачка косата и темето со таа течност, се завиткува во пешкир и стои така во зависност колку време имате.

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    хм јас пак пиев пивски квасец и ништо од тоа ни коса ни нокти...
    за габе ги дадов 400денари за таблети...
    а сега да сум не ни пробувам да пијам никакви таблети,хм...па косата си расте нормално што и да се прави...
    само кај некои расте побрзо кај некои не..тоа е од самата личност...
    така да мислам пробајте без таблети,може некој шампон али не со таблети...

На malo-bebe му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    A дали прочита разултати и искуства од некој што ја пробал оваа смеса?

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Мојата коса предходниве недели ми беше стално во пундџа. И, ептен ми беше оштентена, тутки, ептен мал волумен, а ја си имам бујна коса. Потоа, еден ден се решив да ја ,,обновам'' косата. Ставив субрина, ја исчешлав, ги отплеткав тутките и тек после видов дека мојата коса ептен пораснала, што значи дека можда има врска она, ако ти е врзана косата побрзо расте...
    Ама секоја коса расте, дали побрзо или поспоро, сепак расте. Исто имам слушнато ако го скратиме метилот, повеќе ќе ни расте и поздрава ќе ни биде, и да се шишаме барем еднаш годишно, оти брзо растела косата, ако е обновена.
    Имам слушнато дека со пивски квасец растела косата и ноктите, ама никогаш немам пиено, Витамин Б, што значи дека дебелее, ама јас мислам дека најубаво е природно да си ја оставиме да си расте, ама да правиме се што е возможно да ја оддржуваме. :)

14. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    Стигнав до еден рецепт за растење на коса :)
    30 апчиња B-комплекс и 5 апчиња витамин C да се истолчат до прашкаста форма и сето тоа да се стави во шампон од бреза.Косата да се мие со шампонот вообичаено како што си ја миете дури не се потроши.Откако ќе се потроши да не се користи повторно :)
    Тоа е се...јас лично го немам користено и рецептава ми е од другарка дадена која го користела и вика дека е многу задоволна :)

15. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    а колкаво да е пакувањето на шампонот

16. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Девојката од форумот што ја имаше напишано оваа смеса имаше само пофални зборови - ем побрзо и растела косата ем поквалитетна и била. А вака привлечно ми изгледа - не е скап третманот (само 70 денари за рицинусово масло), а нема ни што да изгубиш. Јас деновиве планирам да ја направам смесава па ќе пишам за резултати.

17. sashka8

sashka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Јас имав долга коса, ама сакав промена и си ја скратив мн до ушите... и тоа кога ми здосади сакав одеднаш да ми порасне и пиев пивски квасец, како што прочитав на некои не им влијаело позитивно ама јас сум задоволна :D

18. annaitose26

annaitose26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    126
    luhje jas uste sto li ne sum probala .. ama nekako mn tesko .. i postojano imam rascvtani vrvovi .. minatata godina izdrzav duri CEL mesec da ne ja peglam kosata.. i na krajot pak imav rascvetani vrvovi... koristev isto taka B6 i B12 ampuli za v sampon , no ne mi pomognaa ... i se pomiriv so toa deka mojata kosa ne raste brgu :) :)

19. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
  20. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Сакам да ја пуштам косата, но штом ми потпорасне долуу прамените почнуваат да ми се раздвојуваат.Совет...