Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    за најбрз раст на коса е коњски шампон. за 2 недели расне коса до 10 цм па и повеќе. позз :)

2. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    А каде може да се најде, го има ли по маркетиве?

3. Leika

Leika Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    49

Ахахахх коњски шампон :rofl: јас прв пат слушам што нензачи дека го нема, еве еден домашен рецепт најлесен и барем најкорисен, земи си едно јајце и еден лимон, со мисер направи го пена и убаво нанеси го на коса и остај го 5 до 10 мин ... и убаво измиј ја со шампон, ова го имаше и на еден портал, покрај растењето го зајакнува влакното и го чисти скалпот ...

4. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    го има по аптеки и кошта околу 1000 ден- 1л позз

5. unknown

unknown Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    8
    loki.c9 ти го имаш пробано? и има некое име или е познат само како коњски шампон?

6. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Јас знам дека овој шампон го има во Србија и многу луѓе што го употребувале се жалат.

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Oд што се жалат? Дека не им расте косата колку што очекувале или нешто друго?

8. macigv

macigv Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    и јас имам чуено за овој коњски шампон но ми имаат кажано дека бил многу јак и требало да се бањаш со ракавици и да не ти капнеод шампонот на тело пошто растеле влакна. сега колку е точно незнам но и јас сакав да го купам ама сега навистина се двоумам.
    ако некој го има пробано и знае дека не е така нека пише пошто сакам да го земам ама ми е страв. позз

9. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    И јас имам слушнато дека коњнскиот шампон многу помага, но ако викате дека е многу јак може да штети и на дебелината на влакното.

10. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    девојки сега читав за шампонов и никаде не видов полакиод истиот....искрено да ви кажам јас доколку го најдам ќе го купам и ќе пробам бидејќи од фарбање мислам дека останав без коса поздрави

11. macigv

macigv Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    не, не мислев дека може да му штети на дебелината на влакното туку дека од него може да пораснат влакна и на рацете и на телото и да станеш обраснат со влакна. јас така имам чуено сега што е точно незнам.

12. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    ваков шампон :) едно пакување има

Прикачени фајлови:

• 635-Ilirij.jpg
      635-Ilirij.jpg
      Големина на фајлот:
      17,2 KB
      Прегледи:
      444
  13. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    А овој рецептот со шампон од коприва, капки АД, Б-комплекс, и пантанол во шишнце.. Ќе може ли пантанол таблетки?? Татко ми купил за него, за грло се тие мислам. Па ако може да си сронам во шампон. М? Што велите вие?? :?:

14. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.346
    Не ти треба таков ,тој е калциум пантотенат.
    Ти треба течен пантенол , го има во Зегин за една стотка.

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    во шампонот од илирија што е бреза или коприва,најдобро ви е да ставите ампули со б6 витамин..околу 5 ил 5 ампули...
    па со ова мозеш и капки од коприва да си земаш....вака имаше ефект кај мојата братучеда бидејки користеше околу 3 месеци и навистина имаше разилка на косата..

16. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    јас соединувам 4 копривни шампони од илирија и додавам едно шишенце пантенол и по две ампули б1, б6 и б12

17. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    најубаво е дирекно на коренот да се стави ампули Б6,Б12,и витамин Ц после секое миење,не се скапи околу 12денари ампула првите 20 дена сите заедно после комбинација еднаш Б6,еднаш Б12 и така,инаце многу добри се и мерц апцинјата ама од нив ке ви растат побргу и веги,надусници и сл.

18. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Од мерц зајакнуваат сите влакна сум ги пиела и приметив и дека по рацете ми станаа поцврсти -.-'
    Ааа ти имаш резултати од овие ампули што ги ставаш? Ја се пробав уште тоа не сум пробала..
    Косата си расте се приметува по израстокот за една нијанса посветол ама каква ми е јака и кадрава.. тешко оди тоа растење во должината амаан веќе -.-

19. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    И јас имам пробано се и сешто од бабини деветини до скапи препарати,ама ова е стварно супер ке си ги ставам на корен 2-3 минути масажа и готово,јас осетив дека побрзо ми расте а на сетрами ептен и се погоди ова,мене не ми се верува колку брзо и расте....

На Teresa94 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Па ти нема да се мачкаш по телото со шампонот :^) . Само косата ќе си ја миеш.