Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. smoki23

smoki23 Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Дали некој знае каде може да се набави коњскиот шампон. Точно каде го има. Јас сум од Штип денес се отепав по аптеките никаде го немаше.
    Фала однапред.

2. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    незнам за во Штип, во Куманово го има 1л - 1000 ден, малку е скап но ефикасен

3. lauras

lauras Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    3
    А дали може некој да стави слика од коњскиот шампон за да знаеме што точно да бараме ;) И дали некој го испробал,и колку пари е,и дали има ефект? :*

4. whiteflower

whiteflower Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    кај го има во Куманово, ако можеш да ми кажеш,благодарам однапред :)

5. smoki23

smoki23 Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Те молам пиѓи точно како с евика аптеката или што и да е и каде се наоѓа за да го нарачаме. Фала :)

6. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Ќе сака ли некој да ми објасни повеќе околу ампулите? :$ Пошто јас досега немам користено. Една ампула е 12 денари така..? И сите тие заедно се мешаат Б6 Б12 витамин ц и се ставаат на скалпот?.. Нешто не ми е многу јасно околу ова а сакам да пробам.. :\

7. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    значи цената во зегин е околу 12денари незнам точно,земи Б6 и Б12 витамин ц немора....и сеа откако ке ја измиеш косата ги кршиш ампулите и капка по капка ги ставаш на темето,прво едната па другата сеа неморас толку рамномерно ти кај стаиш стаиш после со масирање тоа сегде ке си прими ,и тоа после 2-3минути масирање си продолжуваш со сушење на коста...

На Teresa94 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.346
    Мислам дека поефикасна варијанта ти е да го пробаш рецептот со шампон со коприва и ампули , објаснето е се на претходните неколку страни.

На Teresa94 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
    Ваква сакаам!!!

Прикачени фајлови:

10. belluci

belluci Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    12
    Fitoval наефикасен досеа што го имам користено

11. CosmoGirl

CosmoGirl Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Пробај користи го шампонот Herba (на Алкалоид) од коприва. Јас веќе долго време го користам и не знам дали е до мојата коса или до шампонот, ама и јас се имам приметено, а и други ми имаат кажано, дека брзо ми расте косата. Пробај користи си го регуларно, па може ќе се изненадиш и ти после месец дена колку ти има пораснато :) Поздрав :)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BlackAntoanette

BlackAntoanette Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    5
    јас пијам витамин б... и откако почнав, приметливо е дека косата побрзо ми расте...

13. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    да од витамин Б косата расте,но и се здебелува :!: Се отвара апетит од Витамин Б :!:

14. BlackAntoanette

BlackAntoanette Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    5
    немора да значи.... јас откако почнав да го пијам, дури и ослабев... хаха

15. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не се дебелее од витамини, точно е дека кај некој ствара поголем апетит и на тие што немаат апетит им препорачуваат да земаат повеќе б - витамини ама тоа не значи дека треба да се удри на јадење мрсна и калорична храна. Кој ќе го сфати тоа така нормално дека ќе се здебели ама не од витаминот Б туку од неконтролирана исхрана.
    Витамините во препорачани дози се супер за целиот организам ама не претерувајте зошто од предозирање се предизвикуваат други компликации.

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Прочитав дека пантенолот ви го сушел скалпот и некаде за прв пат иницирал појава на првут.
    Симтомиве се појавиле зашто сте претерале во дозирањето. Се што е претерано не чини. :!:
    Едно шишенце на Пантенол е 100 мл, или колку половина од брезовиот шампон што го користите. Сте го ставале цело, што е претерано, па си има нус-појави. 4-5 мл на пантенол раствор во шампон од 230 мл (колку што е брезовиот на Илирија) е повеќе од доволно.
    Пробајте вака, додадете 2-3 ампули Бевиплекс и задоволете ја желбата да направете нешто за растот на вашата коса. Резултати никој не ви гарантира. :D

17. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Мене пантенолот не ми направи првут. Но, една другарка се пожали дека многу првут и се појавил. Откако прекинала со употреба и првутот се повлекол. :)

Иначе, на лето побрзо расти косата. :inlove:

18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Се зависи до влакното,јас го користам и не гледам да ми се појавило првут.
    Мене почна да ми покажува резултати од ампулите од Евелин,од Рецептот и фитовал шампон,престанав да ја пеглам.Значи има околу месец ипол како ја немам пеглано косата и ја врзувам секогаш.
    Од последното што го кажав гледам дека и други се фалат за добри резултати.

19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Мене од Бреза шампонот многу брзо ми порасна ништо не ве коста ако пробате :)

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    да се користи квалитетен шампон и нека третирајте косата ова лето воопшто оставетеја да дише неколку месеци и ќе видите колку ќе ви порасне не треба да се третира посебно на силно сонце и пеглање фенирање виткање смрт за косата јас цело лето не ја чепкам ;)

На shururup му/ѝ се допаѓа ова.