Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.907
    Допаѓања:
    11.455
    Девојки на вас што ви расте косата побргу со шампонот од коприва и б витамини, за еден месец колку ви порасна отприлика ?

2. smoki23

smoki23 Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
  3. lauras

lauras Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    3
    :?:

4. nicenicegirl

nicenicegirl Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    Јас користам шампон од бреза и секое второ капење ставам ампула во ракааата кога ке го турам шампонот , ампула Б6 10 денари е , и за 2 месеци се виде одма резултат кркмите ми пораснаа до брадата :)

5. zajace17

zajace17 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ke moze li da kazete vo koja apteka vo Kumanovo go ima konjskiot sampon.itno mi... :sweat:

6. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490

Ампула б6? 10 ден??? :О
    А од во аптека ли ја набавуваш? А како ја нанесуваш на косата? :)

7. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    И има ли резулатати?? :?:
    Па вака сакам да направам: да сварам чај од коприва( живеам во таков предел каде што копривата ја има во изобилие) и да му ставам неколку капки пантанол и да се прскам со него. Што велите вие на таа моја идеја? :^)

8. nicenicegirl

Се зачлени на:
    29 април 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    Just be You, ампулата ја има во секоја аптека и чини 10денари, бе шест се вика како витаминот, кога ке се капиш на второто миење, ставање на шампон ке туриш во раката шампон и ке ја ставиш ампулата и ке се го ставиш шампонот нормално, а ако имаш кратка коса тогаш половина ампула :)

9. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Е неможам повеќе ќе полудам. Си ја мразам должината на косава! Дефинитивно! Имам прекрасно влакно цврсто, густа коса. Ама пуста глава наместо вршките само да си ги фатев јас не рамна ќе сум ја правела е нека ми е. Еден месец веќе одкако се исшишав а едвај 1 цм ми има пораснато! ЌЕ полудам ми иде да ја искубам и ќелава да си одам. Би ја носела врзана за да не ја гледам ама ушите ми се грозни! А 500 да лупнам за вакви шампони не ми е сигурно и сигурно после има да скапам од мака! Ќе почнам секој ден да се наливам со чај од коприва че се мијам со него ќе си го направам шампонот смао побрзо да ми порасне! ДО градите да ми порасне не барам ништо повеќе, само едно 7-8 цм. Дајте чаре си умирам од мака...
    Инаку косата ми е онаму ја што завршуваат рамењата околу 2-3 цм подолу. И душа ми се кине кога ќе видам некои убави локнички негде до градите. Уфффф!!! Ми се плаче ненормално!
    П.С. Немојте да мислите дека скренувам, во ПМС сум :)

10. nicenicegirl

Се зачлени на:
    29 април 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    прочитај мојот коментар за ампулата бе шест купи ја делува пробано :)

11. Minnie89

Minnie89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    Девојки јас почнав пред некое време да го користам од лореал елсев шампонот што е за слаба коса со тенденција да опаѓа,содржи и некоја состојка аргинин и на рекламата викаат дека е таа клучна за раст на косата,јас го користам веќе месец-два и забележувам резултати,мојата коса мн мн споро расте ама сега навистина забележувам резултати,ќе продолжам да си го користам шампонов и понатака и се надевам на уште подобри резултати,а за да засилам ќе си купам и од ампуливе па се надевам дека ќе израсне како што треба

12. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Чајот од коренот на копривата е многу подобар од обичниот чај што се продава. Еднаш кога ја прскав со чај од коренот од коприва ми ја ојакна косата многу и растеше побрзо не опаѓаше а од овој обичниот нема толку ојачување на коренот колку со оној од коренот на копривата што е. Сепак и оваа е поздрава коприва ние ја береме од чисто место а тие којзнае од кај ја нашле. Можеш да ставиш пантенол зошто да не а јас мислам дека и подобро ќе биде да додадеш б6 ампула :).

13. Wiliams

Wiliams Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    12
    Јас си купив бебешки шампон на Becutan во него ставив витамини ампули б1 б6 и б12 дупли дози значи по две, почнав да ја мијам почесто и го масирам скалпот кога се бањам но не го масирам со ноктите туку со мекото на врвот на прстите како го викаат тоа место мислам јаболчиња. Така праам за да не ја направам груба кожата со ноктите и да не ми излезе првут, вака се масирам исто ко да се масирам на грб помага многу при циркулација која е многу потребна. Друго што правам прочитав некаде дека од многу жешко пукаат врвовите на косата и се оштетува, па кога се бањам гледам да не биде со ептен жешка вода туку нормална колку да ми биде топличко. Е сеа од кога ке ставам шампон и го измијам ставам и субрина но само на врвовите, ја оставам околу три минути и после се мијам со ладна вода ама само врвовите да не допре ладната вода до коренот-скалпот оти одма ке се разболам а и не е здраво. Значи косата неможе да поднесе многу жешко затоа и после бањање не ја фенирам ја оставам сама да се исуши и гледам да не ја пеглам имам тенко влакно.
    Ете тие се моите ритуали откако ја скратив само на овој начин ја потикнувам да расте побрзо а влијае многу и исхраната. Со ампуливе и целата нега за месец дена порасна многу има резултати и ќе си продолжам со истата нега долга или кратка си најдов супер начин како да си ја пазам косата ;)

14. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    А може ли наместо ампула б6 јас витамин б6 обичен апче што е да го растворам во малку вода.. Нели исто ќе е?

15. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Ајде и јас да ви кажам што функцонира кај мене. Пред секое второ миење на косата го масирам скалпот со кокосово масло и го оставам да ми отстои околу 30 мин. После најнормално, се мијам со шампон 2 пати, со години го користам плавиот на Advance techniques на Авон, ма да и Orzene го користев некое време, ама пак се вратив на овој поубав ми е, а и тоа ми е добитната комбинација ;) Пробајте, не е комплицирано а ниту скапо. Најефтино масло од кокос има во Стокомак, 32 денари е. Смешка е ценава :D

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  16. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Б-комплекс барем малку помага ? :wasntme:
    Иако мислам дека брзо ми расти косата. Лани се истрижав почетокот на јуни и катастрофа ми ја напрај косата :o Ми ја скрати многу повеќе од колку шо очекував. Ете иди јуни пак,а цела година ја немам скратено косата и да не ја почудам нема метил оти не користам ни фен ни пегла, само понекогаш фигаро.
    Сега ми е многу подолга од каква шо ми беше лани пред да ја истрижам. Па, кога ќе размислам можи требаше повеќе да ми ја скрати за подолга да ми расти

17. Wiliams

Wiliams Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    12
    Па ваљда би требало пробај, ќе видиш резултати во првите 15 дена. Ја се навикнав на ампулите за коса и перлите за лице и на моите ритуали. Косата побрзо ми расте а лицето си ги има потребните витамини за обновување на кожата :)

На Teresa94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Е затоа мене ми е пак сува и малку оштетена иако ја пеглам еднаш во 2 месеци, ама се капам со жешка вода :( Така сум навикната.
    Ќе пробам од сега косата посебно да ја мијам, со поладна вода.

19. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Многу ги фалат тие ампули б6 и б12 јас една земав и ја ставив во шампон. Сега ќе купам б6 и б12 и ќе ги втријам на скалпот после капење како што ми кажа Ademona само ако можам да ги купам да не ми се качуваат на глава овие аптекаркиве и да не ме прават наркоманка или незнам што -.- :@ .

20. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Нема зашо аптекарките да те прават наркоманка или незнам шо ... Тие севитамини кога е некој нервозен или напнат претежно венски му се даваат овие б6 ... така да никој нема да те праи наркоман или ментален :)