1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. sweetly

sweetly Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    a kolku vreme gi koristis tie ampuli?..

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    ^^ Скоро два месеци, и косата е многу порасната. Само малку трпение, инаку има резултат 100% . :)

3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Леле, поминав низ речиси сите аптеки и никаде немаше амплули. Сите чудно ме гледаа кога барав. Може ли некој да ми каже како изгледаат? Како се употребуваат?

4. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    И Б1 и Б6 и Б12 се во проѕирни ампули. Б1 е со зелен натпис и е проѕирна течност, Б6 е со плав натпис и проѕирна течност, а Б12 е со црвен натпис и црвена течност. Ампулите Б1 ги купив по 22 денари, а Б6 и Б12 по 12 денари.
    Инаку во 400 милилитри шампон додај 2 ампули Б1, две ампули Б6 и две ампули Б12.

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.127
    Допаѓања:
    156.067
    Ти изгледа си им викала ампули за коса со б1,б12,б6...такво нешто не постои,затоа чудно те гледале,инаку нема шанси да немаат,може моментално да нема,инаку секогаш има по аптеките.
    Тоа се регуларни витамини како оние што ги пиеш,само што се во ампули како за инекции (најверојатно и за тоа се или за во инфузии)...такви ќе побараш.Витамин б во ампула побарај,ете девојките кажаа дека има и б витамини коктел,бивекс(или нешто така) мислам дека ми рекоа дека се викаат,па да не комплицираш од сите поединечно да купуваш.

6. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    фала ви многу :)

7. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    http://www.alkaloid.com.mk/content_pict ... iranje.jpg

8. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас си правам маска 1-2 пати неделно .Прочитав за неа во едно списание и сега за сега супер се покажа (ја користам веќе еден месец) .Потребни состојки се една лажица рицинусово масло, една лажичка јаболков оцет и една жолчка од јајце .Mаската се нанесува пред да се мие косата , се остава 2 часа да стои и потоа се нормално се мие косата.
    Jас потоа ја мијам со FITOVAL шампонот, црвениот и многу поубава ми е косата со повеќе сјај и доста се измазнети расцветаните врвови.Инаку пишуваше дека маската е наменета за забрзување на растот на косата . :)

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    ^^ Ќе ја пробам маската, само да те прашам да не мириса многу после тоа? :^) :)

10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Не бе нема јака миризба :) ќе ја измиеш убаво косата потоа и гајле немаш ;)

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.422
    Допаѓања:
    91.478
    Денес бев на фризер и ми кажаа квасец да се стави на косата, на коренот и да стои 2 до 3 часа и после да се измие. Планирам утре да пробам, па ќе видиме резултати. Купив од ампулите бевиплекс и ми рекоа дека е исто ко со квасец. Но ќе ставам и квасец и ќе се мијам со шампон во кој имам ставено такви ампули. Па пробајте :)

12. Alexxandra

Alexxandra Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    имам слушнато дека една главица кромид да се исечка на ситни парчиња и да се стави во шампонот и да отстои на суво место оклу 2 недели.
    исто така едно палкување б комплекс таблети се ставаат во шампонот и треба да остојат 20 дена ! инаку ова со кромидот мн мириса косата 2 дена ! |(

13. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Направив вака и одтогаш ми се лоши од самата помисла на кромид, бидејќи кога го извадов шампонот по 2 недели и го отворив ќе колабирав од ужасната миризба. Инаку, се измив еднаш со тој шампон и после тоа уште 3 пати нанесов шампон во кој немаше кромид и потоа не ми мирисаше косата, меѓутоа мене се ми мирисаше на кромид. :sweat:

14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    леле девојки луди сме бе :D :D , што се правиме за тој 1цм повеќе- кромид, масла, ампули леле леле :tmi: :D :rofl: Незнам дали машките се собираат и си даваат совети колку кромид да стават во шампонот?
    Луди сме бе, се пресмеав :rofl:

15. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    баш и јас сакав ова да го пишам. Што се нема да направи женско само за малку подолга коса. За друго и да не спомнам :) Во секој случај девојки, едно е јасно, дека без разлика што и како пробуваме, растот на косата зависи од вашиот метаболизам. Што сакаме може да ставаме, ама ако не се исхрануваме здраво и не живееме здраво џабе е сето тоа.

16. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Мене косата ми порасна 3цм за еден месец. Само што проблемот е што не знам баш од што ми порасна, бидејќи нема што не пробав :D
    Пијав таблети Б-комплекс цел месец по 3 во денот, пијав чај од коприва по пола литар дневно, а косата ја мијав со обичен шампон (вош енд гоу), регенератор за да не ми се оштетува косата и Gliss жолтиот што е за расцветани врвови, бидејќи имам тенка коса и џабе ќе ми биде долга ако е оштетена. Само да се пофалам дека не ми е ни малку оштетена, меѓутоа не ја пеглам и кога ја сушам на најладно го пуштам фенот.
    Само да напоменам ако некој не знае, мрсната коса не расти брзо, па затоа гледајте да ја миете почесто.

17. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    60
    ^^ што сторе бе :lol: :o

18. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Eх со таа коса ги скренав сите околу мене хахахаха :rofl:

19. TanYa

TanYa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Ќе го пробам тоа со квасецот фала :*

20. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Jas imam slusnato za samponot FITOVAL-od nego "demek" pobrzo rastela kosata ako nekoj ima probano neka pisi dali ima nekoe dejstvo....pozzz :hai: