Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. 1-Lady-in-red

1-Lady-in-red Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    44
    Девојки подолго време ја читам темата и јас од утре сакам да пробам со нешто, најпривлечна ми е копривата па си мислам дали да сварам коприва и да ја прскам после миење косата и во шишенцето да додадам аплула б6?
    Ајде искусни што мислите за предлогот? :wasntme: :P

2. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    И јас со мајка ми разговарав за ова, таа ми рече ако ја прскам нон стоп фризурата ќе ми стане метла, и онака ми е метла едвај ја скротувам и густа ми е, кратка, абе габичка!
    Еден појак чај од коприва, после бањање со него исплави ја косата , а ако имаш листови од орев во и него стави го во чајот, но под услов да имаш кафеава коса.
    За мене тоа не е проблем во, нашиот крај овие две растенија ги има во изобилие па само ќе и кажам на баба ми да ми набере и така цело плакарче ни е со коприви, сушени. :lol:
    Инаку ако се пие чај од коприва тоа помага за време на менструација, за таа да не биде обилна, а и ако се пие косата побрзо расте. Знам по мајка ми, таа пиеше коприва ради менструацијата. Воопшто не сака долга коса но од чајот што го пиеше ( читај се налеваше со него и самата незнае колку испила) косата и порасна . Инаку мене чајот од коприва ми е многу вкусен кога е јако направен со лажичка мед. И веќе секој ден почнав по една шоља да пијам па за месец-два ќе видиме разултати. Ајде барем ако не за косата, белким нема да имам обилна менструација :)

3. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Исто така сум слушнала за чајот од коприва дека бил многу добар против алергии. Само што мене ми е повкусен овој купениот чај а не оној од наберени коприви некако многу е јак.

4. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Тоа за пивскиот квасец се шпекулации ... Не го отвараат апетитот ...
    Јас си земав бекутан шампон и си купив ампули од аптека ... б1 б6 и б12 по 2 и си ги ставив внатре ... сега ке видиме шо ќе биде ама витамините се добри така да се надевам на добар резултат

5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Јас за копривата имам читано дека е добра за мрсна коса, така да, ете ви уште еден плус, ако имате и таков проблем.
    Иначе мене па косава експресно ми расте, шишкиве на две недели треба да ги кратам, па само ги завлечувам на страна со шнола |(

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Аа што мислите вие што е подобро дали ампулите да ги ставам во шампон или после миење на скалпот да ги втријам секоја недела?. Мислам по ефикасни ќе се на скалпот зошто витаминот ќе стои ден два додека не ја измијам пак а вака во шампонот 5-10 минути.

7. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Сите знаеме дека доколку косата се мие секој ден , расте побрзо. Ама тоа носи , како да ги наречам, т.н лоши дејства, се губи убавината на скалпот, се мрси косата побрзо и малку повеќе опаѓа косата. Мислам дека сите експерименти кои се прават , со чаеви, со шампони, се само имагинации и фантазии..

8. zajace17

zajace17 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Devojki dali e dobro kosata da se pegla ili toa e uste eden faktor koj go narusuvat nejzinoto rastenje? :( :o

9. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Општо е познато дека пеглањето не е добро!!! Ја уништува косата и спречува здрав изглед на косата, посебно ако се прави често :)

10. pavlinapale

pavlinapale Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    22
    Аа што мислите вие што е подобро дали ампулите да ги ставам во шампон или после миење на скалпот да ги втријам секоја недела?. Мислам по ефикасни ќе се на скалпот зошто витаминот ќе стои ден два додека не ја измијам пак а вака во шампонот 5-10 минути.
    Ќе каже некој???

11. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Шо велите, ке ми потпорасни косата на одмор? :D нонстоп во вода + секојдневно капење, па ке си ја заштитвам од сонце:))) плус нега со маски со чуда :D

12. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    И ја чекам .....

13. think-pink

think-pink Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Здраво на сите. Јас пред еден месец некаде направив еден шампон, според овој рецепт:

1. пола литар шампон од коприва
    2. едно шишенце капки пантенол
    3. витамин D капки уљени
    4. едно шишенце рицинусово масло
    5. едно шишенце кантарион
    6. витамин C ампула
    7. витамин B ампула

Мислам дека за еден месец косата ми е доста порасната, а и помека е, посвилена... Јас користам и маска за коса после шампонов дека многу често ја пеглам, еднаш до два пати неделно, и на секој два дена со фен, плус фарби, шатирање.. :D

Значи шампонот ок си е за ефектот, но има еден проблем. Многу смрди одвратно :D. Мириса како лекарства што мирисаат. Затоа го користам само кога ја носам врзана косата, а кога ја пеглам тогаш обичен шампон. Ако има некој искуство со домашни шампони, пишете рецепти. Поздрав

14. san4ej

san4ej Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj go ima probano shamponot na firmata Glynt,za potiknuvanje na rast na kosata...mi kazaa samponot e okolu 300 denari 200 ml...i najmnogu efekt imalo so kombinacija so ampluli a tie kostale okolu 500 denari...ako ima nekoj iskustvo so ovoj shampon moze da pise...Pozdrav

15. brokenHeartgirl

brokenHeartgirl Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    15
    Јас веќе 1 и пол месец си ја мијам косата со шампон со ампули б1, б12 и б6 во него но наместо косата да ми расти побрзо ноктите ми растат ко луди и не ми се лупат и крса. Сигурно од тоа сто долго време ја тријам косата со шампон..

16. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Купив ампули за брз раст на косата како треба да ги користам ве молам објасенте ми ? :) и некој што пробал со ампули има ли ефект ? и еве ги ампулите имам 2

Прикачени фајлови:

17. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    само коњскиот шампон помага. косата брзо расне и се зајакнува влакното.

18. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А како се викаат тие ампули и од каде ги купи?

19. smoki23

smoki23 Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    А каде да го најдеме тој шампон, пиши која аптека како се вика сите сакаме да ни порасне косата.
    Поздрав

20. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.346
    Може ли да дадете подетално објаснување околу тоа каде може да се најде тој семоќен коњски шампон ????

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.