Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490

Не разговараме за да ја смениме текстурата на влакното или нешто слично. Разговараме за побрз раст на косата каде што секако дека е генетски ама може да се придонесе со нешто. СО ништо неможеш да го смениш влакното а и никој тука тоа не го побара ... Витамини како витамини секако дека побагаат во подобрвање на косата ... без разлика на каков начин

2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас порано ги пиев Мерц дражеите континуирано во период од 6 месеци и косата никогаш не ми била поубава! Ми се згусна (имав ретка коса), доби сјај, а воедно и ноктите и кожата многу ми се подобрија.
    Потоа престанав да ги користам, нели мора после одреден период да се направи пауза, а и плус скапички беа, околу 500 ден.

Сега пред 2-3 месеци почнав да пијам едни други витамини за коса, и гледам дека и од нив има ефект. Не знам дали побрзо ми расте косава, претпоставувам да, бидејќи веќе после 2 недели откако сум се фарбала, морам пак, коренот ми се познава. Порано се фарбав на 1 месец. Овие ги пијам, чинат околу 390 ден. (мислам дека беше толку, не ме фаќајте за збор), а една кутија трае 2 месеци, за разлика од Мерцот, кои беа поскапи, ама се пиеја по две на ден, па траеја само 1 месец. Се’ на се’, задоволна сум и од овие витамини

Инаку, ги купувам од Зегин :)

3. Cuculkaaa

Cuculkaaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    imam slusnato deka ricinusovo maslo pomagalo za rast na kosata i trepkite...me interesira dali nekoj ima probano i kako se koristi...???

4. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Jaс го користам овој од Орифлејм и сум повеќе од задоволна. 2-3см отприлика месечно ми расте косата, а претходно ни 1см не достигнуваше. Фризерот мој се чудеше дури :lol:

5. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    јас денес бев во аптека да прашам за тоа коњскиот шампон, првин апткарката се изнасмеа ама да постои таков шампон 1400ден 900мл и 860ден околу 300-400мл не знам точно колку количински оти само ми го покжа тој од 900мл, исто така рече дека многу и се трошел, освен растот го зајакниувал и влакното и му давал и сјајност, ако можам да го сликнам ке поставам слика .

6. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Аа каде го најде во која аптекаа? :$

7. stefi556

stefi556 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    362
    Мене мн. брзо ми порасна откога почнав повеќе да ја врзувам во репче.

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Од лично искуство ќе ви кажам еве скоро месец косата не ја оптеретувам со пегли,фигара,фенови... си ја носам природна а кога ми е соберена опавчето ми е лабаво се мијам со шампонот на илирија од коприви во него ставам една ампула б6 исто така по миењето правам чај од коприви и си ја плакнам косата и забележувам дека имам промени во косата посјајна и за некој сантим ми е подолга.

9. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    40
    За растење и зацврстување на влакното на косата, јас ставам 1 жолчка и маслинов зејтин мешам се додека не стане како мајонез, нанесувам на темето и на цела коса, така држам саат ипол и после тоа мијам и дава сјај невиден.
    За растење на косата исто така користам АСО сапунот на алкалоид, пробав еднаш и стварно расте коса, сега пак се мијам и дава цврстина на костата.

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    АСО сапунот нели ти ја суши косата и прави ко метла?

Па ја теглиш повеќе, затоа... :wasntme:

11. pavlinapale

pavlinapale Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    22
    Ассо сапунот кај можам да го најдам?? и колку пари е?

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.320
    Допаѓања:
    158.403
    Па Славице,како да ти кажам,практично става мајонез на главата,што од искуство можам да кажам дека е најгадното нешто што можеш да го ставиш на коса,не АСО, Сјај на Охис не те спашава од таа мрснотија! :rofl: Ама стварно бе,прв пат слушам некој да мие коса со АСО сапун!

13. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    За растење и зацврстување на влакното на косата, јас ставам 1 жолчка и маслинов зејтин мешам се додека не стане како мајонез, нанесувам на темето и на цела коса, така држам саат ипол и после тоа мијам и дава сјај невиден.

и после тоа цела недела смрдиш од тоа јајцата :puke: ....уууффф гаднооо

14. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Ги имам пиено и мерц и овие другиве витамини.. ама од мрза некако престанав, а има ефект и од двата вида витамини.. од зимата почнав да пијам Спирулина таблетки, ја миев косата со Илирија Коприва, внатре ставав АД капки и пантенол и имаше ефекти.. а сега паузирам, па кај и да е ќе се навратам на истиот ритуал :)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    [​IMG] - Овој е 100 денари

[​IMG]- Овој е 25 денари

Ама што знам , шубе ми е некако на коса да се ставаат.Првиот е убав за лице, го имам пробано, ама на коса... не знам навистина. Гледајте да не си ја оштетите косата од премногу ставање на различни препарати , па наместо да имате подолга коса, да кратите некој сантим од премногу експерименти :worried:

16. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    мене само бе-комплекс ми помага и ми ги зајакнува нноктите не ми се кршливи и ми се зголеми апетитот и косата повеќе ми расте. :)

17. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Витамини за раст на косата

Опаѓањето на косата кај мажите и жените е често сретнуван проблем кој се појавува како последица на зголемено загадување, навиките на исхрана, недоволната грижа, како и стресот. Водејќи се од различните истражувања, постојат ефективни витамини кои помагаат да се подобри квалитетот на косата и да се стимулира раст. Овие витамини треба да се внесет преку исхраната од овошјето, зеленчукот и другите растенија. Не сите витамини и протеини се од корист на косата.

Витаминот А е еден од најнезаменливите витамини кој нуди многу бенифиции, меѓу кои и помага при проблеми со губењето на косата. Помага при решавање на проблемите на косата како што се намаленото производство на нови клетки одговорни за раст на косата. Помага во зголемувањето на новите клетки, а со тоа придонесува за раст на косата. Подобри резултати се добиваат кога се комбинира со минерали како цинк и силициум.
    Комбинацијата на овие минерали го подобрува квалитетот на лојните жлезди. Тие произведуваат лубрикант кој ја подмачкува косата и ја прави појака и посјајна. Витаминот А се наоѓа во храна која е црвена, жолта и портокалова. Покрај ова се наоѓа и во рибиното масло, јајцата и млекото.

Витамините од Б комплексот како Б6, Б7 и Б12 се витамини кои го потикнуваат растот на косата. Тие работат со тоа што го подобруваат циркулирањето на крвта низ скалпот на косата. Се наоѓаат во зелечукот со темнозелени листови, житариците и пивскиот квасец.
    Витаминот Ц е многу важен, бидејќи неговиот недостаток предизвикува цветање на косата.

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Знае некој нешто повеќе за биотинот и во што се содржи најмногу? Има ли посебни ампули со биотин или тие што се вообичаени ампули што ги ставате во шампон го содржат и овој витамин?
    Некаде прочитав дека биотин е б8 витамин, а негде б7..кој е поточно?

19. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Мене пантенолот +АД капките, во комбинација со б комплекс ампулите ми помогнаа доста.
    Едно време го користев и лосионот за растење на коса со хмељ мислам беше но повеќе не го користам...

Сега пијам витамини за забрзување на растот на косата и ноктите...релативно кратко време ги пијам но веќе приметувам зачудувачки резултати :)

Ова се таблетите ===:> (еве што најдов за нив)

20. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    B7 е 100% гарантирано.
    застапен е во многу производи но најмногу го има во блитвата, карфиолот, млечни производи сирење и млеко, јајца но само во жолчката, додека белката го уништува биотинот, боровинки , капини и други berries :) кикиритки, бадеми и други јаткасти плодови, црн дроб, зелен зеленчук како спањак, краставици, кромид итн, лосос и тоа одприлика би биле најбогатите храни со биотин или Б7.

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.