Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    да ви кажам мене искрено косата многу ми порасна од фитовал шампон го има во секоја аптека,и сум многу задоволна,има и капсули фитовал ама не сум пробала дека наводно многу се поправало од нив

2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    А во форма на таблетки или ампули како Б1,Б6 и Б12 го има или тешко? :)

3. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Фала ви за советиве девојки !
    Имам долга коса ама сакам уште подолга (поради тоа што имав прекрасна коса до половина полу-плава и таласеста и сакав да си направам мал степен а таа фризерката што нема појма од живот ми направи нивоа како скали и сеа ми е катастрофа со месеци пробувам да си ја опоравам ) ;( многу ми фали :( :|

4. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Мојата другарка ги користеше овие работи што ги имате наведено : ампули,шампони од коприва , од бреза итн. и ништо не и помогна! Потоа го послуша мојот совет, ја исиша косата 2-3 цм(бидејќи толку и беше оштетена) и потоа не користеше никакви ампули ниту некои др работи, освен квалитетен шампон и секако маска за коса ! ПРОБАЈТЕ И ВИЕ и ќе видите дека вашата коса побрзо ќе расте , ќе биде поздрава и посјајна! но никако не ја пеглајте косата ! наместо тоа можете да ја виткате со крпчиња, или пак што знам.. ќе најдете друг начин ! :!: се надевам ме сфативте што сакав да кажам :wasntme:

- Е сега мојот проблем- Имам црна,виткана коса долга некаде до над градите... Е сега ќе одам на одмор и таму многу ќе ми се оштети од солта од морето и од сонцето :( па си мислам дали да ја скратам некаде до под раменици? маалце подоле..? :D сакам да сменам нешто ! ми се здосади веќе вака.. но ми е страв дека ми е виткана косата па да не ми рипне нагоре? тогас ќе треба да ја пеглам секој ден, а тоа не сакам ! Па ајде помош - ДА ЈА СКРАТАМ ? или да си ја чувам долга? да не плачам после... :geek:

5. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Јас имам исто црна и виткана коса и малку да ја скратам на пр 1 цм она самата се крати за 5-6 хахаха локните го прават своето |(

6. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Јас мислам да не ја кратиш сега туку кога ке се вратиш од одмор. Зашто како што с кажа и самата ке ти се оштети косата а после одмор со шишање и некоја убава маска ке си освежиш :)

7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Со редовно потскратување. Мене шишките ми растат ко луди, на 2 недели ги кратам. Ама, само шишките, оти останатата коса ми има митил малку, не сум ја шишала одамна и си стое така, не расте.

8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Шампонов од коприва со биотин од Афродита го има кај нас да се купи?

9. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    јас читав дека со биотин растела побрзо а незнам што е во шампон го има или несто посебно е е кај можи да се купи

10. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Мене ми порасна од биотин имаше резултати. Од аптека го купив ќе барате биотин или витамин б7 одвај го најдов овде го има во една аптека често го набавуваат незнам како се викаше карши автобуска е кај семафорите таа што е кој е од Куманово знае :)

11. SamoSvoja

SamoSvoja Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Пред неколку дена ги купив состојките. Денес го направив шампонот и се измив со него. Кога го видов рецептот, сфатив дека погрешив со количината на состојките (некаде на друго место, го имав видено истиот рецепт, но без определени вредности). Така, ставив шампон од 230 мл, наместо од 500 (тој ми го дадоа во аптеката), пантенол од 100 мл, вода (капки) од коприва 100мл и 3 ампули (Б1, Б6 и Б12). Дали има некое влијание количината на состојките? Не знам дали да купам уште еден шампон од 230 мл за да биде приближно 500мл или од се' да ставам колку за една количина и половина (шампон од коприва околу 750 мл, на пример)... :^) Што мислите? Како е подобро? Инаку, претпоставувам дека е корисен шампонот од овие состојки. Овозможува побрз раст на косата и помага против опаѓање и за зајакнување на коренот на косата? Дали некој има сознание? Колку често треба да се мие косата со овој шампон? Колку време е пожелно да се применува овој шампон? Дали е подобро по 2-3 месеци да се направи пауза и да се користи друг шампон, па потоа повторно да се употребува? Не ми е јасно, каква маска се става по миењето на косата со шампонот...? Дали тоа значи по ставањето на маска дека треба пак да се измие косата?

Колку се корисни маските за коса? Дали се добри и делуваат и на повеќе оштетена коса или се наменети исклучиво за нега на косата , како еден вид масажа?

Планирам да ја мијам косата со овој шампон, а во последната вода да ја измивам косата и со вода од варени листови од коприва и да пијам чај од коприва, зелен чај и многу вода (еден ден чај од коприва, еден ден зелен чај, за промена). Се надевам дека ќе има поголем ефект за зацврстување на косата и поттикнување на растот на косата :?:

12. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ти имаш сега поконцентриран шампон т.е. појак и мислам дека витамините и другите работи нема да ти пречат ама количината на пантенолот (100 мл.) мислам дека е преголема дури и за 500 мл. шампон рецептот има 50мл пантенол. Ако не се лажам низ оваа или во некоја друга тема за коса имаше дискусија за некој контраефект од поголема количина на пантенол на скалпот на косата, па можеби не е лошо да го разредиш шампонот со уште еден таков за да го искористиш овој што веќе си го направила.

Еве го пронајдов и мислењето за количината на пантенолот

Инаку прашав за Б7 (биотин) во аптека и ми рекоа дека има таблети, па побарав по форумот и исто најдов дека се пробани веќе тие таблетки од некои феминки со вкус на банана :) , но дали некој проба да ги издроби и стави во шампон? Не знам дали би делувале и така, но ќе пробам а ако некој има веќе експериментирано нека сподели.
    Го барам и шампонот од коприва со биотин на Афродита кој ми изгледа како супер спој за оваа намена, па уште и да го појачам со по некоја ампула се надевам дека ќе даде резултати.

На SamoSvoja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    Извини касно гледам но сепак ке добиеш одговор :) го има во форма на таблети или капсули, искрено не сум корисстила, но знам дека го препорачуваат на бремени жени, и мислам дека го имам забележано во зегин.

14. Jelena-JK

Jelena-JK Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7

А какви се тие капки од коприва,и од каде можат да се купат.Мислам не ми е јасно дали од обични коприви,или пак има готов производ што се продава.Фала

15. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Веќе како што пишав се информирав од форумов дека го има б7 во форма на таблетки ама сега се размислувам за варијантата да стопам неколку во шампон заедно со бевиплекс ампули, па мислев дали има некој пробано таква комбинација?

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Hема фен, нема пегла, нема фигаро и тако даље. Mене ми порасна ептен ептен, а да ја испеглам кој знае, до над газот ќе ми биде долга :D

17. SamoSvoja

SamoSvoja Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Јас сварив листови од сушена коприва и од таа течност турив во шампонот. Инаку има и готов чај од коприва и во аптеките и во маркетите. Мислам дека може да се стави од него ако немаш вистинска коприва.

sunfemina, ти благодарам за одговорот. Купив шампон од коприва од Herba поголемо пакување, 1л. (немаше од Илирија поголемо пакување од 230 мл.) и додадов во правениот шампон. Купив и АД-маслени капки и уште една ампула со 3-те Б-витамини - Б1, Б6 И Б12. Ќе ги додадам и нив и ќе имам двојна доза на рецептот за шампон. Се измив 2 пати со шампонот што го направив пред неколку дена и можам да кажам само пофални зборови. Убаво мириса, нежен е, направен од природни состојки, косата ја прави мека, убава, погуста - сигурно ќе има ефект.

Колку време треба да се употребува овој шампон? Околу 2-3 месеци или може и повеќе? Што мислите, дали ќе има полош ефект ако се употребува 5-6 месеци, на пример?

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    77
    ме интересира колку пари и од каде можам да ги купам? има ли одредена возраст од која треба да се пијат или не :) :)

19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Еве последно нешто што прочитав за побрз раст на косата

20. ELT-S

ELT-S Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Феминки, сум слушнала дека рицинусот помагал за брзо растење на косата. Дали некоја од вас го има користено и како сте го користеле? :)