Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Јас користев рицинусово масло подолг период.
    Го нанесував на цела коса со чешлање, и го оставав по час, час ипол, да отстои, па го миев. Дека го убрзува растот не сум баш сигурна, ама косата ја прави помека, свиленкаста.
    Се препорачува за сува коса, бидејќи благодарение на рицинусот се задржува влажноста на косата.

2. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Баш вчера зазборевме со мајка ми за побрзо растење на косата, и она ми кажа дека некои нејзини другарки од средно ставале шпирт на косата за побрзо растење. И јас ја прашав дали помагало она ми кажа демек кој ги знае... Има ли некој искуство со шпиртов.
    Бај д веј не ги пролистав страниците на назад може некој имаше напишано. :D

3. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81

И мене ме интересира ова, ке може некој да каже :?:

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Го имаат пофалено рицинусот за раст низ темава, да се става на коренот со масирање и да се остави така половина час или час пред миење.
    Инаку ме интересира кај најдовте по 15-20 ден. ампули бевиплекс, јас неколку аптеки поминав и сегде по 30 ден. беа од галеника и плус со некоја водичка оделе ми кажаа?

5. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    [/quote

А ова треба да се применува на измиена коса или пред да се мие косата..?

6. law

law Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    8
    Во последниве три години многу бавно ми расте косата. Може да ми дадете некој совет за да забрза растот, само не таблети! Благодарам позззззз

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Само неколку страни наназад да разлисташ низ темава, не мора сите 250 страни и ќе ги најдеш советите.

8. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Пред да се измие косата. Бидејќи пишува потоа исплакнете ја косата :)

9. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    Devojki dali imate slusnato za tabletite MERZ? dali pomagaat pri rastot na kosata i kako se pijat?

10. teat

teat Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Да ве прасам како го ставата рицинусовото масло на трепки бидејќи е мн мрсно? а би сакала да пробам

11. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Еве што најдов гуглајќи, copy - paste:

Доколку сакате да го поттикнете растот на Вашата коса или имате проблем со опаѓање и ретчење, правете го тоа на сосема природен и здрав начин.

Различните растенија можат да зголемат природниот процес на раст на косата. Сите тие го зголемуваат протокот на крв во скалпот на главата и така го осигураат и гарантираат процосеот на раст и зајакнување на косата.

Зелен чај

Одличен препарат за брз раст на косата, бидејќи содржи многу антиоксиданти. Можете да го пиете, користите како шампон, лосион…

Компир

Водата во која го варевте компирот никогаш не ја фрлајте. Со неа можете да ја исперете косата, а потоа нанесете го Вашиот омилен шампон.

Масло од грозје

Топлото масло од семките од грозје втрлајте го во косата пред спиење. Правете го тоа 2 до 3 пати неделно. Резултатите ќе бидат изненадувачки. Неверојатна успешност и кај мажите кои имаат проблем со опаѓање на косата.

Маска од јајца

Помешајте едно јајце со 50 грама маслиново масло. Мешавината нанесете ја на косата, замотајте ја косата со фолија и оставете да дејствува еден час. По тоа исперете ја косата со благ шампон и нанесете балзам. Применувајте ја оваа маска еднаш неделно.

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Дали некој има пиено фолна киселина, и дали видела подобрување во растот на косата?:)

13. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Цело време фатена, што погоре. ;)

14. SamoSvoja

SamoSvoja Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Дали некој го користи направениот шампон од коприва и други состојки (АД-маслени капки, капки од коприва, пантенол раствор и ампули бевиплекс) и колку е задоволен? Дали има ефект? Јас почнав да го користам, но забележувам првут. Не знам дали е од него и дали да продолжам да го применувам... Дали и кај некој друг се јави првут од употребата на овој шампон?

15. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.076
    Допаѓања:
    1.123
    Од цело време фатена само ќе испадне побрзо, нема да расте.

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Јас секој ден си пијам зелен чај и пред една недела се вратив од одмор. Вчера се истрижав. Косата во принцип брзо ми расти без да користам витамини или некои други помагала. Сакам да пробам сега онака од љубопитност да сварам коприва и со водата да си ја измијам косата. Така планирам да правам барем еден месец и да видам дали ќе има некакви резултати. За најдобро заприметување на истите косата треба да се носи фатена многу често и по неколку месеци да се види колку пораснала. :lol: А оваа маската со грозјето многу интересна ми се виде :lol:

17. femina.emili

femina.emili Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    srce abe ova e za trudnici za da go zadrzat plodot, koj ti kaza vakva rabota :D
    da, taka nema da ja gledash dali raste ili ne :D i koga ke ja pushtish OOOO :rofl: :rofl: :emo: :emo:

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Почнав веќе 3-4 миења да го практикувам со шампонот од коприва и бевиплекс ампули во него и по моја процена пркна 1 цм за 2 недели, но за конечни резултати ќе почекам уште 1 месец бар за да не испадне дека е пласибо ефект работава :)
    Ја мијам на 3 дена значи без претерување, но морам да кажам дека мана е што многу ми се заплеткува косата и не можам да се исчешлам така да ќе морам да земам дополнително средство за да немам таков проблем.

19. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    srce abe ova e za trudnici za da go zadrzat plodot, koj ti kaza vakva rabota :D

znam, znam ama demek pomagalo epten, e sega jas zato si prashav nejkam da si napram problem so zdravjeto:)) fala sepak:**

20. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Јас пошто читам дека за косата се потребни б витамините си земав мулти витамин шумливи таблети во кој што ги има речиси сите б витамини. Се пијат по едно на ден (веројатно знаете) ако има некои резултати ек ви пишам. :)