Да не ви е во мисл, јас го купив фамозниот коњски шампон, го користам еден месец и нема ама баш никакви резултати, косата ми расти исто како и претходно, значи нема никаква врска дека расти 10цм. месечно.
ќе може ли некој да ми одоговори на веќе поставеното прашање? .. дали некој ги има пробано апчињата за коса, нокти и кожа и каков ефект имаат? посебно дали се забележуба промена на косата?
доста помага и бе-комплес ги зајакнува ноктите како и влакното на косата и косата си расте ама зголемува и апетит
ЛЕЛЕ извини не го кажав името на апчињата се викаат MERZ.. за нив конкретно прашувам[/quote] Јас ги пиев, има резултати, ама си качив и 3 кг (па ги симнав )[/quote] А какви се резултатите? каква промена на косата осети? и дали треба да се прекине со употреба по извесно време? или не е штетно нон стоп да се користат?
А какви се резултатите? каква промена на косата осети? и дали треба да се прекине со употреба по извесно време? или не е штетно нон стоп да се користат?
srce abe ova e za trudnici za da go zadrzat plodot, koj ti kaza vakva rabota Главна функција на фолната киселина во организмот е нејзиното учество во биосинтезата на нуклеинските киселини како кофактор. Поради тоа има особено значење за организмот во периодот на растење и интезивна делба на клетките. Неопходна е за созревање на еритроцитите. Вклучена е и во метаболизмот на хомоцистеинот, конкретно во реакцијата на негово метилирање до метионин. -Ова значи дека може да делува врз растот од косата, бидејќи помага во интензивниот раст и делба на клетките, а за кератоцитите е карактеристично што се млади клетки што брзо се делат.
Девојки јас си земав Б1, Б6 и Б12 и си ги ставив во шампонот.. Сега сакам само да прашам колку време треба за да го забрза растот на косата? Читам претходно, некому помогнало некому не, па на тие што им помогнало за колку време и колку цм?
Шампонот е околу 200 денари, ќе го користиш цел месец а може и нешто повеќе. Не го забрзува кој знае колку растот, ама ќе забележиш големи промени. Мене косата ми беше ептен свиленкаста и мека. Сега не го користам зашто често ги менувам шампоните, ама кај и да е пак ќе си го купам. Инаку, можеш да го најдеш во сите супермаркети.
Мене не ми е јасно како може да верувате дека косата ќе порасне за 10цм во еден месец. Не форсирајте и масирајте го скалпот На плавушите и препорачувам шампон од камилица и пијте чај од коприва. Ем за косата е добар, ем за нервите. И не е битна толку должината колку квалитетот.
Мојата коса е прилично долга, но не многу, но и не е се во должината, важен е и квалитетот, а исто така и за летниот период е подобро да е малку пократка. Но, ако сакате да е подолга, без некои посебни додатоци и по најприроден пат, скратете ги оштетените кареви, па така побрзо ќе расте, кај мене тоа навистина успеа, ја скратив па за месец или два ја надмина и претходната должина, работи верувајте овој метод, препорачан од една фризерка...
Имаше едно време користев рицинусово масло и шампон ФИТОВАЛ ми се чини дека беше, за растење на косата. Двете заедно даваа видливи резултати
Здрааво девојки.. сакав да прашам за шампонот од коприва со пантенол, ад капките и б витамините што е мешавина.. дали може по нанесувањето на шампонот косата да се измие уште еднаш со друг шампон поради непријатниот миирис? или нема да има ефект бидејќи ќе се измијат сите состојки што треба да останат?..
MERZ дражеи? Здраво девојки.. сакам да ги споделите искуствата со MERZ дражеите дали навистина помагаат? какви резултати сте добиле и по колку време користење? и кажете ми го начинот на користење на дражеите? Затоа што мене ми рекоа да пијам по 2 дражеи дневно првата недела и потоа по една дражеа дневно. По колку време треба да направам одмор или не е штетно да се конзумираат секој ден? фала однапред )))))))))))))))))))
ДЕВОЈКИИ !!!!!!!!!!!! КАКО ПОБРЗО ДА МИ ПОРАСНАШ ШИШКИТЕ? КОНКРЕТНО ЗА ШИШКИТЕ ЗБОРУВАМ? ги скратив и не ми се допаѓаат вака, сакам долги
може ли некој да ми каже како требит да се расте косатааа? витамин Ц..? ај кажете некој шампон некои од продавниците или аптека? фала однапред.