Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. unknown

unknown Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    8
    Да не ви е во мисл, јас го купив фамозниот коњски шампон, го користам еден месец и нема ама баш никакви резултати, косата ми расти исто како и претходно, значи нема никаква врска дека расти 10цм. месечно. :swear:

2. smoki23

smoki23 Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Се согласувам и кај мене ефектот е ист како и претходно ;(

3. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    ќе може ли некој да ми одоговори на веќе поставеното прашање? .. дали некој ги има пробано апчињата за коса, нокти и кожа и каков ефект имаат? посебно дали се забележуба промена на косата?

4. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    доста помага и бе-комплес ги зајакнува ноктите како и влакното на косата и косата си расте ама зголемува и апетит :)

5. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    ЛЕЛЕ извини не го кажав името на апчињата се викаат MERZ.. за нив конкретно прашувам

6. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.076
    Допаѓања:
    1.123
    Јас ги пиев, има резултати, ама си качив и 3 кг (па ги симнав :D )

7. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    ЛЕЛЕ извини не го кажав името на апчињата се викаат MERZ.. за нив конкретно прашувам[/quote]
    Јас ги пиев, има резултати, ама си качив и 3 кг (па ги симнав :D )[/quote]
    А какви се резултатите? каква промена на косата осети? и дали треба да се прекине со употреба по извесно време? или не е штетно нон стоп да се користат?

8. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    А какви се резултатите? каква промена на косата осети? и дали треба да се прекине со употреба по извесно време? или не е штетно нон стоп да се користат?

9. unknown

unknown Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    8
    srce abe ova e za trudnici za da go zadrzat plodot, koj ti kaza vakva rabota :D

Главна функција на фолната киселина во организмот е нејзиното учество во биосинтезата на нуклеинските киселини како кофактор. Поради тоа има особено значење за организмот во периодот на растење и интезивна делба на клетките. Неопходна е за созревање на еритроцитите. Вклучена е и во метаболизмот на хомоцистеинот, конкретно во реакцијата на негово метилирање до метионин.

-Ова значи дека може да делува врз растот од косата, бидејќи помага во интензивниот раст и делба на клетките, а за кератоцитите е карактеристично што се млади клетки што брзо се делат.

10. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    3.866
    Девојки јас си земав Б1, Б6 и Б12 и си ги ставив во шампонот.. Сега сакам само да прашам колку време треба за да го забрза растот на косата? Читам претходно, некому помогнало некому не, па на тие што им помогнало за колку време и колку цм? :)

11. brokenHeartgirl

brokenHeartgirl Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    15
    а колку пари е шампонот и каде може да се купи? фала однапред :hai:

12. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Шампонот е околу 200 денари, ќе го користиш цел месец а може и нешто повеќе. Не го забрзува кој знае колку растот, ама ќе забележиш големи промени. Мене косата ми беше ептен свиленкаста и мека. Сега не го користам зашто често ги менувам шампоните, ама кај и да е пак ќе си го купам. :)
    Инаку, можеш да го најдеш во сите супермаркети.

13. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Мене не ми е јасно како може да верувате дека косата ќе порасне за 10цм во еден месец.
    Не форсирајте и масирајте го скалпот ;) На плавушите и препорачувам шампон од камилица и пијте чај од коприва. Ем за косата е добар, ем за нервите.
    И не е битна толку должината колку квалитетот.

14. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Мојата коса е прилично долга, но не многу, но и не е се во должината, важен е и квалитетот, а исто така и за летниот период е подобро да е малку пократка. Но, ако сакате да е подолга, без некои посебни додатоци и по најприроден пат, скратете ги оштетените кареви, па така побрзо ќе расте, кај мене тоа навистина успеа, ја скратив па за месец или два ја надмина и претходната должина, работи верувајте овој метод, препорачан од една фризерка... :emo:

15. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Имаше едно време користев рицинусово масло и шампон ФИТОВАЛ ми се чини дека беше, за растење на косата. Двете заедно даваа видливи резултати :)

16. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    Здрааво девојки.. сакав да прашам за шампонот од коприва со пантенол, ад капките и б витамините што е мешавина.. дали може по нанесувањето на шампонот косата да се измие уште еднаш со друг шампон поради непријатниот миирис? или нема да има ефект бидејќи ќе се измијат сите состојки што треба да останат?..

17. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    MERZ дражеи?

Здраво девојки.. сакам да ги споделите искуствата со MERZ дражеите дали навистина помагаат? какви резултати сте добиле и по колку време користење? и кажете ми го начинот на користење на дражеите? Затоа што мене ми рекоа да пијам по 2 дражеи дневно првата недела и потоа по една дражеа дневно. По колку време треба да направам одмор или не е штетно да се конзумираат секој ден? фала однапред :))))))))))))))))))))

18. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    ДЕВОЈКИИ !!!!!!!!!!!!
    КАКО ПОБРЗО ДА МИ ПОРАСНАШ ШИШКИТЕ? КОНКРЕТНО ЗА ШИШКИТЕ ЗБОРУВАМ? |( :^)
    ги скратив и не ми се допаѓаат вака, сакам долги :sweat: ;(

На whiteflower му/ѝ се допаѓа ова.
  19. brokenHeartgirl

brokenHeartgirl Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    15
    Може ли да ми го кажеш името те молам не можам да ја најдам сликата :)

20. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    може ли некој да ми каже како требит да се расте косатааа?
    витамин Ц..?
    ај кажете некој шампон некои од продавниците или аптека?
    фала однапред. :) :*