Ова е спомнатиот шампон Во цела тема се дискутира за витамини од Б група, ти велиш Ц! Разлистајте малку пред да прашате Или подобра варијанта е бевиплекс ампули, полесно се ставаат и раствараат во шамонот.
А знаете ли дали помага оној како балзам, што ли е, од докторс со б5 витамин. Сега имам еден нивни балзам од алоја и да не беше тој за време на одморот косата метла ќе ми беше, ама сега ми е суперишка. Него да се вратам на темава. си велам да го купам од кога ќе го истрошам овој сегашниов. Досега сите производи од докторс ми биле океј, па би требало и овој
Јас го имам користено тој шампон и не сум задоволна. За побрзо растење на косата не сум приметила али затоа костата много ми паѓа. До шампонот ли е до мојата коса ли незнам но по секое миење имаше куп влакна во кадата и уште повеќе кога ќе се исчешлам. Единствено од шампонот не ми се мрсеше коста и до 3 ден не ми е беше мрсна. Не би ти го препорачала да го змемеш ако не сакаш да останеш без коса
E...и мене тоа многу ми помогна,плус ампули Евелин по можност и плус повеке врзување на коса.Пред еден месец косата ми беше до рамењата а сега е малку подолга...
Лилит,може да ми го кажеш името на шампонот што го спомна на 1 страна?И како тоа пивски квасец каде да го најдам?
Баш вчера другарка ми зборуваше дека ако сакате да ви порасне косата, мачкајте ја со кокосово масло. Поздрав
Апчиња има и најупотребувани се Б-комплекс што ги содржи сите Б витамини ама пазете на правилното дозирање, претерување може да има негативни последици.
Овај шампон не е наменет за побрзо растење на косата, не се бунете туку против сува коса која опаѓа! Содржи аргинин кој е важен за здравјето на влакното, а не арганово масло... ако имаш тенка коса која брзо се масти тогаш овај шампон не е за тебе, ама за мојата е совршен
imam kosa do pod gazot i nikogas ne sum i stavala nisto na kosata samo kratenje na vrvcinjata na 4-5 meseci i toa sama malku ako ti e rascvetana ako ne i nemora mene ne mi cveta i ja kratam na 1 godina po malku ne ja ostetuvaj so nisto i ne i stavam regenerator edno vreme koristev i pocna da mi paga veke godina dena kao ne koristam i sekoe vlaknence si e na mesto
Мене косата ми расте многу бравно а сакам да ми биде долга. Кога се распрашав ми рекоа да купам шампон од коприва (1 кг), и во него да ставам околу 50 апчиња Б - комплекс, а потоа да го ставам шампонот на темно место да стои 10 дена. На еден месец растела косата околу 5-6 см. Но ми е страв за апчињата да не ми делуваат лошо на организмот или мозокот бидејки тие се многу. Можеби веднаш тоа нема да покаже, но после неколку години!? Дали некој има слушнато за ова или го пробал ?
Како мислиш проблем со мозокот ? Апчињата се раствараат во шампонот, а шампонот ваљда нема да го вбризгаш во глава, бре девојче. Б-витамините се добри општо за целиот организам, нема да ти штетат во никој случај и можеш да пробаш. Јас лично немам пробано, ама познавам девојчиња кои ја применуваа оваа „смеса“ и имаа задоволителни резултати. Јас пре би ја оставила косата природно да си расте, со редовно минимално потскратување на уништените врвови и тоа би било тоа. Мојата, да не ја подречам, брзо расте - нема цел месец откако ја скратив 4-5 прста, па гледам пак пораснала речиси 2 прста.
50 апчиња? Сигурна си дека толку ти кажале!? Мислам дека е премногу..а бидејќи надворешно се користи мислам дека не би требало да има нус појави. Инаку еве јас скоро ќе направам 1 месец од користење на шампон од коприва со ампули б витамин и ништо..косава не ми е порасната повеќе од просечното растење што го имаше претходно. Сепак џабе сум се израдувала на почетокот. Јас се ориентирам спрема пораснатиот корен после фарбање и после месец и пол е нецели 2 cm пораснат што не е ништо подобро од вообичаено, а очекувано беше повеќе од дупло од тоа . Едноставно на некои им расте побрзо, на други поспоро...јас сум во вторите
http://www.youtube.com/watch?v=8GFHiNQjvCM&feature=plcp еве едно видео што го најдов ) Спојлер извинете ако веќе го има спомнато на претходните страници, не вртев
Некои ќе речат бабини деветини но јас да кажам практикувам косата да ја кратам кога се полни месечината..тогаш многу побрзо ми расти косата..и јас не верував прво но го забележав тоа..и внесувајте повеќе витамин Б безболно е пробајте ако сакате
Можда го имае пишано претходно, ама јас да си кажам шо слушнав. Косата да ја миете со детски шампон и витамин Б тие ампули шо се, сеа колку зависи од должината на косата.