Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Eее како го заборавив факторот месечина :( прошлиот месец сум се скратила на ден кога треба да се скрати ако сакаш да ти се успори растот, ваљда ова го сакаат тие што имаат кратки фризури и сакаат да ги задржат. Затоа мене косава и покрај солидна доза бевиплекс во шампонот не ми расте ;( :D
    Еве девојки за тие што планираат да се шишнат месецов, а сакаат месечината да влијае побрзо да им расте косата поволни денови за тоа се:
    Cut Hair to Decrease Growth Best days are: 6, 7, 8, 11, 12, 13 August 2012

2. ruzki748

ruzki748 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    na you tube ima milion videa za pobrz rast na kosata, pisete samo: ,,How I grow my hair,, i gledajte.... pozdravce

3. Vesna26

Vesna26 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    10
    Коста ми е мн кратка знаете ли како може да ми биде долга косата за ктатко време ???????/

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Полна тема совети од 255 страни е на располагање :D

5. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    А за септември деновите на полна месечина знае некој кога се? :@ Сакам да се шишам ама септември па нека биде на полна месечина,да видиме што ќе биде,и онака сакам побрзо да ми расте косата,,,Благодарам однапред :P

6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.670
    Допаѓања:
    8.585
    ^ Август полна месечина е на 31, за септември 30 :)

7. risto...cado

risto...cado Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    recept sampon za rastenje od iskustvo :)

8. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Пробав сега зедов бекомплекс апчијанта ги пијам 3 дена веќе,а ставам на коса и рицинусово масло :swear: ,се маќкам пред секое капејне тоа иде на 2-3 дена односно 3 пати во недеделата.. :wasntme: Порасната ми е косата малку повеќе од вообичаено бидеќи маслото го користам веќе месец и половинаа сега и од апчијнава ќе видеме што ќе биде..А да прашам,се забележува ли некаква промена на косата во составот :worried: ,послаба,,погуста,,посјајна или обратно,од апчијанва?

9. S-girl

S-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    38
    jas piev pivski kvasec demek za zajaknuvanje i pobrz rast na kosata ama da bidam iskrena mislam deka ne vidov nekoi promeni golemi , isto taka sega piam i edni apcinja ''hair care'' pisuva na niv gi ima vo site apteki

10. Pepi19

Pepi19 Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Еве еден испробан рецепт за брз растење на коста ... ти треба само едно кесе свежи зелени листови од орев, кои ќе ги свариш со 3 литри вода. Кога водата ќе добие зеленикава боја извади ги листовите и течноста соберија во некое шише да се олади. Потоа кога ќе си ја миеш косата, откако ќе ја исплакнеш убаво од шампонот стави си од течноста врз косата и не ја плакни.
    Верувала или не, за две недели косатати пораснува околу 7 сантиметри !!!

На sekssi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ти го имаш лично пробано?? Значи некој на нула да се шишне за 2 недели со ова ќе добие коса за фризури правење. :lol: Треба секојдневно прскање, на 2-3 дена или како (бидејќи јас во просек за 2 недели ја мијам 5-6 пати)?
    Теешко вака на муабет да поверувам додека не видам со свои очи :geek: На некој за пола година едвај му расте 7цм..а ова за 2 недели е претеризам мислам :D дефинитивно не, не верувам.

12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Pepi19-и мене не ми се верува..Се зезаш или навистина имаш пробано?И не е можно 7цм за две недели,ееј малку смешно изгледа,за две недели долга коса,грешно да не имаш разбрано, ајде 1-2цм за две недели ама 7цм?А,ако знеш дека навистина делува кажи ми сакам да пробамне мора д ми порасни 7цм,ама барем 1-2цм за две недели супер ќе ми биде..

13. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Мене ми се чини дека побрзо ми расте косата со користење на шампон од коприва.
    Успеава барем кај мене,а за кај вас незнам. :D

14. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Пепи,ај те молам кажи ми да знам сакам утре да пробам,ако имаш пробано кажи ни.

15. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    јас си ја потскратувам косата 1 месечно и ми расти и ми е долга ]:) ја мијам со гарниер шампон

16. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    Девојки пак ќе ве прашам уште еднаш бидејќи на предходно поставеното прашање никој не ми одговори или можеби не се погодил некој со такво искуство.. сакав да ве прашам какво искуство имате со MERZ апчињата за коса, кожа и нокти.. дали се забележуваат некакви промени особено ми е важно за косата.. какви промени сте осетиле и за колку време? јас веќе ги пијам 2 недели но немам осетено некакви посебни промени? или можеби тоа е заради дозата? треба 2 на ден, а мене ми рекоа по 1но апче на ден? ве молам одговорете ми .. Благодарам

17. sweetgirz

sweetgirz Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    5
    зелен чај,компир(водата каде што се вари компирот не ја фрлајте, употребете ја со шампонот),втрите на косата гроздова маст пред спиење,

Помешајте едно јајце со 50 грама маслиново масло. Мешавината нанесете ја на косата, замотајте ја косата со фолија и оставете да дејствува еден час. По тоа исперете ја косата со благ шампон и нанесете балзам. Применувајте ја оваа маска еднаш неделно.

поздравчее <3

18. winter-girl

winter-girl Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    јас ги пиев пред месец-два.1 апче на ден..промени имаше....ноктите многу ми ги зацврсти,косата станува бујна(мене пребујна ми беше додека ги пиев),кожата ја осветлува,али немаше некои резултати во растот на косата.

инаку јас веќе го завршувам и второто шише шампон од коприва(herba од алкалоид).во него имав ставено ампули б комплекс и, мислам дека има резултати..не се колку што очекував ама сепак побрзо расте косата. :)

19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Значи сега сфатив дека не било баш онака како што очекував и мислев,сфатив дека и не баш толку брзо ми ратсела косата колку што мислев дека ми расти и колку што очекував..Прво пробав ова веќе го кажав,со рицинусово масло,расти но не толку колку што очекував,веќе го трошам 3тото шишенце ,го ставам 1час пред да се капам и да ја мијам косата,имам од 3тото шише уште за еднаш,а го користам веќе месец и пол,не дека не расти,но сепак не толку,во исто време почнав да пијам и б-комплекс апчијна,ги пијам веќе 9дена,по 3 на ден,секој ден не пропуштам,мислев дека ноктите ми растат побрзо но не,а и косата не ми расти побрзо,и на крај веќе 3дена со ред ставам од тоа течноста по препорака на пепи19,го направив како што ми кажа,после миејне го ставам и не го плакнам но ништо..И од сево ова за месец и пол откако се шишав,косава ми е порасната едвај 1 и пол цм...А,да забележав и нешто друго,многу ми е густа косата,за разлика од претходно,не дека не ми беше,но сега ми е погуста и полсена,како да кажам поубава едноставно..дали е од оревовите лисја или б-комплекс апчијната незнам,но знам имам поголем волумен..позз.Пепи ако имам грешка во ова,со орево,поправи ме.. :*

20. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Pepi19 се појави еднаш за да каже рецепт за екстра и екстремно брзо растење на коса ама од тогаш не се појави да каже дали има пробано на своја коса, па kikkki твојов резултат кажува дека не е така како што вели Пепи.
    Прееска случајно ми излезе на YT едно видео за брзо растење на коса и девојката кажуваше за 7 дневен третман со маслиново масло (или кокосово), секојдневно мачкање на коренот и миење после неколку часа со мн. благ шампон или по можност органски. И пак некој неверојатен резултат се спомна од 2-3 инчи, а колку што знам тоа се околу 7-10 цм и не верувам во толкави делотворности веќе :D Маслата се одлични за косата, придонесуваат и за многу поубав изглед, можеби и навистина влијаат на забрзување ама да се очекува којзнае колку брз раст мислам дека не трба и различно расте косата кај секого.