1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Изгледа така е,косава бавно ми расти сепак со сите овие ,,третмани,, да речам ,расти побрзо ,но не се ни забележува некоја голема разлика од претходно ,однодно од пред да употребувам вакви :puke: ,,гнасотии,,за мене,масло на коса,малку ми е ужасно чуството,апчијната не ми сметаат,потоа цела бања ја шлакам и ја правам зелено-кафеава од чајот од орев :worried: ,за на крај резултатот да биде разочарувачки,а не пак ни приближно очекуваниот,пример 7цм за две недели,7 цм за 1 година ми расти и тоа со волку третмани едвај а не за 2 недели како што кажа пепи-19,макар што користам 5 дена,за толку време би тебало да порасни околу две и пол цм,а нема ни половина цм :) ...Така да...знаете :sweat: 8)

2. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Женски барав на интернет и не можам да најдам кои денови се најсоодветни за шишање? назад прочитав дека месечината влијаела на растот на косата, но секаде има различни дати. Некаде пишува на 14 септември, некаде на 17,19,24 ... ај некој ако знае дека ми каже, ми треба за септември конкретно ! :D

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    На први септември ќе излезат деновите за цел септември, па ќе пишам кои се со тоа што сега убаво ќе пресметам кои се деновите кај нас, зошто овде се дадени според PST a тоа било еднакво со GMT -8 (или 7).
    Овде освен за кратење на косата, според месечината може да да видите и за многу други работи поволни денови (за масажи, фарбање на коса, поправање заби, слабеење, селење, патување, шопинг и др. :) ).
    http://www.moontracks.com/activities_by_moon.html

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    kikkki
    не се разочарвај толку мила, неможи освен со екстензии нема никаква шанса за 2 недели косата да порасни 7 цм ...
    значи престанете да се надевате дека преку нок ке станите рапанзел, месечно косата расти 1 до 1 и пол цм!:( тоа е тоа, само упорни, ете веке 1 година ја пуштам косата, па резултатите се скоро очајни, ИАКО нема шо не пробав, уште пиле од млеко му немам клаено на косата, ама то е - трпение спасение не паѓајте во депресија!:)
    најпрво оздравете ја косата нека ви биди за гордеење, здрава сјајна и убава, за растење ке порасни кога тогаш:))) позз

5. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    Некаде прочитав дека косата растела од витамините кои им ги препорачуваат на трудниците. Мене навистина косата ми порасте многу брзо кога бев трудна, но којзнае дали од тие витамините или од нешто друго.

6. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    А извини како можеме ние да пресметано кои точно денови се? според нашето време? како ги пресметуваш ти?

7. ambasadorka

ambasadorka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    5
    Незнам дали имате слушнато за ХИНИНОВА ВОДА тоа е бугарски производ од кој косата се потхранува и расти. Ја има во сите аптеки и во маркети. Јас лично ја користам веќе 1 година и многу имам ефект од неа.

8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Па јас главната информација ви ја дадов, нема голема филозофија ама немав време тогаш подетално да барам разлика со нашата GMT зона. Google одма дава инфо и така да сами рачунајте слободно.
    Значи деновите се дадени според PST (Pacific Standard Time) како што реков, а тоа се 9 часови назад од нашето време (GMT-7). Или поточно сега во моментов на моево пишување е 29.08.2012 8:23, а според PST е сеуште 28.08.2012 23:23 часот.

Колкав е тој ефект во сантиметри месечно или годишно?

9. fashion98

fashion98 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Јас почнав да користам рицинусово масло па ќе видиме дали ќе има резулати :)

10. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5

Колку пари е овај производ, и отприлика какви резултати имаш?:)

11. ambasadorka

ambasadorka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    5

Колку пари е овај производ, и отприлика какви резултати имаш?:)[/qu

Пред тоа косата ми растеше по 1 сантим а сега од прилика по 2-3 . Цената му е 1,40 лева во денари би дошло од прилика 70 денара.

12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Искрено,кај мене не се забележа воопшто никаква промена во растот со користејен и без користејне истото беше..

13. whiteflower

whiteflower Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    и јас тоа се прашуваам најголемата грешка во врска со косата ми беше што ги скратив шишките

14. Caitlin

Caitlin Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    Не ја миј косата често со шампон ова ќе ја намали влагата на природните масла во косата кое исто така може да ги намали хранливите материи во косата што значи косата може да стане сува и може да го забави растот на косата.Користи нежни уреди за косата еднаш на секои три дена.

Не ја врзувај косата цврсто бидеќи се меша со растот на косата.

Сечење на работ на косата - рутинско сечење на косата на секои 6-8 недели може да го забрза растот на косата.Кратењето на косата може да ги острани разгранетите и сплетените врвови на косата а тие го спречуваат растењето на косата.

Намалувајте ги употребите на алатките како фен.Бидеќи може да предизвика сува и скршена коса.За да ја исушите косата пробај на природен начин или користи фен ама подалеку од косата.

Заштитете ја косата од сонцето.Жешкото сонце и ефектите на ултравиолетова светлина може да ја оштети косата и скалпот тоа исто така ќе го забави растот на косата.

Нежна масажа на скалпот (редовно) ова може да ја забрза циркулацијата на крвта во главата и ќе влијае на раст на косата.

Згломување на потрошувачката на вода не само што го задржува телото освежено, но, исто така, ги активира клетките на косата во забрзување на растот.Плодноста е исто така повеќа будна.

Јадете храна со соодветна и избалансирана исхрана тоа ќе ви биде многу од корист. Сепак, на косата и се потребни хранливи материи, како и на сите други делови од телото.Земете мултивитамини кои содржат витамин Б, кој е, исто така, може да се најде во банани или црн пипер. Во цел за косата да расте брзо, протеински потреби со јадење се:црвено месо, пилешко, риба, грав, млечни производи и јајца.

Консултирањето со медицински персонал е од суштинско значење. советите од медицински персонал ќе ви бидат на знаење и на соодветен начин да се задржи вашето растење на косата.

На природен начин косата ќе расте здрава, без ризик.

Се надевам дека ви помогнав.
    Со среќа ;)

15. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Благодарам,ќе пробам нешто..

На Caitlin му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    - а каде може да се најде ? :^)

17. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    А како се вика тој шампон и ако може слика?!

Позз.. :nod:

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Kaко коњски шампон го знаат сите :)
    Слика од vip шампоните (сигурно има и други ама мене овие ми се познати)

Инаку според месечината во месец септември поволни денови за кратење на косата за растење се 17ти и 28ми (имајте во предвид дека датумите се според PST)

19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    А незнам колку е точно едни на 28 други на 30 септември..Ај види на фемина за лунарна диета каде што е во диети и фитнес,односно месечева диета за 2012,и ќе видиш дека за септември полна месечина има на 30,а викаш на 28 и кое е точно никој не знае,едни вака други така..стварно не знам кое е точно. :worried:hock: :? 8)

20. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Затоа нагласувам дека овие дати се според PST (GMT -7) и претходно објаснував, ние сме GMT +2 временска зона. Мaлку прогуглајте ќе ги пресметате точните дати за кај нас, не се разликуваат многу 1 ден е разликата.
    Kaко што пишува на странава, така пренесувам (најдоле пишува во beauty care - Cut Hair to Increase Growth Best days are: 17, 28) http://www.moontracks.com/activities_by_moon.html