A може ли да ни кажеш, што поточно користиш ? Посебно ме интересира што користиш за да немаш оштетени врвови, затоа што тоа е мојот најголем проблем
Истолчи едно лукче со вода,малку лимон и коприва се тоа добро истолчено нанеси го на косата...можеш и малку рицинусово масло да ставиш...се држи така 10мин еднаш месечно се става...позз
Еве линк од каде може да се нарача,јас го немам користено,доколку некоја го има нека пиши дали има резултати бидејки не е многу ефтин па да не бидат залудно фрлени парите доколку не делува http://www.nfp-company.com/mk/component ... l?Itemid=0
Па мојот фризер ми го препорача за побрз раст,и го зедов тој шампонот за мрасна коса.Бар има ефект ја намалува ли маснотијата и дава ли волумен?Да не ги фелив за безврска парите зошто зедов од 400мл и балсам за дехидрирана коса и иста таква маска,па целава колекција ме чинеше:шампон 170+балсам 150+маска 250=570,и не баш малку...Сеуште го немам пробано утре планирам,па дали ја зајканува и зацврстува косата?
За нормална коса до сега имам 2 шампона од орзен искористено ама никаков посебен ефект подобар од други шампони кои сум ги користела не приметив. Шампонот орзен асоцира на 'побрз раст' затоа што е на база на пиво, ама не е рекламиран како шампон за таа намена. Баш ако можеш прочитај на етикетите дали некаде е нагласено дека помага за забрзување на растот на косата.
Не,знам не пишува за побрз раст,но за зајакнување и волумен а и ми рече побрзо растела косата фризерот,но не ми се верува..
Јас го користам орзене шампонот скоро еден месец а пред 2 недели ставив 6 таблети Б комплекс. Шампониот е навистина убав многу убаво мириса а и помека ми е косата а исто така забележувам и дека косата побзо расте.
Има ли некој ставено зелен чај во шампон или па ди се има миено со зелен чај ???? Помага ли за побрзо растење на косата ????
мене да ви кажам искрено многу ми помогна орезен препаратите кога престанав да го користам еве едно 5 месеци забележав дека слабо ми расте косата по 2, 3 сантима за 2 месеца а со орезен 2, 3 сантима за еден месец сеа планирам пак да ги користам
Косата и ноктите се наравени од исти материјал: керотин и мртви протеини. Па за да имаш подолга коса треба да се јаде повеќе протеини. Исто така и моркови бидејќи тие содржат керотин. Јас си ја сменив исхраната ова лето за да содрже повеќе протеини и косата ми летна За месец дена ми дојде од до уши до рамената. Исто би препорачала пиво, бидејќи е направено од јачмен. Една моја другарка користела некаков шампон од пиво и веднаш и се обнови косата. Може и да се истура и чај од камилица на крајот од миењето (но тоа ќе ви ја осветле косата) или ореов лист (ќе ви ја потемне косата).
Керотин? Дали си сигурна? Значи коса и морков исто ти се фаќа Не знам од каде ти е таа информација, но е погрешна. Основната состојка на косата е креатин, а морковот содржи бета-каротин (растителен пигмент). Тоа што ти пораснала косата од внес на повеќе протеини е веројатно поради тоа што протеините од животинско потекло содржат аминокиселини кои се заслужни за создавање на креатин. Морковот е важен во исхраната и позитивно делува на целиот организам, и кожата и косата и ноктите, ама толку тесна поврзаност како што велиш ти (дека се од исти материјал) нема