Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Бидеќи никој не ми договори на темата пивски квасец,ќе го поставам прашањето тука.
    Ве молам кажете ми,колку мг трба да земам од аптека прашок со пивски квасец,и како да го пијам.
    Благодарам однапред.

2. emily90

emily90 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    8
    Што мислите дека е подобро за брз раст на косата да ја шишаме на полн или млад месец?

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Дискутирано е и за тоа низ темава ;) Се преферира млад месец.
    Но поконкретно според календарот на месечеви активности што го пратам еве ви ги деновите поволни за стимулирање на раст на коса според месечината за месец октомври. Тоа се 16ти, 25ти и 26ти (напоменувам дека се базирани според Pacific Standard Time )

4. emily90

emily90 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    8
    Фала многу за одговорот ... и за помошта околу датите
    А ке може ли да ми пратиш линк според што се водиш...

5. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Го имам некаде наназад постирано ама еве го уште еднаш http://www.moontracks.com/activities_by_moon.html . Датите за кратењето на коса се наоѓаат најдолу во Beauty Care.

6. emily90

emily90 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    8
    Фала ти многу извини што те измачив :)

7. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Да ви ги кажам резултатите
    Пијам пивкси квасец 15тина дена ставам бадемово масло 2-3 или 4 пати неделно,пијам зелен чај,веќе не,ама испив околу 60тина кесички,значи три паковчијна и ја мијам косата со шампон од авон за волумен и ист таков регенератор и за 3 недели ми порасна 1,5цм ..што без ова би ми пораснала едвај 5милиметри,значи 1 центиметар повеќе..

8. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.017
    Допаѓања:
    14.386
    каде може да се најде во македонија таа вода? и на кој начин ја употребуваш таа некако ми изгледа најлесен начин за побрз раст на косата :D

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Мислам дека рече го има во маркети или аптека.

10. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Девојки, а каде би можело да се купи пивски квасец. И отприлика која е цената ?? :)

11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
  12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    сунфемина кога излегува за ноември на 1 ноември или порано?

13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не излегува порано, точно на 1ви го ставаат календарот за тековниот месец.

14. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Јас сакав да пробам со пивски квасец,мислев дека побрзо ќе ми расте косата и ноктите,ама сестрами не ми дозволи да пробам со пивски квасец бидејќи бил штетен :?:

15. emily90

emily90 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    8
    Од редовно шишање најбро расте коса јас имав проблем 3 год не ми растеше се иста должина последниве 3 месеци почнав да ја кратам секој месец и ми нарасна 4 см... се имам пробано колку пари имам потрошено џабе... само кратење и рицинусово масло е спасот ако сакате брзо да ви порасне косата :)

16. rrrrrrrrrr

rrrrrrrrrr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    173
    Ова не е точно. Можеби тебе косата ти расте, но тоа не е од шишањето.
    Ако речеме на пр. дека косата за еден месец расте од 2-3 сантими, а ти секој месец исто толку и ја потшишуваш, од каде доби +4 сантими :^)
    Девојки, голема заблуда постои дека косата расте ако повеќе ја шишаме, за ова имам разговарано и со стручни лица. Шишањето е препорачливо за здрава и сјајна коса, коса без испукани врвови и без метил, а не за побрз раст :!: Секој кој одржува долга коса мора редовно да ја шиша, но не секој месец, бидејќи така не и оставате на косата да добие во должина ;)
    Растот на косата се поттикнува од внатре преку здрава исхрана и внесување на витамини кои се потребни за раст на влакното на главата. Сето друго како шампони, капки, спреови се тоа се фрлање на пари. И косата не смее да се пегла, доколку се пегла ќе заборавите на долги и здрави коси (со исклучоци на оние чии коси се отпорни на се')

Имам пишано и во друга тема пивскиот квасец во комбинација со Б комплекс таблети прави чуда за косата. По долга употреба резултатот е долга, здрава, сјајна коса без испукани врвови а со посета на фризер само 2 пати годишно (на 6 месеци за форма и мало шишање).

На Gea и sunfemina им се допаѓа ова.
  17. emily90

emily90 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    8
    Па по 1 см секој месец доволно е за здрава коса... иначе кај секој различно влијае тоа зависи од многу фактори...не ме напаѓај одма јас за мене си кажав дека така ми порасна.... :D па може на некој ке му помогне мојот совет секој има право на свое мислење така???

18. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Косата расте од коренот на влакното,а не од врвовите :!:
    Кога се мие косата,препорачливо е да се прават кружни движења,лесно масирање на скалпот на косата...Со тоа мислам повеќе расте,барем за мене :)

19. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Издроби Б комплекс во шампонот или мислам дека АБ пилули некој исто и тие или тоа или тоа...а ова за шишањев да, побрзо расте ко почесто се шишаш

20. bojanalove

bojanalove Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    21
    Jas pred eden mesec vo shampon recept protiv opagjanje na kosa izdrobiv b-kompleks tableti i so toa ja mijam kosata, ama nekako ne pomaga, ne gledam nikavi rezultati :(