Б - комплексот таблетите не делуваат локално. За локално дејство користи ампули Б - комплекс. Оти таблетите можат да делуваат само ако ги пиеш.
Да прашам јас секаде побарав во сите аптеки значи во градов,ама баш секоја и пивкси квасец во прав не најдов никаде,секаде ми викаат само капсули имало,знае ли некој во која аптека има во Прилеп или маркет(ако веќе има во маркети)?
Здраво девојки.. сакав да прашам дали има некаква штета што AD капките водниот раствор ги ставив во шампон од коприва со некои други препарати, но дури од кога ги ставив видов дека им е поминат рокот на траење рокот им беше до 01.10.2012.. дали некој знае дали има штета? :\\\\\
Арно најдов ваква тема. Ако не ќе отворев. И јас го имам истиот проблем. Ги читав другите мислења, па ќе пробам. Фала.
После долго замарање со оваа да ми порасне косава ( а и неверувам дека расне со овие чуда што ги наведувате тука ) ми мрдна косата малку ми пркна и не се чувствувам како да носам гнездо на глава (кадрава ми е и ми беше целата таква како гнездо) сега малку личи на коса ахахха.
http://www.keune.com/products/keune/keratin-smoothing-treatment/keratin-smoothing-treatment дали некој го има пробано третманот? Велат дека не содржи формалдехид и дека е многу добро за косата и додава неверојатен волумен и косата е многу оправена и цврста...
Значи немам забележано никаква промена во должината на косата, а веќе ја искористив првата серија на шампонот на орзене,маската и балсамот,кои ги користам веќе 1 мсец.. ПОрекинав со пиење на пивски квасец,и косата не ми мрдна ни 1мм за цел месес,така да моето искуство со шампонот орзене,освен промената на состаот на косата,промена во растот не сум заблежала сеуште. Ќ е продолжам со употреба па ќе видиме.
Девојки ... 1L Шампон од Коприва (од Алкалоид) 60 апчиња Б-комплекс и околу пола шишенце АД капки ... Косата расне како луда го користам околу 3 месеци и ми има пораснато околу 10cm.
Често ја третирам косата со пегли фенови бланшови и фарби ..така да, и кога ми расте не се познава затоа што краевите брзо и се кинат..незнам како да ја зацврстам косата, влакното да се здебели ,премногу тенка коса имам..
Девојки го има ли некоја од вас користено тврдиот шампон на Лаш, пторив опаѓање на коса, кој истовремено ја поттикнува на побрст раст?
Ова ми изгледа малку невозможнооо Споделете уште искуства, ако уште некој го има испробано??? И дали би одговарало на природно руса коса, бидејќи имам слушнато дека Б комплексот пигментира
Од моето досегашно искуство најбрз раст и опоравување на косата забележав кога го користев,а и сеуште го користам шампонот од коприва од илирија.Косата не ми е сува со неговото користење,ниту ми паѓа. А третирана ми е претретирана,значи редовно се фарбам,бланширам,виткам,пеглам.Само не ја сушам со фен. Пробајте.
Состојки: - Шампон од коприва 500мл - Пантенол 50 мл - АД капки- (едно шишенце воден раствор) - Б витамин во ампули Го направов ова денес, дали некоја има искуство со ова?? Рецептот го најдов на странива на интернет.