Како побрзо да ми расте косата?

Discussion in 'Коса' started by skorpija1992, Dec 23, 2009.

1. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Јас користам сега шампон од камилица (од Хера) со пантенол е, и субрина исто од Хера (како маска е) + маска од ѓумбир со чај од камилица, тоа 1-2 пати неделно ставам после миење, па сега ќе видиме.. :)

2. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

јас не користам никаков препарат за брзо раснење на косата,но многу брзо ми расте косата :!:

3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Јас одкога останав бремена како луда ми расте косата...Дали е од самата бременост или од МамаВит-от што го пијам, појма немам...само знам дека за 4 месеци косата ми порасна колку што обично ми расте за 8 може и повеќе...штом сите што ме видат прво тоа го приметуваат после мешето :D

ElenaRbd likes this.
  4. ciguz1

ciguz1 Истакнат член

Ке одиш и од аптека ќе си купиш ампули Б1, Б6 и Б12 и ке ги ставиш во шампонот и така се обновува коренот на косата и побрзо расти :) :) :)

5. hearted

hearted Нов член

имам слушнато дека постоит шампон за побрзо растење на косата, како се вика дане знајт некој? :)

6. dream.queen

dream.queen Истакнат член

една моја другарка користои шампон од коприва за растење на косата и ми кажа дека имало добри резултати а и јас ја имам приметено дека подолга и е косата сега откако го смени шампонот
    јас моментално користам шаума ама ќе пробам со шампон од коприва и ќе ви пишам резултати. :)

7. Esperanza

Esperanza Истакнат член

А од која фирма е шампонот?

8. Rama

Rama Форумски идол

Јас користам од Афродита од коприва па ете забележувам раст брз на косата само што не ми е многу густа :( се направив за поголем волумен но за џабе :( помош некоја има ли?

9. Esperanza

Esperanza Истакнат член

Мене за густина и волумен многу ми помогнаа рицинусовото и кокосовото масло во комбинација. Од рицинусовото можам да кажам дека најмногу (и најбрзо) ми растат нови влакна :)

10. Rama

Rama Форумски идол

А како го користиш ако можеш детално објасни,јас никогаш не сум користела такво масло освен чичково и тоа одамна :lol: мислам го ставаш пред да ја измиеш косата со шампон и колку време треба да отстои ? :lol:

11. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Значи вака да ви кажам.
    Некои велат од шампоните од коприва растела косата многу. Епа да ви кажам дека пробав можда цели 2-3 месеци си ја миев косата и сеуште ми изгледа иста. А и башка тоа што не ми порасна косата па и првут фатив од тоа... ;( Си се врајкам на head&shouders. |(

12. Esperanza

Esperanza Истакнат член

Па рицинусовото го нанесувам само на скалпот, 40тина минути пред секое второ миење (што подолго тоа подобро, некогаш го оставам и цела вечер да отстои)... само внимавај да не нанесеш премногу, тоа е многу густо и тешко се измива. Кокосовото го нанесувам на цела коса буквално, два пати неделно, исто да отстои 30-40 минути и тоа е тоа отприлика :) Резултати имав после првиот месец користење :)

13. stoilovat

stoilovat Истакнат член

Здравоо..
    Темата е супер..
    вака јас имам чуено од страите дека кога врне летниот дожд вода да се собери и да се измие косата со таа вода од дождот за поздрава коса и сигурно за растенје..
    Бидејќи кога почнува да врне тој дожд не е чист од прашина или силично 10 минути подоцна за чиста вода позз..:* :) :) НЕ СУМ ПРОБАЛА ТАКА ИМАМ СЛУШНАТО...

14. girl.23

girl.23 Истакнат член

За фамата околу `Шампон од коприва`.

Знаете ли колку проценти коприва има во тој шампон? Прашање е дали има барем 1% коприва, а се останато е хемикалија.

Затоа, најдобро после секое миење на косата, последно ставите чај од коприва (кој нема да го измиете). Или сварете чај од коприва и наместо со спреј, попрскувајте ја косата со него.

Springy likes this.
  15. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

^И јас го имам тоа слушнато, али незнам колку помага! :!: :?:

16. Springy

Springy Истакнат член

Помага. Јас го практикував овој ,,ритуал‘‘ скоро после секое миење и имаше голема разлика, за должината не обрнав внимание ама во однос на цврстина, густина и квалитет на влакното влијае и те како.
    Сега затоа пак ќе ја терам баба ми да бара коприви.

Esperanza likes this.
  17. stoilovat

stoilovat Истакнат член

Колку пари чинат сите ампули и во каков шампон ги растворате... :$

18. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

најубаво косата да си расте природно :)

али ако сакате можете да ја Чеслате со главата на доле така некои 5 мин ако можете,ке биде еден вид на масажа на коренот..
    исто така рицинусово и маслиново масло, :!: мој совет не менувајте Често сампони.

20. Esperanza

Esperanza Истакнат член

А што мислиш. дали со чај од коприва во кесички би бил истиот ефект? Или сепак природно си е природно?