Јас користам сега шампон од камилица (од Хера) со пантенол е, и субрина исто од Хера (како маска е) + маска од ѓумбир со чај од камилица, тоа 1-2 пати неделно ставам после миење, па сега ќе видиме..
Јас одкога останав бремена како луда ми расте косата...Дали е од самата бременост или од МамаВит-от што го пијам, појма немам...само знам дека за 4 месеци косата ми порасна колку што обично ми расте за 8 може и повеќе...штом сите што ме видат прво тоа го приметуваат после мешето
Ке одиш и од аптека ќе си купиш ампули Б1, Б6 и Б12 и ке ги ставиш во шампонот и така се обновува коренот на косата и побрзо расти
една моја другарка користои шампон од коприва за растење на косата и ми кажа дека имало добри резултати а и јас ја имам приметено дека подолга и е косата сега откако го смени шампонот јас моментално користам шаума ама ќе пробам со шампон од коприва и ќе ви пишам резултати.
Јас користам од Афродита од коприва па ете забележувам раст брз на косата само што не ми е многу густа се направив за поголем волумен но за џабе помош некоја има ли?
Мене за густина и волумен многу ми помогнаа рицинусовото и кокосовото масло во комбинација. Од рицинусовото можам да кажам дека најмногу (и најбрзо) ми растат нови влакна
А како го користиш ако можеш детално објасни,јас никогаш не сум користела такво масло освен чичково и тоа одамна мислам го ставаш пред да ја измиеш косата со шампон и колку време треба да отстои ?
Значи вака да ви кажам. Некои велат од шампоните од коприва растела косата многу. Епа да ви кажам дека пробав можда цели 2-3 месеци си ја миев косата и сеуште ми изгледа иста. А и башка тоа што не ми порасна косата па и првут фатив од тоа... Си се врајкам на head&shouders.
Па рицинусовото го нанесувам само на скалпот, 40тина минути пред секое второ миење (што подолго тоа подобро, некогаш го оставам и цела вечер да отстои)... само внимавај да не нанесеш премногу, тоа е многу густо и тешко се измива. Кокосовото го нанесувам на цела коса буквално, два пати неделно, исто да отстои 30-40 минути и тоа е тоа отприлика Резултати имав после првиот месец користење
Здравоо.. Темата е супер.. вака јас имам чуено од страите дека кога врне летниот дожд вода да се собери и да се измие косата со таа вода од дождот за поздрава коса и сигурно за растенје.. Бидејќи кога почнува да врне тој дожд не е чист од прашина или силично 10 минути подоцна за чиста вода позз.. НЕ СУМ ПРОБАЛА ТАКА ИМАМ СЛУШНАТО...
За фамата околу `Шампон од коприва`. Знаете ли колку проценти коприва има во тој шампон? Прашање е дали има барем 1% коприва, а се останато е хемикалија. Затоа, најдобро после секое миење на косата, последно ставите чај од коприва (кој нема да го измиете). Или сварете чај од коприва и наместо со спреј, попрскувајте ја косата со него.
Помага. Јас го практикував овој ,,ритуал‘‘ скоро после секое миење и имаше голема разлика, за должината не обрнав внимание ама во однос на цврстина, густина и квалитет на влакното влијае и те како. Сега затоа пак ќе ја терам баба ми да бара коприви.
најубаво косата да си расте природно али ако сакате можете да ја Чеслате со главата на доле така некои 5 мин ако можете,ке биде еден вид на масажа на коренот.. исто така рицинусово и маслиново масло, мој совет не менувајте Често сампони.
А што мислиш. дали со чај од коприва во кесички би бил истиот ефект? Или сепак природно си е природно?