Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Јас користам сега шампон од камилица (од Хера) со пантенол е, и субрина исто од Хера (како маска е) + маска од ѓумбир со чај од камилица, тоа 1-2 пати неделно ставам после миење, па сега ќе видиме.. :)

2. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    јас не користам никаков препарат за брзо раснење на косата,но многу брзо ми расте косата :!:

3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Јас одкога останав бремена како луда ми расте косата...Дали е од самата бременост или од МамаВит-от што го пијам, појма немам...само знам дека за 4 месеци косата ми порасна колку што обично ми расте за 8 може и повеќе...штом сите што ме видат прво тоа го приметуваат после мешето :D

На ElenaRbd му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ciguz1

ciguz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ке одиш и од аптека ќе си купиш ампули Б1, Б6 и Б12 и ке ги ставиш во шампонот и така се обновува коренот на косата и побрзо расти :) :) :)

5. hearted

hearted Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    4
    имам слушнато дека постоит шампон за побрзо растење на косата, како се вика дане знајт некој? :)

6. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    една моја другарка користои шампон од коприва за растење на косата и ми кажа дека имало добри резултати а и јас ја имам приметено дека подолга и е косата сега откако го смени шампонот
    јас моментално користам шаума ама ќе пробам со шампон од коприва и ќе ви пишам резултати. :)

7. Esperanza

Esperanza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    23
    А од која фирма е шампонот?

8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.088
    Јас користам од Афродита од коприва па ете забележувам раст брз на косата само што не ми е многу густа :( се направив за поголем волумен но за џабе :( помош некоја има ли?

9. Esperanza

Esperanza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    23
    Мене за густина и волумен многу ми помогнаа рицинусовото и кокосовото масло во комбинација. Од рицинусовото можам да кажам дека најмногу (и најбрзо) ми растат нови влакна :)

10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.088
    А како го користиш ако можеш детално објасни,јас никогаш не сум користела такво масло освен чичково и тоа одамна :lol: мислам го ставаш пред да ја измиеш косата со шампон и колку време треба да отстои ? :lol:

11. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    130
    Значи вака да ви кажам.
    Некои велат од шампоните од коприва растела косата многу. Епа да ви кажам дека пробав можда цели 2-3 месеци си ја миев косата и сеуште ми изгледа иста. А и башка тоа што не ми порасна косата па и првут фатив од тоа... ;( Си се врајкам на head&shouders. |(

12. Esperanza

Esperanza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    23
    Па рицинусовото го нанесувам само на скалпот, 40тина минути пред секое второ миење (што подолго тоа подобро, некогаш го оставам и цела вечер да отстои)... само внимавај да не нанесеш премногу, тоа е многу густо и тешко се измива. Кокосовото го нанесувам на цела коса буквално, два пати неделно, исто да отстои 30-40 минути и тоа е тоа отприлика :) Резултати имав после првиот месец користење :)

13. stoilovat

stoilovat Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Здравоо..
    Темата е супер..
    вака јас имам чуено од страите дека кога врне летниот дожд вода да се собери и да се измие косата со таа вода од дождот за поздрава коса и сигурно за растенје..
    Бидејќи кога почнува да врне тој дожд не е чист од прашина или силично 10 минути подоцна за чиста вода позз..:* :) :) НЕ СУМ ПРОБАЛА ТАКА ИМАМ СЛУШНАТО...

14. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    За фамата околу `Шампон од коприва`.

Знаете ли колку проценти коприва има во тој шампон? Прашање е дали има барем 1% коприва, а се останато е хемикалија.

Затоа, најдобро после секое миење на косата, последно ставите чај од коприва (кој нема да го измиете). Или сварете чај од коприва и наместо со спреј, попрскувајте ја косата со него.

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    ^И јас го имам тоа слушнато, али незнам колку помага! :!: :?:

16. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Помага. Јас го практикував овој ,,ритуал‘‘ скоро после секое миење и имаше голема разлика, за должината не обрнав внимание ама во однос на цврстина, густина и квалитет на влакното влијае и те како.
    Сега затоа пак ќе ја терам баба ми да бара коприви.

На Esperanza му/ѝ се допаѓа ова.
  17. stoilovat

stoilovat Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9

Колку пари чинат сите ампули и во каков шампон ги растворате... :$

18. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    најубаво косата да си расте природно :)

али ако сакате можете да ја Чеслате со главата на доле така некои 5 мин ако можете,ке биде еден вид на масажа на коренот..
    исто така рицинусово и маслиново масло, :!: мој совет не менувајте Често сампони.

20. Esperanza

Esperanza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    23
    А што мислиш. дали со чај од коприва во кесички би бил истиот ефект? Или сепак природно си е природно?