Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. ELT-S

ELT-S Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Дали некој има искуство со шампонот од бреза на ANNYER? :)

2. TanjeDimeska

TanjeDimeska Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Состојки:
    - Шампон од коприва 500мл
    - Пантенол 50 мл
    - Капки од коприва 30мл
    - АД капки- (воден раствор ,едно шишенце)
    - Б витамин во ампули (2-3 ампули)
    Овој рецепт е одличен и јас лично сум многу задоволна :*

На Esperanza му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Boobydyboop

Boobydyboop Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Девојки, испробани работи кои дефинитивно делувале за екстремно побрз раст на мојата коса:
    1.Шампон од Коприва на Алкалоид-Херба,класика околу 70 денари 1л.
    -можете да го користите само шампонот или да го појачате со дробен вит.Б6 или ампули,плус пантенол.Кој како милува.
    2.Рицинусово масло на скалпот-саат време пред шампонирање на косата,и барем еднаш месечно домашна маска за коса(маслиново масло со јајце,кокосово масло,чичково масло)
    3.Свежи листови од орев, варени додека да пуштат остро кафена боја, после шампонирање да се исплакне косата со оваа течност и да не се измива. Е ова чудо дава неверојатни ефекти. Штета што не можам да го практикувам овој метод оваа сезона.
    4.Пијте зелен чај,витамин Б6,и исхранувајте се здраво.Повеќе овошје и зеленчук на вашето мени.
    5.Гледајте да ја горите премногу косата со пегли,фигара,фарби и слично, зашто колку повеќе ја горите,толку побрзо ќе треба да ја кратите косата. Нас не интересира обратниот ефект. :wasntme:

Со среќа во растењето на косата ;)

На Esperanza и Black.Beauty им се допаѓа ова.
  4. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    2.611
    Бадемово или рицинусово масло?

5. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Да, има резултати пробај ;)

6. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539

Колку ампули Б6 или апчиња дробиш за да ставиш во 1л шампон?

7. Esperanza

Esperanza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    23
    Бадемовото за обнова и нега, а рицинусовото за растење- проверено ;)

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Имам пробано доста произвооди за брз раст,но најочигледни разултати има со пивски квасец(таблети) и орзене шампонот,прво не забележав резултат но потоа,имаше ефект.И да,пијам околу 4 месеци бедоксин,а нели има Б6 витамин,гледам бајаги ми е порасната косава,можеби има и тоа улога.Одете на сигурно,пивски квасец!!! :up:

9. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Последно што прочитав, биотин витамини, помага за побрз раст на коса, нокти, за здрава кожа, околу 170 ден се во аптека. Не сум пробала, ако има некој искуство со биотин нека пише.

10. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    Јас ги пијам тие, еве една недела ...засега нема никакви резултати, мислам дека е рано за да кажам,сепак една недела е само . Има 3 ленти во едно паковање, и се пијат од 1 до 3 таблети во денот...

11. Boobydyboop

Boobydyboop Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Во 1л цело пакетче Б6 апчиња ;)

На ivancekitty му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    Девојкииииии, кажете ми како побрзо да ми расте косата и да ми е подолга а сега ми е кратка долга..некој шампон ПОМОШ ве молам?! :tmi: :geek: .. :talk:

13. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Неколку совети за кои нема потреба од многу мака :)

Неколку минути во денот бидете во ваква положба (за да не објаснувам па да се сфатиме погрешно :D )

Додека сте во таа положба, доколку можете, масирајте го скалпот. Ако не, станете и измасирајте го убаво скалпот.

Додека ја миете косата, масирајте ја што повеќе но без шампон. Доколку премногу ја масирате со веќе нанесен шампон, хемикалиите од него повеќе ќе навлезат во коренот од влакното.

Не мијте ја премногу често. Тоа е златно правило. Секојпат зголемувајте го времето на немиење и стигнете барем до 5 дена и така и ако имате проблем со мрсење - ќе се намали :)

14. s.frosina

s.frosina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    41
    Како што имам слушнато коњскиот шампон е многу ефикасен, а сеа читам по кментариве нагоре некој спомна дека го имало во Скопје во само една аптека, го имало и во Куманово, па дај кажете каде е тоа секој прашува затоа што има проблем со косата, нема сигурно да го купам за украс, цццц не ми се верува бе лелееее со ке добие тој ако не каже......

15. s.frosina

s.frosina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    41
    Најдов нешто за Коњскиот шампон и сакав да споделам со вас
    Видов дека има 3 вида и сите се клинички тестирани и погодни за употреба
    -Иначе рускиот како што знам е најдобар и многу го фалат само го нема во македонија, еве линк за него
    http://www.facebook.com/pages/Konjski-% ... ts&fref=ts
    -А да ви кажам сеа само што најдов дека германскиот го има во струмица и може да се нарача еве ви линк и од овој
    http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q= ... 4429,d.Yms
    -А за американскиот го имало во оваа фризерница и можело да се нарача
    http://www.facebook.com/pages/Frizersko ... ref=stream
    еве и позитивни коментари за ова

Frizersko-kozmeticko Studio MINA · На 1.687 им се допаѓа ова.
    10 март 2012 во 00:11 ·
    Shamponot Mane'n tale pravi cuda!
    Ja pravi vashata kosa pogusta posjajna i istovremeno naglo go zapira opaganjeto na kosata i go zajaknuva korenot.Isto taka ovoj shampon go zabrzuva rastenjeto na kosata i dava zivost,sjaj i volumen.So redovna upotreba na ovoj shampon opaganjeto na kosata prestanuva za 4 do 6 nedeli,a potoa vashata kosa odnovo raste,pogusta,pozdrava i sekako pobrgu od voobicaeno.Veke po nekolku meseci koristenje ke zabelezite deka vashata kosa e celosno obnovena,zdrava i gusta kako konjska opashka.Zatoa nekoi i go narekoa konjski shampon.
    Moite klientki koi veke go koristat ovoj shampon se prezadovolni i sekako vooduseveni od rezultatot,a veruvajte rezultat ima.
    Shamponot doaga od Amerika i e klinicki testiran.
    Cenata na shamponot e za 1l 1200 den.Naracajte na tel:070/911-197
    Јас се решив ќе го нарачам , па ке видиме што ефекти ке има ..... :* :hai: :)

16. katerina222

katerina222 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    72
    Хмм вистина ли е тоа со шампонот од коприва??...мене косата ми расте прилично брзо но дека имам шишка на страна, сакам да ја пораснам и некако да го убрзам тој процес на растење..Едно време користев шампон од коприва, но тоа не беше за растење на косата туку против опаѓање и зајакнување на косата и стварно можам да се пофалам со прекрасни резултати :rock: Ве молам одговорете ми го прашањево дека се двоумам дали и јас да почнам да го користам :^)

17. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    НАВИСТИНААА, кога бев на море 4-5 пати сум бидена ии кога ојдов таму и водава е солено ии косата почна да ми ја расти и долга ми беше ама сега не ми е ..ми се ојт пак здравје и да видам како ќе ми е резултатот :?: :rofl:

18. stoilovat

stoilovat Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9

Си купив ампули две од Б6 и две од Б12 по колку ампули се стават и на колку милилитри шампон...??????

19. miss-sunshine

miss-sunshine Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Јас сум слушнала дека во еден шампон од коприва треба да се растворат 4 Б6 ампули, 2 јајца и 2 лажици сок од цитрон или лимон. Сето тоа добро да се измеша, да се протресе и да се остави 4 дена да се раствори пред да се употребува. Без разлика колку има шампон од коприва (100 или 200мл), не прави некоја разлика :) Се нанесува на коса (најмногу на скалпот) и се остава да подејствува 5 минути а потоа се масира скалпот и нормално се измива. Овој процес се повторува најмногу до 3 пати неделно, за да не дојде до нагло исушување да врвовите на косата.

Се надевам дека ќе ви помогне ова :D

20. katerina222

katerina222 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    72
    Мхмм епа ај баш да пробам, па ќе пишам резултати.. :talk: ии фала многу :*